20 Ιουν 2007

Καλοκαιρινές Αυθαιρεσίες

Μπήκε το καλοκαιράκι, αρχίζουν να αναστενάζουν οι παραλίες, και παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, επαναλαμβάνεται το τραγικό σκηνικό. Η ιστορία του Δήμαρχου του Ελληνικού ήταν ένα μόνο (αλλά καλό) δείγμα της κατάστασης που επικρατεί. Καθε γωνιά της Ελλάδας (γιατί απλούστατα κάθε γωνιά έχει και μια παραλία) αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα αυθαιρεσίας καταστηματαρχών - καταπατητών αλλά, δυστυχώς, και προκλητικής ανοχής υπευθύνων και κύρια των δημοτικών Αρχών.

Δείτε τι γίνεται στην παραλία της Κορίνθου, δείτε πως αντιδρούν οι κάτοικοι της Λάρισας για την κατάσταση στον Πηνειό , δείτε τις βρώμικες παραλίες της Αττικής, παραλίες στη Θράκη, δείτε τι κάνουν οι νέοι στον Άλιμο , δείτε την παραλία της Δάφνης στη Ζάκυνθο, όπου υποτίθεται ότι ωοτοκούν οι χελώνες.

Προβληματίζομαι αν είναι αποτελεσματικό στην αναισθησία και την προκλητικότητα του οποιουδήποτε, είτε αυτός λέγεται ιδιοκτήτης καφετέριας είτε δημοτική αρχή, να αντιπαραθέτεις ιδεολογικά επιχειρήματα περί συμμετοχικής δημοκρατίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε περισσότερο κάτι το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο?

Μήπως τελικά, όταν η πρόκληση φτάνει στα άκρα και η ανοχή των υπευθύνων στον πάτο, πρέπει και εμείς να δράσουμε ακραία, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μας?

Δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση αντίδρασης, ερμηνεύστε το όπως εσείς κρίνετε. Θα μπορούσε όμως να είναι από μήνυση κατά της Δημοτικής Αρχής και των υπευθύνων, μέχρι μια καμπάνια για πικ νικ κάθε βράδυ στην παραλία με μπαρμπεκιου παραδοσιακά σουβλάκια και μπύρες, με παράλληλη αποχή απο φραπέδες και πίτσες. Ο καθένας με το τραπεζάκι του κάμπιγκ του και καρεκλίτσες! Και βέβαια στο τέλος παραδειγματικός καθαρισμός με συλλογή των απορριμάτων.
Λέω τώρα ....

1 σχόλιο:

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

H Δαφνη στη Ζάκυνθο είναι μια λυπηρή ιστορία.. Ασχημες συνθήκες για τους λουόμενους και παράλληλα πρόστιμα 10δων εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ..