23 Απρ 2008

Τα σκουπίδια ξανά στο τραπέζι στην Πελοπόννησο

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπ. Εσωτερικών περί νέων ΄΄Τελικών΄΄ λύσεων και χωροθετήσεων έργων για τη διαχείριση των στερεών αστικών απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την κατασκευή 2 μονάδων ΄΄Ολοκληρωμένης ΄΄ (!!!) Διαχείρισης ( μίας για τους νομούς Κορινθίας-Αργολίδας-Αρκαδίας και μίας για τους νομούς Μεσσηνίας-Λακωνίας ) ξαναφέρνουν στο τραπέζι το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιφέρεια.

Ύστερα από τουλάχιστον 5 χρόνια παλινωδιών και αδιεξόδων, και μπροστά στην απώλεια τόσο του συνόλου των χρημάτων που έδινε η ΕΕ για τους ΧΥΤΥ, αλλά και στον φόβο των επικείμενων προστίμων για τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ , η περιφέρεια δηλώνει ότι έχει την πολιτική βούληση να κλείσει το θέμα. Πως και που, δε λέει ! Πολλά ακούγονται για καύση (έστω και τελευταίας γενιάς), κουβέντα δε γίνεται για ανακύκλωση στην πηγή και όλα δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τη "μέθοδο της αρπαχτής" και της επιβάρυνσης (οικονομικά, περιβαλλοντικά) των πολιτών.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου - μέσα από όλες τις συλλογικότητες μας - αξίζει να επικοινωνήσουμε εκ νέου και να επιδιώξουμε να απαντήσουμε από κοινού, επικαιροποιώντας και εμβαθύνοντας τις προτάσεις μας.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση παραθέτω σήμερα δύο πολύ χρήσιμα βοηθήματα:

1. την εισήγηση του Φ. Κυρκίτσου για την κομποστοποίηση,



2. την πρόταση κινήσεων πολιτών της Καλαμάτας για τα απορρίμματα και την τύχη της ΜΟΛΑΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: