2 Οκτ 2009

Αντε ... πάμε!




Με ρωτούν κάποιοι? Γιατί ΠΑΣΟΚ? Τους απαντώ : Γιατί απλά θέλω να είμαι συνεπής σ' αυτά που γράφω 5 χρόνια τώρα! Σ' αυτά που με έκαναν να στηρίξω τον ΓΑΠ  στα δύσκολα χρόνια, σε στιγμές που πολλοί άλλοι κρύβονταν, σε στιγμές που κάποιοι τον ξέγραφαν. Σ' αυτά που θέλω να γίνουν, σ' αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει ... χθες! Στα αυτονόητα!

Ξαναρωτούν : γιατί τόση λατρεία πια με τον ΓΑΠ? Τους απαντώ : Δεν πρόκειται περί λατρείας. Δεν ψάχνουμε για μεσσίες πια στον 21ο αιώνα. Δεν ψάχνουμε καν για οράματα τούτη τη στιγμή. Ψάχνουμε κάποιον να μας εμπνεύσει σιγουριά να ορθοποδήσουμε. Ψάχνουμε κάποιον να μας ανοίξει επιτέλους την πόρτα της κοινωνίας, της δικαιοσύνης, της συμμετοχής. Και αυτά δεσμεύτηκε ο ΓΑΠ να τα κάνει. Κάποια τα έκανε ήδη. Και περιμένουμε να κάνει κι άλλα περισσότερα!

Και τέλος ρωτούν : Κι αν δεν? Τους απαντώ: Τότε θα προχωρήσουμε και χωρίς αυτόν. Αυτό είναι το βασικό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί. Ότι η πολιτική παρουσία του ΓΑΠ στην ελληνική  κοινωνία τα τελευταία χρόνια ενεργοποίησε κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες θα προχωρήσουν έτσι κι αλλιώς μπροστά. Κόντρα σε κάθε λογική συντήρησης, συναλλαγής, συντεχνίας, μικρού ή μεγάλου συμφέροντος. Για αυτή και μόνο τη συμβολή του ΓΑΠ στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι του οφείλουμε όλοι εμείς μια ψήφο νίκης.

Αυτή είναι σε τελική ανάλυση η έννοια του  "ΠΑΜΕ" ! Πάμε όλοι μπροστά και όποιος μείνει πίσω, κακό δικό του. Και αυτοί που πάλι  "ράβουν κουστούμια" , αυτοί  που μοιράζουν θέσεις διευθυντών, γραμματέων και φαρισαίων, αυτοί που ... έγιναν κιόλας κυβέρνηση, αυτοί που διορίζουν ξανά με ξένα λεφτά, τα δικά μας λεφτά, αυτοί που απειλούν με προγραφές, αυτοί που μέχρι και άτοκα δάνεια μοιράζουν, ας το ξανασκεφτούν, γιατί  ... έτσι δεν ΠΑΜΕ πουθενά. 

Και επειδή η ψήφος δεν είναι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην επιλογή προσώπου με τη δύναμη του σταυρού, σας παροτρύνω ξεκάθαρα : Ψηφίστε τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Ψηφίστε τους ακέραιους αλλά και τους δοκιμασμένους. Ψηφίστε αυτούς που θα πάνε μαζί μας μπροστά! Μαυρίστε αυτούς που θα χαλάσουν το κάδρο!

Άντε ΠΑΜΕ λοιπόν. Την Κυριακή στην κάλπη με την ευθύνη που μας αναλογεί. Και τη Δευτέρα στην κοινωνία αξιώνοντας τα αυτονόητα.

2 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Μου θυμίζεις την επιχειρηματολογία μου στα πηγαδάκια τού Πολυτεχνείου μετά την Χούντα. Το σπίτι μου ήταν στα Εξάρχεια, εγώ νέος, και το πεζοδρόμιο τού Πολυτεχνείου είχε μεταβληθεί σε Αγορά πολιτών που συζητούσανε από το τί πρέπει να γίνει με τούς χουντικούς, πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, έως το τί έγινε στο Συνέδριο τού ΚΚΣΕ, και ποιά είναι η θέση τού ...Χότζα για ούτε θυμάμαι ποιά πολύ "ουσιαστική" θέση για το Μαρξισμό !
. Εκεί λοιπόν παρά το οτι ήμουν πολύ μικρός θυμάμαι μια συζήτηση με κάποιον που έλεγε οτι ο Αντρέας ήταν πράκτορας τής CIA και οτι θα απέτρεπε την εγκαθίδρυση Αριστερής κυβέρνησης, και τελικά θα έστρεφε σε συντηρητικές θέσεις το Λαό. Τού απάντησα ακριβώς αυτό που λές εδώ· ότι η ριζοσπαστικοποίηση τμημάτων τού λαού με την επαφή τους με τα συνθήματα τού ΠΑΣΟΚ, με τις θέσεις του Σαμίρ Αμίν και δεν θυμάμαι ποιών άλλων θα ανεβάσει το επίπεδό τους και μετά, ακόμη κι αν προσπαθήσει ο Αντρέας να τούς αλλάξει, αυτοί θα τον ξεπεράσουν για να προχωρήσουν μπροστά !

. Δεν μπορούσα να υπολογίσω τότε, μικρό παιδί, το βόλεμμα, το εξοχικό και το δεύτερο αυτοκίνητο, τον καναπέ και τον Πρετεντέρη τον Χατζηνικολάου και την Πάνια !
. Ελπίζω να είναι πολλοί σαν εσένα, και να γίνουν περισσότεροι που θα χτυπάνε κάθε τόσο την σειρήνα για να μην αφήνουν τις συνειδήσεις να ναρκώνονται.

. Σε ευχαριστώ Στέφανε για όλα αυτά τα χρόνια που με την ποιότητα τών αναρτήσεών σου ( και προσωπικό κόστος όπως γίνεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις... ) άνοιγες ένα παράθυρο στην σκέψη και ένα στήριγμα στα όνειρα.

spallantzas είπε...

@Γκιώνη
Τα σέβη μου! Εδώ θάμαστε και τη Δευτέρα! Εμείς σίγουρα!