11 Σεπ 2007

Γιώργο έλα να τα πούμε στην blogoσφαιρα !


Παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους έλληνες bloggers να απευθύνουν μέσω διαδικτύου ερωτήσεις στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Υπογράφουμε την παρακάτω επιστολή και την αποστέλλουμε στο mail της ιστοσελίδας του. Όσοι επιθυμούν να προσυπογράψουν την επιστολή μπορούν να το κάνουν σχολιάζοντας το post. Μπορούν επίσης από τώρα να μας στέλνουν τα ερωτήματα που θέλουν να υποβληθούν, πάλι μέσα από τα σχόλια του Post. Αν και εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόσκληση μας θα ενημερωθούν όλοι μέσα από τα blog της πρωτοβουλίας για το πώς θα γίνει η διαδικασία και η συζήτηση.


Αγαπητέ κε Παπανδρέου

Είναι γνωστό σε εμάς τους «ταξιδιώτες του διαδικτύου» ότι είστε ο πρώτος αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα που έδωσε μεγάλη σημασία στις δυνατότητες αυτού του –ας το πούμε - μέσου και απέκτησε συνεπή διαδικτυακή και μάλιστα διαδραστική παρουσία, στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κοινωνίας μας γενικότερα.

Είναι επίσης γνωστό – και σε εσάς – ότι η ελληνική blogoσφαιρα το τελευταίο διάστημα άρχισε να αποκτά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα πολιτικοκοινωνικά χαρακτηριστικά, που πήραν και τη μορφή συμμετοχικών πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως αυτές για την Αμαλία και την αναδάσωση.

Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να σας προσκαλέσουμε σε μία διαδικτυακή συζήτηση στην οποία κεντρικό πρόσωπο θα είστε εσείς, και συμμετέχοντες θα είναι bloggers και άλλοι ενεργοί 'διαδικτυακοί πολίτες'.

Πρόθεση μας είναι να σας κάνουμε ερωτήσεις και -αν είναι εφικτό- να μεταφέρουμε απορίες και ερωτήματα συμπολιτών μας από όλη την Ελλάδα. Ερωτήσεις πέρα από τα τετριμμένα των συμβατικών ΜΜΕ, πέρα από τη συνθηματολογία και τα κλισέ.

Θεωρούμε ιδιαίτερα χρήσιμο για την δικτυακή κοινότητα (και όχι μόνο) να γνωρίζει τις απόψεις και τις προτεραιότητες σας καλύτερα σε θέματα που την απασχολούν, *πρίν* πάει κάθε μέλος της να ψηφίσει την Κυριακή


Άρα, ναι, σας ζητάμε, εφόσον είναι εφικτό, στον ελάχιστο προεκλογικόχρόνο που απομένει, να "συναντηθούμε" κάπου στην blogoσφαιρα πριν από την ερχόμενη Κυριακή.
Διαλέξτε εσείς "τόπο" και "τρόπο".


Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δουλειά
φιλικά

kosmetsas.wordpress.com, 221.gr, thelonapo.blogspot.com, papanotas.wordpress.com, ekloges-2007.blogspot.com , korinthos.blogspot.com ,
polites4change.blogspot.com , vavatsiklis.blogspot.com,
papaioannou.wordpress.com, sotiris-koukios.blogspot.com, zoubos.blogspot.com, krogias.blogspot.com, chouvi.blogspot.com, nope-larissa.blogspot.com , cybernero.blogspot.com , divaynne.wordpress.com, almalibre13.wordpress.com, natapoume.blogspot.com, 69100.blogspot.com, sofianidis.blogspot.com, yperpolitikos.blogspot.com , gousteritsa.blogspot.com , venceremo.wordpress.com

Υστερόγραφο: Αναρτείστε εφόσον συμφωνείτε , ελεύθερα αυτό το post , στο ιστολόγιο σας.

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Συμμετέχει και το Να τα πούμε
http://natapoume.blogspot.com

CybeRNerO είπε...

Φυσικά συμμετέχει και το Cybernero.blogspot.com kai to yperpolitikos.blogspot.com .

Ανώνυμος είπε...

Συμμετέχει και το
"Yes or No…Ναι ή Όχι"
http://a19c70.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

μέσα και το

http://deilogos.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Μέσα και το neolaia.gr

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά υπάρχει και το http://wikipolitics.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΠΑΣΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

To ergo pou xekinise prin apo 4 xronia peripou me tin eklogi tou, os monadikou ipopsifiou gia tin proedria tou PASOK, odevi pros to telos tou.
Katadikasmenos na itithi, aporia tis dedomenis fthoras kiverniseon Simiti, stin proti diekdikisi gia tin exousia , simera gia na pesi i avlea, den ixe tin stirixi tou idiou tou mixanismou tou
Tixea gegonota i organomeno sxedio?
O Proedros pou psifistike apo tous filous tou PASOK prodothike apo tous "sinergates" tou.
Paraplanithike kat exakolouthisi mexri pou pistepse oti tha eftane se mia aneti niki.
Kouvalouse to vari tou onoma kai eprepe na figi apo tin mesi.
Ithele na t alaxi ola.
O prokathorismenos arxigos edrase amesa.
Oi prokathorismenoi ipostiriktes episis.
Akoma kai o "kolitos" tou sto ipourgio exoterikon san Ioudas ton prodose.
I karekla kai oti sinepagete onomastike "mas axizi kati kalitero"
Emeis omos xeroume
Delfinoi iste athlioi kai trisathiloi
Mporousate pio timia
Ton prodoti poli emisisan...
File tou PASOK exeis ton logo

Superintendent είπε...

http://greececommentary.blogspot.com/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ
http://www.aristeropasok.blogspot.com/

spallantzas είπε...

@Γιώργο Κόλλια
αριστερίζουμε ...δεξιίζουμε ... αλοιθορίζουμε ... δεν βλέπουμε ...μπροστα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζουν τα δεδομένα στο κομματικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ. Μετά την αποτυχία εφαρμογής του σχεδίου κατάληψης «με ρεσάλτο» του Κινήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καψής, από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος είχε ετοιμαστεί από καιρό για να είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι εγκέφαλοι του παρασκηνίου το ξανασκέφτονται.
Ο στόχος παραμένει ίδιος: Η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου και η αντικατάστασή του με κάποιον δικό τους άνθρωπο. Γι αυτό και ο Γιώργος υπονομεύθηκε σχεδόν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και είναι χαρακτηριστικό πως έκανε τρία χρόνια στην ηγεσία του Κινήματος για να δει ένα πρωτοσέλιδο υπέρ του στις θεωρούμενες φιλικές προς αυτόν εφημερίδες.
Την ίδια στάση ή μάλλον χειρότερη κράτησαν και τα «φιλικά» κανάλια, τα οποία μεγέθυναν οτιδήποτε δεν πήγαινε καλά στο ΠΑΣΟΚ, είτε αυτό ήταν σημαντικό είτε ασήμαντο, ενώ την ίδια στιγμή κατάπιναν "την κάμηλο" της κυβερνητικής ανικανότητας και της επίθεσης στα λαϊκά εισοδήματα.
Το σκηνικό της υπονόμευσης συνεχίστηκε μέχρι τις εκλογές, ώστε να είναι σίγουρη η έκβαση της εκλογικής διαδικασίας και να μπορέσουν, στη συνέχεια, να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που ήθελαν.
Πρώτη τους επιλογή, για διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πρωταγωνιστής της εσωστρέφειας με τη βοήθεια και του Γιάννη Πρετεντέρη. Ο οποίος έθετε κάθε φορά, από «Το ΒΗΜΑ» το θέμα γύρω από το οποίο θα κινούνταν η κριτική των βουλευτών κατά της ηγεσίας, καθώς οι βουλευτές έχουν εθιστεί στο να ξεκινούν τη μέρα τους διαβάζοντας την πρωινή εφημερίδα του Λαμπράκη και ειδικότερα τις στήλες «Πανδώρα», «Βηματοδότης» και τη στήλη του Πρετεντέρη.
Από κοντά και το συγκρότημα Μπόμπολα, με το «Έθνος» και το Μέγκα (στο οποίο εκείνος καθορίζει τη γραμμή) και έχει μεγάλα συμφέροντα στα δημόσια έργα και άνθρωπό του στην κυβέρνηση Καραμανλή, από την οποία συνεχίζει να παίρνει όλα τα μεγάλα έργα, τον Γιώργο Σουφλιά. Ο οποίος "τα έχει βρει" και με τον Λαμπράκη.
Λαμπράκης και Μπόμπολας, στα 3,5 χρόνια που ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκαν αρκετές φορές μαζί του.
Τα θέματα που συζητούσε μαζί τους αφορούσαν… τις ασθένειες στον τρίτο κόσμο, το AIDS, την καρέτα-καρέτα κλπ, κάνοντας έτσι σαφές πως δεν είχε καμία πρόθεση να συζητήσει θέματα διακυβέρνησης και συμφωνιών ανάθεσης έργων ή ρύθμισης των τεράστιων χρεών τους, που θα ισοδυναμούσε με χάρισμα.
Για όλα αυτά τα θέματα, οι «εκδότες του δημοκρατικού χώρου», είχαν πολύ καλύτερη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο "τα βρήκαν" και αναβαθμίστηκαν από «νταβατζήδες» σε έντιμους επιχειρηματίες. Ο Καραμανλής δεν είχε πρόβλημα "να τα βρει μαζί τους", κατά τη λογική «η δουλειά να γίνεται κι εγώ να είμαι στην εξουσία».
Οι δύο εκδότες ασκούν μεγάλη επιρροή σε αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον Χρ. Λαμπράκη να επηρεάζει περισσότερους βουλευτές απ΄ ότι ο Γ, Μπόμπολας. Η επιρροή του πρώτου ασκείται σε βουλευτές που έχουν στηρίξει και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ο δεύτερος έχει προτιμήσει το «εκσυγχρονιστικό» στρατόπεδο.
Το σχέδιο αφορούσε στη γρήγορη κατάληψη του ΠΑΣΟΚ, μέσω, πάντα, δημοκρατικών διαδικασιών , τις οποίες θα κατεύθυναν τα στελέχη που εκείνοι επηρεάζουν. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Βενιζέλος και οι δικοί του εκθείασαν την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου.
Ο Γιώργος κατάλαβε γρήγορα(μετά την...σφαλιάρα) "που πηγαίνει το πράγμα" και άλλαξε έγκαιρα στάση, παραπέμποντας σε ευθετότερο χρόνο την όλη υπόθεση.
Από τη στιγμή που η εξ΄ εφόδου κατάληψη του Κινήματος δεν πέτυχε, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, άρχισε να αντιμετωπίζεται ως «καμένος», όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Το σχέδιο, πάντως, της αντικατάστασης του Γιώργου δεν άλλαξε, παρά το ότι ο Σταύρος Ψυχάρης, που θεωρείται ότι κινεί τα νήματα, με το δικό του ιδιόμορφο τρόπο, λέει, πλέον, για τον Βαγγέλη ότι «δεν έχει έρμα».
Η αποδοχή της μετάθεσης των διαδικασιών για την ανάδειξη Προέδρου για το Νοέμβριο, από μέρους του Β. Βενιζέλου, αποτελεί έμμεση αναγνώριση της αποτυχίας του αρχικού σχεδίου. Αυτό που δεν κατάλαβε το πληθωρικό, κατά τα άλλα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι η μετάθεση δεν λειτουργούσε υπέρ του αλλά εναντίον του.
Γνωρίζοντας την εξέλιξη των πραγμάτων από την προηγούμενη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Χρ. Λαμπράκης, από «Τα ΝΕΑ», ανήγγειλε, την ημέρα της συνεδρίασης, τις διεργασίες για τη δημιουργία «τρίτου πόλου».
Ήταν, ίσως, ο λόγος για τον οποίο ο Β. Βενιζέλος συμφώνησε στη μετάθεση, θεωρώντας, ίσως, ότι θα έχει χρόνο να το ξανασυζητήσει. Ίσως να είναι και ο λόγος για τον οποίο εμφανίσθηκε εκνευρισμένος στη συνεδρίαση του οργάνου, στη διάρκεια της οποίας, όπως αναφέρθηκε, είχε συμπεριφορά τηλεοπτικού δημοσιογράφου, σχολιάζοντας τους πάντες και τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να παρουσιάσει ο ίδιος τις θέσεις του.
Την ίδια μέρα εκνευρισμένος εμφανίσθηκε και ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος «βγήκε» σε όλα τα ραδιόφωνα και τα κανάλια, για να υποστηρίξει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζεται από τη δεξιά.
Η ουσία είναι ότι αναζητείται η «τρίτη λύση», η οποία, αν δεν υπάρξει άλλος τρόπος, θα αναδειχτεί μέσα από μια όξυνση της αντιπαράθεσης Παπανδρέου-Βενιζέλου, η οποία θα υποστηριχθεί ότι απειλεί με διάσπαση το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εμφανιστεί ως ενωτική και υπεράνω «προσωπικών διαφορών», η λύση που θα έχει ετοιμαστεί στο παρασκήνιο.
Η λύση αυτή περιλαμβάνει, εναλλακτικά, δύο ονόματα. Της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έχει την υποστήριξη του συγκροτήματος Μπόμπολα και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος στηρίζεται από το συγκρότημα Λαμπράκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Όσο ο Γιώργος στέκεται όρθιος και οι επιθέσεις που δέχεται δεν τον ρίχνουν στο «καναβάτσο», οι επιλογές μπορεί να αλλάζουν μέχρι να βρεθεί τρόπος να γονατίσει ή να το πάρουν απόφαση ότι δεν πρόκειται να επιβάλουν τη λύση της αρεσκείας τους.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοι με θεωρουν συντηρητικο σε οτι αφορα το θεμα κρατους-εκκλησιας.Δυστυχως ομως πλανωνται οικτρα.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ.


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥ-ΑΓΓΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμμετέχω στην συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου και ιδιαίτερα στα θέματα τής υγείας

Διονύσιος Ξένος
www.dxenos.com
info@dxenos.com
dxenos.bravejournal.com/

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.