4 Απρ 2007

Σημειώσεις 4ης Απριλίου 2007

  • Διαβάζω στην blogoσφαιρα σχόλια για το κλείσιμο του diablog εδώ και εδώ και ένα ακόμη, μάλλον εγωιστικό ( ή κατά δική του έκφραση "οριακά κακόπιστο") εδώ. Λεωνίδα τελικά θα σου μείνει απωθημένο ότι ήσουν η μοναδική αφορμή για να κλείσουν σχόλια! Δες το σαν παράσημο ρε αδερφέ! Όσο για τα περί κοινωνίας των πολιτών και διαδικτύου είναι προφανές για μια ακόμη φορά ότι διαφωνούμε ριζικά, γιατί απλά η λογική του virtual "φτάνει πια" με αφήνει παγερά αδιάφορο.
  • Και άλλοι πολιτικοί στο χώρο των ιστολογίων. Ο Γιάννης Μαγκριώτης χτες εγκαινίασε το blog του και θεωρώ σημαντικό ότι το πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρεται είναι η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα των δύο νέων Νοσοκομείων στην Θεσσαλονίκη. Ο Μανώλης Σκουλάκης λίγες μέρες νωρίτερα εισήλθε κι αυτός στο χώρο της blogoσφαιρας, ενώ ο Παναγιώτης Σγουρίδης προτίμησε κάτι πιο "τηλεοπτικό".
  • Μέσα στο νέο βομβαρδισμό των δημοσκοπήσεων (άντε πάλι "κλείνει η ψαλλίδα) είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον χτες η συνέντευξη του Στράτου Φαναρά στα ΝΕΑ. Είναι σημαντική η πολιτική άποψη ενός δημοσκόπου που δεν διστάζει να δηλώσει ότι το βράδυ των εκλογών του 2004 έπαιξε και έχασε.
  • Πάντα είχα την απορία, αυτός ο εντελώς "πλαστικός" τύπος που λέγεται Αβραμόπουλος πως μπορεί και συντηρεί τη "δημοφιλία" του στις δημοσκοπήσεις τόσο ψηλά (παρεμπιπτόντως έχει ενδιαφέρον να πάτε στο site του να δείτε πόσα κλειδιά πόλεων έχει!!!). Πίστευα πως σε ένα υπουργείο με τα προβλήματα του Υγείας δεν θα τα κατάφερνε και τόσο καλά, αλλά διαψεύδομαι πανηγυρικά! Πρέπει να έχει γούρι αυτός ο άνθρωπος, εκτός αν ψηφίζουν μόνο όσοι δεν έχουν προβλήματα υγείας! Θα πρότεινα στον "αιώνιο καταλληλότερο" να τον κάνει προσωρινά για τρεις μήνες το καλοκαίρι και υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας μπας και με το γούρι του καταφέρουμε και πάμε χωρίς ταλαιπωρία σε κανένα νησί , γιατί με τον Κεφαλογιάννη... μας βλέπω πάλι στα ηπειρωτικά!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμαν βρε Στέφανε να διαγνώσκεις απωθημένα με το παραμικρό (δεύτερη φορά είναι που μου κάνεις τέτοια διάγνωση).

Facts παραθέτω για τα οποία έχω γνώση. Αν είχα απωθημένα, θα καθόμουν να έψαχνα το diablog να διαπίστωνα πόσες φορές ταϊσατε πόρτα στους σχολιαστές σας κλείνοντας τα comments.

Όπως fact και όχι εγωιστικό καπρίτσιο είναι οι 2500 λέξεις στους όρους χρήσης και δημοσίευσης του diablog. Δικαίωμά σου να θεωρείς την κριτικη μου "εγωιστική", αλλά οι 2500 λέξεις είναι γεγονός.

Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε στη λογική του virtual "Φτάνει Πια!" Στέφανε. Θα αρκούσε να συμφωνούμε στις απλές προϋποθέσεις και όρους κάτω από τους οποίους γίνεται ο διάλογος στο δίκτυο.

Εκεί νομίζω παίχτηκε, στραβά, το παιχνίδι του diablog.

spallantzas είπε...

Λεωνίδα ξαναλέω ότι με ενδιαφέρει περισσότερο να συζητήσουμε το μετά και όχι το πριν και το γιατί. Αν θες ακολουθείς αλλιώς, επιμένεις να είσαι εκτός θέματος.

Μια τελευταία παρατήρηση μόνο για τους όρους χρήσης, γιατί είναι ενδιαφέρον και αυτό για το μέλλον. Όταν έχεις να κάνεις με ένα εγχείρημα, που δεν είναι blog (είναι μόνο τεχνικά- προγραμματικά) αλλά ένα "ιδιότυπο" portal με στοιχεία ιστολογίου , στο οποίο φιλοξενείς πολλούς συμμετέχοντες , μεταξύ των οποίων και επώνυμους, τότε θα πρέπει να μεριμνήσεις να τους παρέχεις τη στοιχειώδη προστασία πνευματικών δικαιωμάτων που σου απαιτούν για να συνεργαστούν μαζί σου. Και κατά δεύτερο λόγο να προστατεύσεις τη δική σου θέση απέναντι σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να σου δημιουργήσει ένα κείμενο κάποιου τρίτου. Δεν είναι ένα προσωπικό blog που το παίρνεις όλο "πάνω σου" . Αλλωστε , αν παρακολουθούσες, δεν είχαμε αυτούς τους όρους απο την αρχή, αλλά στην πορεία κρίναμε ότι μια απλή άδεια CC δεν μας καλύπτει και δεν γίνεται απόλυτα κατανοητή απο τους χρήστες. Σκέψου το έτσι και νομίζω θα συμφωνήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε το θέμα το σκέφτηκα όταν το "ανανεωμένο" diablog έβγαλε τους εκτενείς όρους χρήσης. Απο εκείνη τη στιγμή ήταν δεδομένο για μένα πως κάτι συνέβαινε με το diablog. Δεν περίμενα βεβαίως ποτέ μια τέτοια κατάληξη.

Επωνύμους φιλοξενούν και άλλα συλλογικά fora στο διαδίκτυο, πχ e-rooster, αναΜόρφωση. Όπως άλλωστε κάνουν και άλλοι ιστοτόποι που προσφέρουν πρωτογενές έργο, πχ dpgr. Κι όμως αυτοί τα καταφέρνουν με απλούστατους όρους χρήσης και όχι νομικίζοντα κατεβατά 2.500 λέξεων που ανήκουν σε περασμένες εποχές.

Γι αυτό διαπιστώνω Στέφανε πως το dia(non)blog λειτούργησε με όρους ασύμβατους για το διαδίκτυο. Ενίοτε λειτούργησε και αντίθετα με τους ίδιους τους κανόνες του, φανερώνοντας πως δεν πολυσέβεται τις αρχές του.

Αυτά είναι πια πράγματα του παρελθόντος και σημασία έχει να δούμε το πώς βελτιώνουν μελλοντικές δράσεις. Αν όμως δεν διδαχτούμε κάτι από το παρελθόν τότε μπορεί να επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα στο μέλλον. Γι αυτό στάθηκα λίγο στο κλείσιμο του diablog ερμηνεύοντάς την μέσα από την προσωπική μου εμπειρία με τον συγκεκριμένο ιστοτόπο.

spallantzas είπε...

Τελικά ρε Λεωνίδα χάρηκες πολύ που έκλεισε το diablog και αδυνατείς να το κρύψεις, μόνος μέσα σε όλη την blogoσφαιρα.
Μια συμβουλή : όποιος βιάζεται,σκοντάφτει !

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε δεν χάρηκα με το κλείσιμο του blog σας. Προβληματίστηκα. Δεν μου προξένησε έκπληξη το κλείσιμο, αλλά ούτε και χαρά.

Ελπίζω και πραγματικά το εύχομαι, να γίνει μια επανεκίνηση στο μέλλον. Διότι σε τελική ανάλυση και συ και γώ και το diablog έχουμε κοινούς σκοπούς αλλά διαφέρουμε στη μεθοδολογία και προσέγγιση.

spallantzas είπε...

Δεν νομίζω ότι έχουμε κοινούς σκοπούς..πάντως μετά τα σχόλια στο θέμα από τον leope στο αντίστοιχο post σου, εγώ ...έκλεισα σαν σχολιαστής. καλό πάσχα!

spallantzas είπε...

Δύο ακόμη ιστολόγια πολιτικών ανέβηκαν πρόσφατα. Ο Ντίνος Βρεττός και ο Γιάννης Σκουλάς είναι τα νέα μέλη του club.