20 Σεπ 2007

Στηρίζουμε το Γιώργο


Εμείς οι πολίτες που με συνέπεια και υπομονή επανδρώσαμε τις δομές και στηρίξαμε τις επιλογές της ιεραρχικής δομής ενός συστήματος εξουσίας που είχε αλλά δεν διατήρησε ως το τέλος τις απαραίτητες "περγαμηνές", συναντιόμαστε σήμερα σε πραγματικές και "διαδικτυακές" πλατείες, συναθροίσεις συλλογικότητας αυτής της εποχής, υλοποιώντας στην πράξη τις δράσεις ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Πιο ώριμοι, έμπειροι, αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι από ποτέ βρισκόμαστε παντού,
  • στην Διοίκηση, στα ΜΜΕ, στην Εκπαίδευση, στις ΜΚΟ, στις Ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  • πίσω από τα γκισέ των τραπεζών, τα δικαστήρια, τα νοσοκομεία, τα χωράφια
  • ανάμεσα σε πολλούς νέους που παρακολουθούν σιωπηλά, σε ηλικιωμένους που έχουν περάσει πολλά, σε όσους "μετά βίας" συγκρατούν ένα δάκρυ που κρύβει ένα παράπονο από μια δημόσια βαρβαρότητα ή άδικη συμπεριφορά,
  • ανάμεσα στους "ευνοημένους" και τα "θύματα" μιας γενικευμένης και μοιραίας παρακμής, απότοκο των αντιθέσεων και αδυναμιών μιας κοινωνίας που "προχωρώντας", υπέστη, μοιραία ίσως, "εκπτώσεις" σε ζητήματα αρχής.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ είναι ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην ανεπάρκεια, την ανικανότητα, την διαφθορά. Καμμιά ανοχή στο πισωγύρισμα.

ΓΙΑ όσους θεωρούν ότι μπορούν να υποτιμούν τις ανάγκες ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ στα κοινωνικά αγαθά, για όσους επιμένουν να αγνοούν τις προκλήσεις από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον και ίσως ή ίδια η ζωή, για όσους ορέγονται να υπεξαιρέσουν τις προσδοκίες των πολιτών και την ΝΕΑ τους ΕΝΤΟΛΗ, για εκείνους που θα επιχειρήσουν να πλαστογραφήσουν το μήνυμα που καταγράφηκε στις εκλογές ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από μια ΓΕΝΙΑ που έμαθε και ξέρει πολλά...

ΣΕ ΟΣΟΥΣ είναι αποφασισμένοι και συνυπογράφουν αυτή την πρόσκληση, στηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, καλή μας ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και καλή ΔΙΑΔΡΟΜΗ.


16 σχόλια:

Mike είπε...

Πού φαίνεται ποιοί έχουν υπογράψει;

spallantzas είπε...

στην σελίδα καταχωρησης απο κάτω υπάρχει link.

Ανώνυμος είπε...

για να εισαι ιδρυτης της σελιδας πρεπει να σε λενε στεφανο ή εστω να εχεις το "στεφα" στο ονομα σου?

κρυαδες...

Dorotheos είπε...

Προσπαθώ να αντιληφθώ το νόημα της 1ης παράγραφου της "διακήρυξης"... Μάταια.

Και πως άραγε όλα τα αιτήματα και προτάσεις που ακολουθούν συνδέονται με την υποστήριξη της υποψηφιότητας του ΓΑΠ; Είναι ο ΓΑΠ ο αυτοδίκαιος εκφραστής αυτών των ομάδων και των απαιτήσεων τους;

Πολύ φοβάμαι ότι το παραπάνω κείμενο είναι από αναποτελεσματικό έως απαράδεκτο.

spallantzas είπε...

@rebel
σε χάσαμε !!!
δύσκολο κείμενο ε?
η πρωτη παράγραφος? --> ψηφοφόροι , μέλη και φιλοι ΠΑΣΟΚ, που βρισκονται παντου.
όσο για τα αιτήματα ...κανείς δεν είπε ότι ο ΓΑΠ είναι ο αυτοδικαιος εκφραστής...η αφορμή είναι μάλλον...
γιαυτό και στο τέλος υπάρχει η ευχή
ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (τώρα με τον ΓΑΠ) και ΚΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (με η χωρίς αυτόν)
Κατανοητό?

spallantzas είπε...

και δεν ειναι καν διακηρυξη!!!

spallantzas είπε...

ηταν :)

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Ας σταματήσει η υποκρισία Σύντροφοι.
Στα πλαίσια του διαλόγου για το κόμμα που όπου να είναι θα στηθεί παίρνω θέση

Ξέρουμε όλοι ότι στο ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν οι διαδικασίες με σκοπό να κοπούν κεφάλια.
Ο ΓΑΠ την βράδια των εκλογών και ενώ όλοι στην Χ. Τρικούπη ήξεραν ότι η ήττα είναι προ των πυλών άνοιξε της διαδικασίες αναβαπτίσματος του από την βάση.
Ο στόχος ήταν να εκδηλωθεί ο Βαγγέλης και οι συν αυτώ και να πέσουν κεφάλια με συνοπτικές διαδικασίες δημοψηφισματικού χαρακτήρα.
Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο από το μέγεθος και την ένταση των γεγονότων.

Αυτοί που έλεγαν ότι Νικάμε ή ότι πάμε ψήφο-ψήφο ήταν αυτοί που αντέδρασαν στην υποψηφιότητα Βενιζέλου με ανοησίες περί συνομωσιών .
Ο στόχος τους είναι προφανώς να κρύψουν την ευθύνη τους για την ήττα.

Βλέπω ακόμα και πολλούς άλλους που τρέχουν για τις θέσεις τους γιατί τελικά αυτός είναι ο στόχος τους

Και βλέπω και δυο φερελπιδες νέους (για τα μέτρα της πολιτικής) Τον Βαγγέλη Βενιζέλο για την ώρα και τον Ανδρέα Λοβέρδο για το Μέλλον που μπορούν να φέρουν την άνοιξη στο ΠΑΣΟΚ και την χώρα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν ο ΓΑΠ δεν λέγονταν Γεώργιος Α. Παπανδρέου και λέγονταν όπως αλλιώς ήθελε αναρωτιέμαι αν θα είχαμε θέμα τώρα.

Αναρωτιέμαι εάν ήταν κάποιος άλλος με τις ίδιες θέσεις και το ίδιο παρελθόν που εχει ο ΓΑΠ και που το όνομα του θα ήταν Γιάννης Παπαϊωάννου για παράδειγμα, Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να σταθεί στην ηγεσία του κόμματος μετά από αυτά τα αποτελέσματα..
Προφανώς όχι. Σαφέστατα Όχι

Άρα το πρόβλημα δεν είναι το ποιος θα είναι στην ηγεσία. Το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε 33 ετών και ζει ακόμη στο σπίτι του μπαμπά του.

Χρειάζεται αυτό το κόμμα να σταθεί στα πόδια του να χειραφετηθεί και να ξεφυγει από την ευνουχιστική αγκαλιά της οικογένειας του.
Νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει με τον Βαγγέλη και τον υποστηρίζω.

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Παιδιά, η αγάπη σας για τον ΓΑΠ είναι συγκινητική. Και γω τον συμπαθώ και τον εκτιμώ. Αλλά νομίζω ότι η αγάπη αυτή σας κάνει μεροληπτικούς. Αμβισβητείτε ότι έκανε ο ΓΑΠ μεγάλα λάθη; Για τη Φώφη και τη Βούλα ποιός φταίει; Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα; Για το μπρος-πίσω στο άρθρο 16 ποιός φταίει; Και πολλά άλλα. Είχε πολλές καλές προτάσεις ο ΓΑΠ αλλά αντί να δίνει έμφαση σε αυτές τόνιζε τις κλασσικές προεκλογικές παροχές. Η αντιπολίτευση που άσκησαν ήταν ιδανική; Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία έπρεπε όχι μόνο να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπερ των προτάσεων Βερέμη αλλά και να τις υπερσκελίσουν. Το ίδιο για όλες τις ψευτομεταρρυθμίσεις του Καραμανλή. Να προτείνουν ακόμα πιό ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις. Να κάνουν ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ για το παρελθόν τους. Μόνο έτσι θα έπειθαν ότι έχουν αλλάξει. Αντίθετα, ακολούθησαν την πεπατημένη. Ούτε τις καταλήψεις δεν βρήκαν τελικά το θάρρος να καταδικάσουν, όπως είχαν ζητήσει αρκετοί σώφρωνες όπως ο Μπεγλίτης και ο Πάγκαλος στο πολιτικό συμβούλιο. Ο Παπαντωνίου διαγράφθηκε επειδή αρνήθηκε να κάνει στείρα αντιπολίτευση. Ποιός ευθύνεται για όλα αυτά;

Φυσικά, μεταξύ ΓΑΠ και ΕΒ διαλέγω ΓΑΠ, ούτε συζήτηση. Αλλά σίγουρα δεν υπάρχει άλλη λύση; Η δική μου πρόταση στον ΓΑΠ θα ήταν να παραιτηθεί στηρίζοντας ταυτόχρονα ένα τρίτο πρόσωπο που συμμερίζεται τις ιδέες του, π.χ. τον Χρυσοχοΐδη.

spallantzas είπε...

@papaioannou
Πρώτα πρώτα γιατί μας επιβεβαιώνεις τον ορισμό του τι σημαίνει παπαγαλάκι με το να αναπαράγεις το ίδιο σχόλιο σε δεκάδες ιστολόγια? Δόξα το θεώ blog έχεις ...Εκτόςαν δε θες να διαβάζουμε τους φιλιππικούς υπερ ΓΑΠ που έγραφες μέχρι προχτές!!!

Δευτερον μη μιλάς για ονόματα , γιατί ξέρεις τη σοφή λαϊκή παροιμία : "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί".

Τρίτον και πολιτικό. Στο ιστολόγιο αυτό κτύπησες λάθος πόρτα,γιατί αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις κείμενα του παρελθόντος, θα βρεις την πιο σκληρή (αλλά υπεύθυνη) κριτική και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΓΑΠ προσωπικά και τις επιλογές του. Με αποκορύφωμα , αλλά εξαιρετικά συνειδητή στάση τη φράση , παραμονή των εκλογών : "Ψηφίζω σήμερα , απαιτώ αύριο" ! Ε λοιπόν φίλε εγώ κωλοτούμπες δεν κάνω. Ψήφισα και τώρα απαιτώ πραγματικά. Ούτε λοιδορώ , ούτε γλείφω. Απαιτώ πολιτική.

spallantzas είπε...

@θέμη λαζαρίδη
η άποψη σου είναι πάντοτε ενδιαφέρουσα και συνήθως (απο εμένα) αποδεκτή. Εξαιρετική και η τελευταία ανάλυση σου για θέσεις του Βενιζέλου σε θέματα παιδείας.
Φαντάζομαι ότι με το σχόλιο σου απευθύνεσαι (μέσου εμού) στην συλλογικότητα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω να σε ακούσουν, είναι άλλωστε η τελευταία ευκαιρία. Η εμπειρία μου 3,5χρόνια τώρα με κάνει προσωπικά απαισιόδοξο και δεν έχω κανένα λόγο να το κρύψω. Πολύ φοβάμαι ότι και αυτές τιςεπόμενες 50 ημέρες θα ακούσουμε και θα δούμε τα πάντα εκτός απο πραγματική πολιτική. Μακάρι ,για το καλό όλων μας, να βγω ψεύτης.

stelios είπε...

Ισως θα ήταν καλό ο γιώργος να μην είχε ανακατευτεί με τα "πίτουρα". Ποιός να τον καταλάβει εδώ που είναι βαλκάνια? Ισως έπρεπε να δημιουργήσει ένα ρεύμα πολιτών και να τα λέει έξω από τα δόντια.

spallantzas είπε...

@stelios
σωστό. ισως μπορεί να γίνει και τώρα ...

Ανώνυμος είπε...

1.Ο αρχηγος ενος κομματος πρεπει να ειναι αρχηγος παει και τελειωσε και ενας πολιτικος που ξεκινησε την καριερα του με το ονομα Γιωργακης ΔΕΝ μπορει να ειναι αρχηγος οσο καλες προθεσεις και αν εχει.
2.Ο αρχηγος πρεπει να εκφραζει τον μεσο ψηφοφορο του κομματος για να τον εμπνευσει.Πειτε τωρα ειλικρινα ποσο κοντα στο μεσο Πασοκτζη ειναι ο κος καθηγητης συνταγματικου δικαιου με τα 35 ντοκτορα και τα βελουδινα χερακια του;Πως θα εμπνευσει ρε παιδια τον αγροτη,τον εργατη,τον αποφοιτο Λυκειου,τον ψηφοφορο του Ανδρεα;
3.Δυστυχως για μια ακομα φορα η αυτονοητη λυση(Σκανδαλίδης-αυθεντική πασοκοφατσα,βαθυ,παλιο Πασοκ,λαικό,αλλα και νέος μαζι), θα πεταχτει στα σκουπίδια...

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πώ μια έκφραση: "Καλό παιδί αλλά δεν κάνει"
θέλω να μου πείτε την έχετε ακούσει ποτέ αυτή την έκφραση?,την έχετε σκεφτεί ποτέ? και ποιός σας έρχεται στο μυαλό όταν την ακούτε?

πολλά λόγια ρε παιδιά για ένα τόσο απλό θέμα!
ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.

spallantzas είπε...

@ανώνυμους
έχετε κανένα καινούργιο - τέτοιου επιπεδου - επιχείρημα ρε παιδιά? Μούχλιασαν τα ίδια και τα ίδια!