11 Νοε 2008

11 Νοεμβρίου 2007 ...


... σας θυμίζει κάτι?

Εγώ απλά θα αντιγράψω τι γράφαμε τότε εγώ ...
" ... Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή και έκλεισαν το στόμα όλων εκείνων που τους υποτιμούν. Και η σημασία αυτής της ανταπόκρισης ξεπερνά τα στενά όρια του κόμματος ΠΑΣΟΚ και επηρεάζει καταλυτικά το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος.

Τώρα είναι η σειρά των πολιτικών να αποδείξουν ότι πήραν ένα ισχυρό μήνυμα , μια ισχυρή εντολή. Δεν πήρε εντολή μόνο ο Παπανδρέου, την πήρε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Και η εντολή είναι σαφής : Η πολιτική και οι πολίτες ξανά στο προσκήνιο. Απο άλλη αφετηρία, με νέα εφόδια , με άλλες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα κόμματος και εξουσίας...."
...και ο ΔΜΡ ...
" ... Oι εκλογές είναι μία έκφραση της παρουσίας μας στα δημόσια πράγματα. Δεν τις περιφρονώ, ούτε πιστεύω ότι μπορούν να υποκατασταθούν. Όμως πιστεύω ότι είναι ένα μόνο μικρό μέρος της παρουσίας μας και της παρέμβασής μας στα δημόσια πράγματα, δηλαδή στα πράγματα που μας αφορούν.Αν απουσιάζουμε εμείς την ζωή μας, θα την χειριστούν άλλοι, και μάλλον όχι εις όφελός μας. Kαι δε θα φταίνε αυτοί αλλά εμείς..."
Ένα χρόνο μετά τι έχει μείνει από αυτό το γεγονός? Και πόσο φταίμε εμείς τελικά?

6 σχόλια:

still-elate είπε...

...εδώ κάτι "αριστεροί" το θεωρούν ως απόδειξη δημοκρατίας σε κρίση. σε αντίθεση με τα κριτήρια δεξιού και 3/4 προφίλ και κυβισμού -στην κυριολεξία- που εκείνοι έχουν υιοθετήσει.

...κατι πιο "αριστεροί" κοιτάζουν το ΠΑΣΟΚ σαν να ηταν σε ...αναστολή για μια 11ετία.

...κάτι σβούρες λένε αλλα το πρωι αλλα το μεσημέρι κι άλλα το βράδυ, σε μιια φιλοτιμη - ομολογω- προσπάθεια να τα εχουν καλά με όλους. Μόνο που η "διαφάνεια" δεν ειναι πάντα καλό πράγμα, όχι οταν αντίθετό της είναι η διακριτικότητα στις μπαγαποντιές.

και τέλος, κάτι άλλοι απλά προβάρουν κοστούμια κραυγάζοντας κάτι ψυχροπολεμικά, παλαιοκομματικά, έως παλαιολιθικά...

Οι υπόλοιποι περιμένουν.
Άντε να δούμε.

Στέλιος είπε...

Είχαμε την ίδια ιδέα, αλλά γιατί τόση..απαισιοδοξία?

spallantzas είπε...

@στέλιο μ.

δεν είναι απαισιοδοξία. αμηχανία είναι ... τα υπολοιπα ...τα λεει η Elate

tractatus είπε...

Φίλε Στέφανε, αν είχα δει ηδη κάποιο κίνημα μέσα στη κοινωνία οτι πράγματι κάτι αλλάζει-όχι ως προς τα κουκιά-αλλά ως προς τη δυναμική κινήματος με αυτή τη φόρα και την ακριβοδίκαιη ευθύνη που έχουν τα κινήματα....θα ήμουν πράγματι αισιόδοξη οτι κάτι μπορεί και να αλλάξει.Ολα τα άλλα, εκ των συνθηκών, δυστυχώς, απλά αναβάλλουν το ζητούμενο που είναι ένα νέο κίνημα πολιτών μέσα στην κοινωνία κι όχι στις τηλεοράσεις ή στις δημοσκοπήσεις....Αυτά, όμως, δεν αλλάζουν ούτε απο τη μια μέρα στην άλλη, ούτε με ίδιες συνταγές...

spallantzas είπε...

@tractatus
Συμφωνούμε.Εγω απλά θύμισα ένα γεγονός που το χαρήκαμε όλοι, γιατί συμμετείχαμε και που πάλι θα συμμετέχουμε, αν πρόκειται για το καλό των πολιτών και του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έμαθες τι γίνεται με τον καφετζή? ΠΟΛΥ ΑΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ!