5 Ιουλ 2007

Πάμε για εκλογές - επεισόδιο 5ο : το "σκληρό ροκ"

Αυτές τις ημέρες το καθιερωμένο Rockwave Festival συγκέντρωσε τους πιστούς οπαδούς του στην Terra Vibe. Όμως κάποιοι άλλοι πήραν κάτω από τη βάση στο "hard rock"! Και εννοώ το σκληρό ροκ στην πολιτική. Και ενώ ευελπιστούσαν ότι με την έλευση του 4ου "γιου" θα έπιαναν ρυθμό, τα "όργανα" ακούγονται ξεκούρδιστα και οι "χορδές" σπάνε η μια μετά την άλλη. Τελευταία "διπλοπενιά" η υπόθεση του κ. Γενικού Διευθυντή (και δυστυχώς έπονται κι άλλες).

Μουσικός δεν είμαι, έχω μάθει όμως ότι στην πολιτική όταν αποφασίζεις λίγο πριν τις εκλογές να παίξεις "σκληρό ροκ", το αποφασίζεις με απόλυτη συναίσθηση του τι πας να κάνεις και τι σε περιμένει από την αντίπαλη πλευρά. Γιατί ότι "δώσεις", θα "πάρεις". Γιαυτό το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να "καθαρίσεις" τα του οίκου σου. Τι σημαίνει αυτό? Ότι για όποιον υπάρχει έστω η αύρα υποψίας για κάτι μεμπτό, τον απομακρύνεις από την "αυλή" του σπιτιού σου και για όσα έχουν γίνει στο παρελθόν (γιατί έχουν γίνει) φροντίζεις να τοποθετηθείς δημόσια και επικριτικά και να "αποστειρωθείς". Με άλλα λόγια φυλάς τα ρούχα σου για να εξασφαλίσεις τουλάχιστον τα μισά.

Στο ΠΑΣΟΚ μου δίνουν την αίσθηση ότι αποφάσισαν την τακτική του σκληρού ροκ σε απογευματινό τσάι, κάτι ας πούμε σαν ... "πάμε για μια παρτίδα τένις ? " !!! Λησμόνησαν ότι 20 χρόνια εξουσίας , ε... όλο και κάποιο μικρομεσαίο στέλεχος του κράτους φρόντισε να αποκαταστήσει την οικογένεια του. Πόσες φορές στη ζωή του θα έχει αυτή την ευκαιρία? Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ο κ. Π. ...αλλά τέλος πάντων ...δεν τον κάνεις και Γενικό σου Διευθυντή !!! Η' κι άμα τον έκανες , τον ξεκάνεις πολύ πιο εύκολα από έναν βουλευτή. Υπάλληλος είναι ...κι άμα ζητήσει και αποζημίωση, δώστου την. Αλλά να σε πάνε καρότσα τώρα μέχρι τις εκλογές για έναν υπάλληλο, κρίμα κι άδικο δεν είναι? 'Αστον να πάει στο καλό !!!

Δεν είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι όλα στην πολιτική εξαρτώνται από τον ηγέτη , αλλά δυστυχώς αποτελώ μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία (ακόμη). Οι συμπολίτες μου εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να αποδέχονται στην πολιτική τη λογική του "βασιλιά" που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Πως να εμπιστευθούν όμως κάποιον που τη μια μέρα διαγράφει 10 βουλευτές από το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, την άλλη αφήνει τους "δελφίνους" να τον κρεμούν με μανταλάκια σαν μπουγάδα στο θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16, την άλλη καρατομεί ένα Γιάννο (αυτόν καλά του έκανε) και έναν Κίμωνα δια ασήμαντον αφορμή και την άλλη δεν μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο του κόμματος με αφορμή ατασθαλίες του παρελθόντος (που ίσως να μην γνώριζε, αλλά και γιαυτό έχει ευθύνη).

Μήπως τελικά πρέπει να το γυρίσουμε στη ...ραπ... που είμαστε πολύ καλύτεροι (ειδικά ο ΓΑΠ), και ίσως να το γουστάρει και ο κόσμος? Έχουμε χρόνο ακόμη...

3 σχόλια:

spallantzas είπε...

Δεν πρόλαβα να ανεβάσω χθες το post, και η "παραίτηση" ήταν γεγονός.
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι διακρίνω μια ελαφρά διάσταση απόψεων στις δηλώσεις του (τέως) Γ.Διευθυντή και του Γραμματέα.

Ο πρώτος λέει : " Στόχος της συκοφαντικής επίθεση του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή δεν είμαι εγώ, αλλά το ΠΑΣΟΚ."

Ο δεύτερος λέει : " ... μιας επίθεσης που δεν στρέφεται μόνον εναντίον του ίδιου προσωπικά, αλλά και εναντίον του ΠΑΣΟΚ."

Η δήλωση όμως που με έβγαλε από τα ρούχα μου (και φαντάζομαι και άλλους) ήταν αυτή του Βαγγέλη Βενιζέλου (μετά από πολύ καιρό ομολογουμένως). 'Οχι γιατί δεν έχει δίκιο (δυστυχώς), αλλά γιατί τα λέει αυτός!!!

Και ένα σχόλιο για τα ΝΕΑ. γιατί έχει κοπεί η δήλωση Βενιζέλου? Ειδικά αυτό που αναφέρεται στην (...) , που είναι το " και όχι οι ποργραμματικές διακηρύξεις". Μήπως επειδή πρόκειται για ευθεία επίθεση στον Πρόεδρο?

deGreece είπε...

stefan, συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου, αλλά δεν νομίζεις ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε η ΝΔ και ο Βενιζέλος φυσικά για τους δικούς του λόγους; Όπως και το 2004 που το ΠΑΣΟΚ θυσίασε στελέχη του για μια τροπολογία που ψήφισε μετά η ΝΔ και παραδέχτηκε 'ενοχή' εκεί που δεν υπήρχε.
Νομίζω ότι κάπως αλλιώς πρέπει να αντιμετωπίζεις τα χτυπήματα των αντιπάλων σου. Θα πρότεινα μάλιστα αντεπιθέσεις, όχι φυσικά με συνυφάδες αλλά δεν βρίσκεις ότι ο νόμος για τα media περνά στα χαμηλά και η ασυδοσία του Ρουσόπουλου το ίδιο; Σημείωσε μάλιστα ότι ο Καραμανλής δεν θυσίασε ΠΟΤΕ κανέναν (ούτε και τον Τσιτουρίδη, θα ξαναβγεί μάλλον). Αυτή την θεωρία των 'πεντακάθαρων' αυλών δεν την πολυπιστεύω, ούτε των 'πεντακάθαρων' Βενιζέλων...
Στην πολιτική όπως και στη δικαισύνη η ηθικολογία είναι επικίνδυνη. Η 'αυλή' χρειάζεται ικανούς, αποτελεσματικούς και ιδεολογικά συνεπείς συνεργάτες.

spallantzas είπε...

@degreece
symfono apolytos mazi sou. h periptosi papakonstantinou den genikevei to sxolio mou peri hthikothtas.

O de nomos Roussopoulou ontos pernaei sta psila , alla oudemia diafora exei po thn paromoia apopeira Venizelou prin tis prohgoumenes ekloges. Idio kai aparallaxto nomosxedio eixe ferei, apla den efarmosthke pote, opos pistevo oti oute afto telika tha efarmostei. apla thelei na tous krataei omhrous proeklogika.

me tin teleftaia sou protasi symfono mexri thn teleftaia teleia , thn opoia tha ekana komma kai tha prostheta "kai ligo treloutiskous"

(sygnomi gia ta greeklish, alla eimai sto exoteriko to pc pou grafo den skampazei apo ellhnika)