14 Μαΐ 2007

Ο Rivaldo φεύγει , ο Λαλιώτης έρχεται

Τι σχέση μπορεί να έχουν ο Rivaldo με τον Λαλιώτη, εκτός από το ότι ο δεύτερος σαν πρώην βουλευτής Πειραιά είναι δηλωμένος Ολυμπιακός?

Το παρόν ιστολόγιο, αν και όχι αθλητικό (ούτε κάν φιλοολυμπιακό), οφείλει να υποκλιθεί μπροστά στον μέγα παίκτη Rivaldo, που έστω και στη δύση της καριέρας του, μας πρόσφερε μαθήματα μεγάλης μπάλας και συμπεριφοράς. Η ομάδα του Πειραιά γυρίζει σελίδα και επιχειρεί την "ανανέωση" , αν και όλα αναπόφευκτα από εδώ και πέρα θα έχουν ένα σταθερό μέτρο σύγκρισης: τον μεγάλο βραζιλιάνο παίκτη.

Οφείλουμε επίσης να παραδεχτούμε ότι ο Λαλιώτης ξέρει καλά το "τόπι" της πολιτικής επικοινωνίας, καλύτερα από πολλούς που σήμερα ασχολούνται με το θέμα της επικοινωνίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Λαλιώτης ξέρει επίσης καλά το κόμμα από την περίοδο της θητείας του ως γραμματέας.

Η "ομάδα του ΠΑΣΟΚ" γυρίζει και αυτή σελίδα. Μόνο που δεν είναι ξεκάθαρο, αν γυρίζει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, η αν ψάχνει ακόμη στα "περιεχόμενα" να βρει σε ποια σελίδα να γυρίσει.

Κάποιοι χαρακτήρισαν την επιστροφή Λαλιώτη σαν επιστροφή στο "σκληρό ροκ" - εμένα μάλλον για "ποπ όπερα" μου φαίνεται. Κάποιοι άλλοι βλέπουν εσωτερικές κομματικές διαμάχες και "νίκες" ή "ήττες" των μεν (ακραιφνών κομματικών) ή των δε (beautiful people του προεδρικού περιβάλλοντος). Ανίατη παιδική ασθένεια των media (που τροφοδοτείται φυσικά και από τους κομματικούς κύκλους) που ψάχνει μόνο για ίντριγκες και κουτσομπολιά και όχι για πολιτική ουσία πίσω από κάθε τι που συμβαίνει στο πολιτικό προσκήνιο. Αυτό που φαίνεται να πετυχαίνουν αυτή τη φορά είναι να υποβαθμίσουν την πολιτική σημασία του συνεδρίου για το νέο πρόγραμμα - ίσως την πιο αξιόλογη (αν όχι την μόνη) πολιτική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια - που θα γίνει σε λίγες μέρες.

Αντί λοιπόν να συζητάμε για πολιτικές προτάσεις , αντί να αξιοποιήσουμε την αξιοθαύμαστη συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο και σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα (με θλιβερή εξαίρεση για μια ακόμη φορά την περιοχή μου, όπου το κόμμα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου) μάλλον θα αναλωθούμε στο να προβληματιζόμαστε αν το "5ο παιδί της οικογένειας" επιστρέφει για να νικήσουμε ή για να χάσουμε αξιοπρεπώς...
Την απάντηση δεν θα μας την δώσει ούτε ο Ρίμπο ούτε ο Κώστας. Την απάντηση την έχει δώσει προ πολλού ένας άλλος επιφανής του ποδοσφαίρου, ο Ίβιτσα Όσιμ : " η μπάλα είναι πόρνη" !!!

3 σχόλια:

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Κι αν ήρθε, τι έγινε; Τι σας έπιασε όλους κι ασχολείστε μαζί του; Έπρεπε να έχει κάποια θέση για να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ; Κρίμα για τον Γιώργο, που δυστυχώς έδειξε ότι έχει ανάγκη από δεκανίκι! Κι αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις ερχόμενες εκλογές (κάτι που εύχομαι και αγωνίζομαι χωρίς να έχω... θέσεις), δεν θα τις κερδίσει επειδή επέστρεψε ο Κώστας. Πότε θα σταματήσει αυτή η καραμέλα; Α; όψονται τα... παπαγαλάκια!

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

...Ας όψονται τα... παπαγαλάκια!

spallantzas είπε...

το δεύτερο πληθυντικό στο σχόλιο σου δείχνει ότι μάλλον δεν κατάλαβες το άρθρο μου. Ο παραλληλισμός με τον rivaldo δείχνει το "μέγεθος" της σημασίας της επιστροφής του Κ.Λ. και το "επίπεδο" στο οποίο γίνεται η πολιτική συζήτηση.

Λέω επίσης ότι επικοινωνιακά η "επιστροφή Κ.Λ." "σκότωσε" το συνέδριο. Τα γεγονότα νομίζω πως με επιβεβαίωσαν..

Όσο για την πρόβλεψη νίκης στις εκλογές (με ή χωρίς τη βοήθεια του Κ.Λ.), θαυμάζω την αισιοδοξία σου!!!