8 Οκτ 2007

Day G

ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Υποστηρικτών Γιώργου Α. Παπανδρέου

Σκοπός του δικτύου είναι ο συντονισμός των φίλων και υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, σε πανελλήνια κλίμακα, σε ιδεολογική και πολιτική βάση με στόχο την αυτό-οργάνωση, την κινητοποίηση και τον αγώνα για την επανεκλογή του στις 11 Νοεμβρίου αλλά και για τη μακροπρόθεσμη προοπτική της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.
Για τον σκοπό αυτό προτείνεται η δημιουργία μιας οριζόντιας οργανωτικής δομής αμφίδρομης επικοινωνίας με την κοινωνική βάση – συμμετοχής των πολιτών και εθελοντών στην ενεργό πολιτική ζωή.

Στις ιστορικά κρίσιμες μέρες που διέρχεται το ΠΑΣΟΚ αλλά και η γενικότερη πολιτική ζωή του τόπου, είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ με τη δημιουργία ομάδων πρωτοβουλίας βάσης με σκοπό:

  • Την ανάδειξη και την προβολή της ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ στην ευρύτερη κοινωνία,
  • την επιβεβαίωση του κοινωνικού της χαρακτήρα,
  • τη διασφάλιση της ουσιαστικής ενότητας και συνοχής του κινήματος που θα βασίζεται σε πολιτικούς όρους, και
  • την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Α. Παπανδρέου ο οποίος με συνέπεια υπηρετεί και υπερασπίζεται αυτές τις αρχές και αξίες.
Το δίκτυο αυτό δεν έχει ιεραρχική δομή και αξιωματούχους αλλά είναι μια δομή στήριξης σε υπάρχουσες ομάδες πρωτοβουλίας και σε αυτές που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Ανοικτό σε όλους του πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εκπροσώπους και αντιπροσώπευση στις κομματικές λειτουργίες, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στο πνεύμα της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Ας εργαστούμε με ενότητα και ομοψυχία, με ανανεωμένη την εμπιστοσύνη μας στον Γιώργο A. Παπανδρέου για να οδηγήσουμε το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα πορεία που θα διασφαλίζει την ιστορική του συνέχεια, τη δημοκρατική του ταυτότητα, την αυτόνομη λειτουργία και την αξιοπρέπειά του και θα οδηγήσει στη νέα νίκη ενάντια στις δυνάμεις της συντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού.

Το Δίκτυο το οποίο ξεκινάει τώρα, θα συνεχίσει και μετά τις 11 Νοεμβρίου.

Επικοινωνία με το Δίκτυο: Τηλ. 210 36 16 996, 210 36 16 906, Fax & τηλέφωνο : 210 36 16 909 Email : daygap @gmail.com, ηλεκτρονική διεύθυνση: www.daygap.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Το Δίκτυο το οποίο ξεκινάει τώρα, θα συνεχίσει και μετά τις 11 Νοεμβρίου"

Γιατί, μόνο οι φανατικοί οπαδοί του ΓΑΠ έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ;

stefan είπε...

@ανώνυμο
δεν προκύπτει τέτοιο συμπέρασμα από αυτήν την πρωτοβουλία. Και δεν πρόκειται για "φανατικούς" .
Είναι όμως δεδομενο και ζητούμενο ότι οι πολίτες , όλοι οι πολίτες που θα συμμετέχουν στην εκλογή προέδρου, αλλά και όσοι πιθανόν δεν συμμετέχουν, πρέπει να είναι παρόντες και την επόμενη μέρα. Αλλιώς θα έχουμε "μια απο τα ίδια"

politispittas είπε...

Το παρακάτω κείμενο, είναι άρθρο μου που δημοσίευσα στη στήλη μου (στήλη άλατος) στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης. Το παραθέτω και εδώ-κάντε το ότι θέλετε.


Είναι ήδη αργά...

Τυχόν εκλογή του Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι το οριστικό τέλος του ΠΑΣΟΚ υπό την έννοια των όποιων ιδεολογικών καταβολών του, έστω και προσχηματικά.
Ο Ε. Βενιζέλος, για τους αντιπάλους του, είναι "τέκνο της διαπλοκής, του πολιτικού κυνισμού, του παρασκηνίου, με τεράστιες εξαρτήσεις τόσο από μεγαλοεκδότες και κανάλια όσο και από το εκκλησιαστικό κατεστημένο".


Ο Σ. Τζουμάκας στη δημόσια ελληνική τηλεόραση, ήταν σαφέστατος...

H σπουδή του κου Βενιζέλου να μπει στην κούρσα της ηγεσίας της διαδοχής -σαν έτοιμος από καιρό- τη νύχτα της ήττας με όλους τους σχετικούς συμβολισμούς (περιστύλιο στο Ζάππειο), καθώς και οι δηλώσεις του έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά το επεισόδιο με τον καφέ, δεν ανατρέπουν τις αρνητικές εντυπώσεις που παράγουν οι αντίπαλοί του, μάλλον τις ενισχύουν.

Λένε κάποιοι πως είναι αυτός που μπορεί να ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε θέση εξουσίας. Ε, και;

Θα είναι στην πραγματικότητα, μία ψευδεπίγραφη εναλλακτική λύση στη δεξιά, μια στείρα διαχείριση με άλλη ταμπέλα.
Αλήθεια! Ποιες είναι οι θέσεις του κου Βενιζέλου στο καίριο ζήτημα του διαχωρισμού Πολιτείας - εκκλησίας;


Τι λέει για εκείνο το "...και Θρησκευμάτων" στον τίτλο και στο περιεχόμενο του Υπουργείου Παιδείας;

Ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2004, πήρε ένα πολύτιμο "Γιώργο άλλαξέ τα όλα" και δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, χάριν μιας κακώς εννοούμενης ενότητας το άφησε στο συρτάρι.

Επέτρεψε έτσι, στους δελφίνους και κυρίως στον Ε. Βενιζέλο να "αλωνίζουν".

Έδειξε εμπιστοσύνη ο Γιώργος Παπανδρέου σε -φοβάμαι- αδίστακτους πολιτικούς αντιπάλους του, που τελικά συνειδητά ή όχι τον παγίδευαν σε μία στείρα συνθηματολογία κατά της δεξιάς, αφοπλίζοντας έτσι το ΠΑΣΟΚ από το πιο σημαντικό του όπλο:

Την παραγωγή Πολιτικής και Προτάσεων.

Η εμπιστοσύνη του Γ. Παπανδρέου προς αυτούς τους πυρήνες, ήταν προϊόν όχι αφέλειας, αλλά ηθικής.Ο Γ. Παπανδρέου ως άνθρωπος διαθέτει ήθος και αυτό το γνωρίζουν πολλοί.

Άλλοι, επενδύουν σε αυτό και άλλοι το εκμεταλλεύονται.

Αν επικρατήσει ο κος Βενιζέλος, τότε, αρκετοί από το ευρύτερο ΠΑΣΟΚ, το πιο υγιές και ριζοσπαστικό κομμάτι θα στρέψει το βλέμμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.


Και ίσως τότε, δημιουργηθεί σε λίγα χρόνια ένας φρέσκος δυναμικός πόλος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ελλάδα.

Αν πάλι επικρατήσει ο Παπανδρέου, τότε θα πρέπει γενναία το ΠΑΣΟΚ να κάτσει στο τραπέζι με την Αριστερά για να βρουν σημεία προγραμματικής σύγκλισης.


Για το καλό του τόπου.

Η επικράτηση της ΝΔ (η ήττα του ΠΑΣΟΚ) θα φέρει σύντομα τον άγριο άνεμο του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, όσο και αν ο Καραμανλής προσπαθεί να πείσει με πλείστες ρητορείες πως εκπροσωπεί τη "λαϊκή δεξιά".

Κατά συνέπεια, το αντίπαλο δέος, ριζοσπαστικό, τολμηρό, αριστερόστροφο σε αρκετά ζητήματα και ταυτόχρονα ρεαλιστικό, είναι απλά κρίσιμο και ζητούμενο για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.


Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να κρατήσει άσβεστη την πολύτιμη οργή που είδαμε στις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη και να προχωρήσει στη ρήξη με το βυζάντιο.

Γνωρίζουμε πως μπορεί. Το οφείλει.

Είναι ήδη αργά.

Ας μη γίνει πολύ αργά...


politispittas@gmail.comΓιώργος Πήττας
Κωδικός άρθρου: 742014
ΠΟΛΙΤΗΣ - 22/09/2007, Σελίδα: 13