11 Μαρ 2008

Earth Hour 2008



Η πρωτοβουλία “H Ώρα της Γης” δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης μας. Αφορά στην συμβολική πράξη του να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα και έτσι να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη δράσης όσον αφορά το θέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.

Δείτε εδώ το video του Earth Hour 2008

Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2100 επιχειρήσεις στο Σίδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα- την Ώρα της Γης. Αυτή η τεράστια συλλογική προσπάθεια μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2% , μέγεθος ανάλογο της απομάκρυνσης από την κυκλοφορία 48.000 αυτοκινήτων για μία ώρα. (Βρείτε εδώ αποτελέσματα του Earth Hour 2007 στα Αγγλικά)

Αυτή η απλή πράξη άγγιξε την καρδιά πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αποτέλεσμα είναι ότι στις 29 Μαρτίου 2008 και ώρα Ελλάδος 20.00, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως η Κοπενχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8 το βράδυ για μία ώρα, την ΄Ωρα της Γης.

Στην Ελλάδα λόγω έλλειψης επίσημου οργανωτικού φορέα, το θέμα αφήνεται στα χέρια μας. Όχι για πολύ…

Γραφτείτε στο Earth Hour από το σύνδεσμο http://www.earthhour.org/user/IIw2 και κυρίως
ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ!

Ας ενημερώσει ο καθένας από μας φίλους, γνωστούς, συναδέλφους αλλά και όσους ξέρετε που έχουν κάποια ποιο υπεύθυνη θέση (πχ διευθυντές, δημόσια πρόσωπα, ΜΜΕ…) και μπορούν να επηρεάσουν περισσότερους, για να συμμετάσχουμε όλοι σε αυτήν την προσπάθεια!!!

*Σημαντικό: Ο καθένας με την εγγραφή του στο earthhour.org αποκτά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ και μέσω αυτής μπορεί να δει πόσους φίλους στρατολόγησε σε αυτή την προσπάθεια. Διαπιστώστε το μόνοι σας εδώ!

Via: krogias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: