17 Ιουλ 2007

Έγινε και το δεύτερο σημαντικό βήμα

Tην Kυριακή 8-7-07 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Γλυφάδα η 2η συνάντηση της «Eπιτροπής Πρωτοβουλίας» των Aνεξάρτητων Aυτοδιοικητικών Kινήσεων.

Στην πρωινή συνεδρία συζητήθηκαν σχέδια εισηγήσεων για το πλαίσιο αρχών, την οργανωτική και επικοινωνιακή διάρθρωση του υπό συγκρότηση πανελλαδικού δικτύου και συμφωνήθηκε η ονομασία «Πρωτοβουλία Aνεξάρτητων Aυτοδιοικητικών Kινήσεων». Οι τελικές εισηγήσεις θα κατατεθούν το φθινόπωρο ενόψει της ιδρυτικής Πανελλαδικής Συνάντησης στην Πάτρα.

Στη μεσημβρινή συνεδρία που έγινε στο Δημαρχείο της Γλυφάδας απηύθυναν χαιρετισμό, ως προσκεκλημένοι, εκλεγμένοι δήμαρχοι (μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος του Ελληνικού κ. Γκορτσίδης), δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Οι εργασίες της συνάντησης έκλεισαν με ερωτήσεις και ομιλίες των συμμετεχόντων.

Από την πλευρά της Θεσσαλονίκης συμμετείχε αντιπροσωπεία με τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννη Mπουτάρη, ο οποίος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, απηύθυνε πρόταση στα κόμματα να μην επιδιώξουν να δώσουν «χρίσματα» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν ελεύθερα τους υποψηφίους τους.

Στις διαδικασίες συμμετείχαν:
– Ο κ. Ιωάννης Μπουτάρης, «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»
– Η κ. Αθηνά Λυγνού, «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Γλυφάδας “Ανοιχτοί Ορίζοντες» »
– Ο κ. Ιωάννης Χαλιώρης, «Νέα Αντίληψη», Χίος
– Ο κ. Φίλιππος Φίλιος «Συνεργασία για την Αλλαγή», Ιωάννινα
– Ο κ. Σταύρος Ιατρού, «Πρώτα η Κερατέα», Δήμαρχος της πόλης
– Ο κ. Ιωάννης Δημαράς, «Τώρα για την Πάτρα»
– Ο κ. Χαράλαμπος Αντωνιάδης «Ναύπλιο, η Άλλη Πρόταση»
– Ο κ. Φώτης Δεληβοριάς, «Δύναμη Πολιτών», Νέα Μάκρη Αττικής
– Ο κ. Χαράλαμπος Κασίμης, «Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: