16 Νοε 2007

Η ομιλία στο Ε.Σ.

Διαβάστε όλη την ομιλία και σχολιάστε.

"... Σύντροφοι, αυτοοργανωθείτε. Παντού και με κάθε τρόπο. Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας. Είναι δικό σας. Είναι κτήμα όλων, όχι ιδιοκτησία κάποιων παραγόντων. Αυτοοργανωθείτε στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, στην πόλη και στο χωριό, στους χώρους εκπαίδευσης και στα μαζικά κινήματα, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό, στους χώρους των τεχνών και των γραμμάτων, στους μικρομεσαίους, στις γυναίκες και στους νέους, στον κυβερνοχώρο – στο διαδίκτυο, μαζί με τους bloggers, στα κινήματα για το περιβάλλον.

Οργανωθείτε, με δική σας πρωτοβουλία, με τη δική σας αυτενέργεια και με τη δική σας μέθοδο, χωρίς κανέναν περιορισμό. Στήστε παντού δίκτυα φίλων και μελών. Εκφραστείτε ελεύθερα, χωρίς καπέλα και άνωθεν αυθεντίες. Δώστε στο ΠΑΣΟΚ την ζωντάνια και τον δυναμισμό της ελεύθερης και δημιουργικής συμμετοχής. Δώστε στο Κίνημά μας οξυγόνο δημοκρατίας. ... "
update 17.11.07
Πολλοί φίλοι και σύντροφοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την παραπάνω φράση του ΓΑΠ, που αποτελεί τον πυρήνα της χθεσινής ομιλίας του. Ομολογώ ότι η αποστροφή αυτή του ΓΑΠ έχει σπείρει έναν ιδιότυπο πανικό στις τάξεις των στελεχών και "στελεχών" του ΠΑΣΟΚ.
Η δική μου πρώτη ερμηνεία είναι η εξής :
  • Το ΠΑΣΟΚ πέθανε , ζήτω το ΠΑΣΟΚ !
  • Οι πολίτες που εκφράστηκαν δημοκρατικά στην εκλογή της περασμένης Κυριακής πρέπει να ξαναεκφραστούν με την ίδια μαζικότητα και στο επερχόμενο (επαν)ιδρυτικό συνέδριο.
  • Ο ΓΑΠ είπε : "εσύ πολίτη που με επέλεξες ή και δεν με επέλεξες , αλλά συμμετείχες, βγες απο τη γωνία, έλα μπροστά, βρες και τους συμπολίτες συνοδοιπόρους σου, δείξε μου ότι θέλεις να συμμετέχεις στην νέα προσπάθεια, αυτο-οργανώσου παντού. Κι εγω εγγυώμαι ότι θα συμμετέχεις απο εδώ και πέρα. Εσένα θέλω. Δεν θέλω τους παλιούς, δεν θέλω τους ίδιους, δεν θέλω τους "μέτριους" . Θέλω τους καλύτερους. Αποδειξέ μου ότι είσαι."
  • Ο ΓΑΠ είπε : " όσοι νομιζουν ότι θα προχωρήσουμε με την ίδια παλιά συνταγή των δηθεν "δημοκρατικών διαδικασιών" στην ανασυγκρότηση του κόμματος, πλανώνται πλάνην οικτράν." Η σύγχρονη πολιτική λέει ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχουν οι καλύτεροι. Υπάρχουν παντού και στα δυναμικά στρώματα και στο περιθώριο. Το στοίχημα του σύγχρονου πολιτικού, δημοκρατικού, προοδευτικού φορέα και της ηγεσίας του είναι να τους βρει και να τους αναδείξει.

Θα γίνουν όλα αυτά και πως ? Ενα είναι βέβαιο . Ο δικός μας ρόλος είναι πλέον καθοριστικός. Και η (συν)ευθύνη της επιτυχίας και της αποτυχίας μοιρασμένη.

9 σχόλια:

αντωνης είπε...

Εμενα αυτο το κομματι με αγγιζει, ειναι καιρος να το δουμε να γινεται πραξη.

"το Συνέδριό μας πρέπει να ανοίξει στη νεολαία. Η νεολαία θα πρέπει να πρωτοστατήσει στη νέα μας πορεία. Είναι αναγκαία η ανανέωση στα όργανα του Κινήματός μας, η αιμοδότησή τους με νέες ευαισθησίες, νέα ενέργεια, νέες πολιτικές αντιλήψεις, νέες προσεγγίσεις, με νέους προβληματισμούς, που απηχούν τα μεγάλα ζητήματα της σημερινής εποχής".

MenieK είπε...

Ο λόγος του ΓΑΠ ήταν αυτός που έπρεπε να είναι και για άλλη μια φορά δεν μας απογοήτευσε ως προς το πολιτικό του ήθος και την σκέψη. Ωστόσο... όσο δεν κλείνουν πόρτες και παράθυρα για να μην υπάρχουν ρεύματα, κάποιος θα πουντιάσει και θα έχουμε πάλι τα νοσηρά φαινόμενα, που ακολούθησαν την (ορφανή πατρός τε και μητρός) ήττα των εκλογών...

spallantzas είπε...

@meniek
δες το σημερινό update και νομίζω θα καλυφθείς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qkx2No-9taY
Συμφιλιωτική ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ εκλογών Reconciliating Unified election List

Ανώνυμος είπε...

Benizelo Zoniana
Νοέμβριος 2007 - Το σκάνδαλο της «αξιοποίησης» του σπηλαίου Ζωνιανών.
Ζωνιανά, η άλλη διάσταση
Το 1995 ειδικοί επιστήμονες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, αποστέλλονται να προβούν σε αυτοψία του σπηλαίου Σφεντόνης Ζωνιανών, με σκοπό να συντάξουν μελέτη για την αξιοποίησή του. Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, αφού πραγματοποίησαν τοπογραφικά σχέδια κάτοψης και διατομών, γεωλογικές μελέτες, χάραξη τουριστικών διαδρομών, και ότι άλλο χρειαζόταν από σπηλαιολογικής απόψεως, κατάρτισαν πολυσέλιδη βιβλιοδετημένη μελέτη (1501/6-9-1995), που υποβλήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση. Εκεί η μελέτη απορρίφθηκε ως μη πληρούσα τις προϋποθέσεις... Το γεγονός σχολιάστηκε καυστικότατα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να εξεταστεί παρόμοια μελέτη από το ΚΑΣ, μια και δεν εκλήθησαν οι σπηλαιολόγοι να αναπτύξουν τη γνώμη τους, τη στιγμή μάλιστα που κανένα μέλος εκείνου του Συμβουλίου δεν είχε τα ανάλογα προσόντα ή εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο. Αναπτύχθηκε έτσι μια καχυποψία που κατέληξε σε εκτεταμένη αδιαφορία, όσον αφορά παρόμοιους χειρισμούς εκ μέρους των ανωτέρων κλιμακίων του ΥΠ.ΠΟ., σαν μια ακόμα, νομικά τουλάχιστον, άστοχη ενέργεια του ΥΠ.ΠΟ. (σχετ. βλ. και Απρίλιος - 2007).
Παραδόξως όμως, η ίδια μελέτη, λίγες βδομάδες αργότερα (1764/ 17-10-1995), με διαφορετικό εξώφυλλο (ενός ιδιωτικού γραφείου τεχνικών μελετών), ξαναμπήκε στο ΚΑΣ και αυτή τη φορά εγκρίθηκε ομόφωνα... Σημειώνεται ότι η «νέα» μελέτη δεν εισάχθηκε στο εν λόγω Συμβούλιο υπηρεσιακά, προφανώς για να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα. Όμως, «έσπασε ο διάολος το πόδι του», το γεγονός μαθεύτηκε, καταγγέλθηκε αρμοδίως, αλλά μόνο μετά διετία διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με την ΥΠΠΟ/ΔΙΟΙΚ/Α5/ ΠΜΥ/Ε 14ΠΜΥ/Ε 140/ 27-2-1997 υπουργική (δυστυχώς μόνο για τα μάτια του κόσμου) απόφαση.
Την ανάκριση ανέλαβε ο Διευθυντής του ΥΠΠΟ κ. Α. Κεραμύδας. Πλήθος επιστημόνων κλήθηκαν να καταθέσουν, οι οποίοι επειδή τόλμησαν να πουν την αλήθεια, λοιδορήθηκαν στο έπακρο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Τελικά το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. ήταν καταπέλτης για όσους μεθόδευσαν την απάτη, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση, όπως και εκείνη του σπηλαίου Αλιστράτης, κουκουλώθηκε δεόντως: «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Όχι μόνο αυτό, αλλά οι «αρμόδιοι» πήραν και προαγωγή!
Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, σε αμφότερες τις ανωτέρω υποθέσεις διατελεί η κ. Βιβή Βασιλοπούλου. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. («εξ οφίτσιο» - βάσει αξιώματος - θέση), από κοντά και πάλι ο τ. Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων κ. Γιάννης Τζεδάκις, ο οποίος δεν προσήλθε ούτε καν να καταθέσει στην Ε.Δ.Ε., αδιαφορώντας για κάθε νόμιμη διαδικασία. Εν συνεχεία η κ. Βασιλοπούλου προάγεται σε προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, ενώ λίγο αργότερα σε Διευθύντρια της Εφορείας Ανατολικής Αττικής. Εκεί, ως γνωστό, στο κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, υπό εντονότατη διεθνή κατακραυγή, συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία των ελληνικών αρχαιοτήτων. Το κωπηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε δήθεν για τις «ανάγκες» των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε, μεταξύ άλλων, η σημαντικότατη εναλλακτική πρόταση της Τ.Α. Ιωαννίνων να διοργανωθούν οι αγώνες στην τέλεια από κάθε άποψη, και πανέμορφη λίμνη της Ηπείρου, αλλά εκεί τα αντίστοιχα έξοδα δεν θα ανέρχονταν ούτε στο 1/100000... Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις (Ζωνιανών, Αλιστράτης, Μαραθώνα) «συμπτωματικά» Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μετά την ανάληψη της πολιτικής εξουσίας από τη Ν. Δημοκρατία, η κ. Βασιλοπούλου πήρε ακόμα μία προαγωγή. Κατέλαβε το ανώτατο για αρχαιολόγο αξίωμα, εκείνο του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων. Δεν είναι σκοπός του παρόντος η εξέταση του υπαρκτού ή ανύπαρκτου αρχαιολογικού της έργου. Τα αμείλικτα όμως ερωτήματα, που προβάλλονται προς κάθε κατεύθυνση, είναι:
Τίνος έργου επιβράβευση αποτελεί η ανάρρηση σε επιτελικές θέσεις, τέτοιων δημόσιων λειτουργών; Πώς είναι δυνατόν τα αντίστοιχα υπηρεσιακά συμβούλια να μην πρόσεξαν καμμία ανομία; Μήπως πάλι οι σχετικοί υπηρεσιακοί φάκελοι, ουδέποτε έφτασαν ενώπιον των μελών τους και καταχωνιάστηκαν μακρυά από την «κοινή θέα»; Υπήρξαν ευκαιρίες που πολιτικοί παράγοντες όλων των κομμάτων ενημερώθηκαν για την αντίστοιχη κατάσταση. Γιατί άφησαν τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ; Aραγε υπάρχουν στοιχεία από τα οποία κάποιοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθούν και άλλα σκάνδαλα; Υπάρχει το ενδεχόμενο να προτιμώνται για τις ανώτατες κρατικές θέσεις «λειτουργοί» που δεν λένε ποτέ όχι, να είναι δηλαδή αυτό το υπέρτατο προσόν τους;
Δίπλα στις τόσες και απανωτές παρανομίες στα Ζωνιανά, άλλη μια κραυγαλέα υπόθεση. Αυτή τη φορά όχι από κάποιους μικρής μόρφωσης κατοίκους του Ψηλορείτη, αλλά το χειρότερο από ύψιστους ταγούς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πολλοστή φορά επισημαίνεται ότι το ανυπέρβλητο και πρωτοποριακό έργο της επιστημονικής αξιοποίησης του σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής, από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο μόνο 23 εκ. δραχμές. Από το ποσό αυτό, προφανώς ούτε «μίζες» περίσσεψαν να μοιραστούν, αλλά ούτε και σκορπίστηκαν για άχρηστους σκοπούς, όπως π.χ. με την κατασκευή ενός δήθεν «τουριστικού μονοπατιού» στο βουνό Κάλαυρος (το 2006) ή ενός «διαμορφωμένου χώρου στάθμευσης» του Δήμου Τρίγλιας Χαλκιδικής, ύψους 180.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα, πάντα υπό την «υψηλή» έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού... Περιττό επίσης να αναφερθεί το γιατί και το πόσο δοκιμάζεται η παραπέρα προβολή της υπέρτατης επιστημονικής αξίας του σπηλαίου Πετραλώνων, όχι μόνο από την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά και τον απηνή πόλεμο εκ μέρους των «κρατικών» εμπλεκόμενων παραγόντων, εναντίον της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/07%20b/071101/Zoniana.htm

nikkos είπε...

Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα δικά μου μάτια..

Ανώνυμος είπε...

Να φταίει ο Βενιζέλος για τα ζωνιανά είναι από τα ανήκουστα. Ντροπή φίλοι μου, και ο φανατισμός και έχει τα όρια του

Ανώνυμος είπε...

Κρατώ το τελικό σου ερώτημα για το αν θα καταφέρουμε. Αν και είναι νωρίς να κρίνουμεδεν βλέπω ακόμα τους ρυθμούς που θα έπρεπε!!!
http://koukios.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

DIAGRAFES!!!!