16 Νοε 2007

Η ρατσιστική "ζούγκλα" του κ.Μάκη

Έχω ξαναγράψει ότι τους τελευταίους δυο μήνες τα έχουμε δει όλα στα ΜΜΕ και ειδικά στα παράθυρα. Αλλά αυτό που είδαμε χτες το βράδυ στη "Ζούγκλα" του "Πρίγκηπα" Μάκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Ο Μάκης έχει λυσσάξει εδώ και 5 μέρες να αποδείξει ότι η διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής ήταν ένα φιάσκο, παρουσιάζοντας συνεργάτες του που ψήφισαν πολλές φορές,που "ρεζίλεψαν" το σύστημα , που "νόθευσαν" το αποτέλεσμα, τροφοδοτώντας και τα πρωτοσέλιδα της Αυριανής με λαμπρό υλικό.

Παρένθεση : Αλήθεια , τώρα που το θυμήθηκα , η ιστορία με τους πολλούς σταυρούς στις εκλογές της 16.9 τι απέγινε? Γιατί σταμάτησε? Ποιος την έκοψε Μάκη μας? Γιατί κάποια "πουλάκια" λενε ότι είχες πολλά στοιχεία για νοθεία αλλά τα ...ξέχασες... κλεινει η παρένθεση.

Κι αν όλα αυτά δεν του βγήκαν , και όσοι συμμετείχαν και ουσιαστικά στη διαδικασία , γέλασαν με την ψυχή τους, χθες ο "κύριος Μάκης" έκανε κάτι εξαιρετικά ανήθικο και αντιδεοντολογικό. Επιτέθηκε με απίστευτη ειρωνεία και εμπάθεια στους μετανάστες που πήγαν να ψηφίσουν στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η εικόνα ήταν εξόχως ρατσιστική. Κάποιος συνεργάτης του ΜΤ πέταξε (στην κυριολεξία) στα μούτρα Ινδών και Πακιστανών μεταναστών που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, ένα μικρόφωνο και - εκμεταλλευόμενος την δυσκολία τους στα ελληνικά - τους έκανε γελοίες και μειωτικές ερωτήσεις του τύπου "εσύ είσαι από μικρός ΠΑΣΟΚ?" ή " τι χρώμα έχει το ΠΑΣΟΚ?" και άλλα τέτοια άκρως πολιτικά. Μάλιστα είχε το θράσος να τους λέει να μιλήσουν αγγλικά και συνέχιζε να τους κάνει ερωτήσεις στα ελληνικά, μιλώντας επιδεικτικά γρήγορα ώστε να μην καταλαβαίνουν και να δίνουν λάθος απαντήσεις ή να ρωτάνε ξανά τι ρώτησε. Και η όλη προκλητική σκηνή συνοδευόταν και από μουσική του Bolywood.

Γιατί σας έκανε εντύπωση κύριε Μάκη μας αυτή η ανταπόκριση των μεταναστών στο κάλεσμα του ΓΑΠ να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την εκλογή? Σας το είπε ένας (ευτυχώς δεν λογοκρίθηκε) στο ρεπορτάζ σας : " Ψηφίζω Γιώργο γιατί θα μου είναι χρήσιμος στο μέλλον". Γιατί σας κάκιωσε αυτό και τους φερθήκατε τόσο απαξιωτικά?

Πρώτη φορά ακούτε για την ιδιαίτερη σχέση του ΓΑΠ με τους μετανάστες, μιας και υπήρξε και ο ίδιος μετανάστης? Ξεχνάτε πως ο ΓΑΠ έχει κάνει πρόταση στην ελληνική βουλή για τη συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης? Και αυτή εν μέρει υλοποιήθηκε με την συμμετοχή των πολιτών της ΕΕ στις τελευταίες?

Ξεχνάτε τη στάση του ΓΑΠ στο θέμα των απαγωγών των Πακιστανών πριν δυο χρόνια? Ξεχνάτε πως είναι ο μόνος που το ψάχνει ακόμη το θέμα? (άντε και ο Αλαβάνος)

Ξεχνάτε ότι ο ΓΑΠ είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και το όνομα του είναι ευρύτερα γνωστό στις χώρες καταγωγής των μεταναστών?

Θέλετε να σας πάω πιο πίσω κύριε Μάκη μας? Ειδικά για τους πακιστανούς και τους ινδούς ξεχνάτε τι βαρύτητα έχει το όνομα Παπανδρέου? Ξεχνάτε μήπως την "πρωτοβουλία των Εξι για την ειρήνη" ? Ξεχνάτε τις σχέσεις με την PLO και τον αραβικό κόσμο?

Και τέλος πάντων αν τα "ξεχνάτε" όλα αυτά, γιατί λοιδορείτε έτσι κάποιους ανθρώπους που αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που τους δίνει το δικαίωμα να επιλέξουν άμεσα - και ισότιμα με όλους τους άλλους - κάποιον που πιθανά σύντομα θα τους κυβερνήσει εδώ στη νέα τους πατρίδα? Γιατί ξεφτιλίζετε την επιθυμία τους να συμμετέχουν στα κοινά της νέας τους πατρίδας , ένα δικαίωμα κάθε πολίτη που αυτοί στερούνται επειδή αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους?

Εγώ θα το πω καθαρά . Η προσπάθεια υφαρπαγής «είδησης» από δημοσιογράφο, την ώρα που ένας μετανάστης με αξιοπρέπεια παίρνει για πρώτη φορά μέρος, ως ισότιμος πολίτης, σε μια συμμετοχική διαδικασία εκλογής, συνιστά απαράδεκτη πράξη βίας εναντίον ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας.

Τους προσβάλλετε βάναυσα κύριε Μάκη... και δεν προσβάλλετε μόνο αυτούς. Προσβάλλετε μαζί μ' αυτούς και όλους τους έλληνες απόδημους , και όλους εμάς που ζούμε μαζί τους, που στέλνουμε μαζί τα παιδιά μας στα σχολεία μας, που τους νοικιάζουμε τα σπίτια μας, που τους δίνουμε δουλειά.

Τρεις εκδοχές δίνω για αυτό το ατυχές έως προκλητικό που συνέβη χτες στην εκπομπή :

1. Ο ΜΤ είναι σκληρός ρατσιστής. Δεν το έχει δείξει και στο παρελθόν και δεν θέλω να το πιστέψω
2. Ο ΜΤ εκτελεί εντολές . Δεν ξερω ποιανού και γιατί. Αυτός ξέρει.
3. Ο ΜΤ είναι απελπιστικά αφελής και υπερόπτης και δεν τσεκάρει τα ρεπορτάζ που του φτιάχνουν τα μαθητούδια (της ΔΑΠ ως επι το πλείστον ) που βάζει και κάνουν κάνουν τις "έρευνες". Αλλά πάλι η ευθύνη φυσικά βαρύνει τον ίδιο.

Μάλλον κλείνω προς το τρίτο με ολίγη δόση του δεύτερου.

Δεν περιμένω να επανορθώσει ο"δημοσιογράφος" γιατί δεν έχει δείξει ποτέ στο παρελθόν ότι διαθέτει αντανακλαστικά αυτοκριτικής και μετριοπάθειας. Είναι απίστευτα εγωιστής ,αλλά και σκληρός εκφραστής της τηλεθέασης χωρίς οίκτο και της καταρράκωσης ανθρώπων και πράξεων.

Όσο για όλους και όλες εσάς που πάτε και παριστάνετε τις "γλάστρες " στα παραληρήματα του Μάκη στις εκπομπές του, απορώ : είναι τόσο δύσκολο να πείτε μια φορά έστω ΟΧΙ στην παραθυρομανία? Μια φορά? Εκτός αν σας αρέσει πραγματικά να παριστάνετε τα "ζώα" της "ζουγκλας" του.
Και εσείς κύριοι του ΕΣΡ ? Έχετε να πείτε τίποτα για το θέμα?

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μ.Τ όταν έβγαλε στην εκπομπή του τον φουκαρά δήμαρχο από τον Βόλο , ήταν γιατι έκανε σεξουαλική παρενόχληση σε εργαζόμενη εν ώρα δουλειάς, ενώ αυτός όταν πήρε την Κίλιαν για ΡΕΠΟΡΤΑΖ στην Ιταλία και την γύρισε έγγυο , δεν ήταν απολύτως τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι σας χαλαει η ειρωνεια του οντως απαραδεκτου τριανταφυλλοπουλου, και δεν σας χαλαει το οτι δεν νομιμοποιησατε τους μεταναστες οσο ησασταν κυβερνηση????
Περισσεψε η υποκρισια σε αυτον τον τοπο.....ντροπη!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Xρόνια τώρα παρακολουθώ τους διάφορους μάκηδες και πάνταμένω με ένα ερώτημα! Αυτοί το παίζουν τιμήτες των πάντων, αδιάφθοροι, ιδεολόγοι, κριτές και γενικά "τίμιοι". Επειδή εξ ορισμού και αυτοί έχουν λερώμένη τη φωλιά τους, το ερώτημα μου είναι...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ??
Από τι στιγμή που ο ΓΑΠ τόλμησε και τα έβαλε με το ΔΟΛ και άλλα συμφέροντα, γιατί δεν κάνει και μία μετωπική με όλους αυτούς??? Στοιχεία θα υπάρχουν, το κόμμα φυσικά θα ξέρει και σε πολλές περιπτώσεις θα είναι και συνυπεύθυνο!
Ας ξεκινήσει λοιπόν η κάθαρση, ακόμη και αν μας πάρει η μπάλλα!!

spallantzas είπε...

@νικο
εγω φίλε δεν ήμουνα ποτέ κυβέρνηση. αν γινεις εσύ, να το κάνεις.
@all
προσέξτε λίγο. το πρόβλημα δεν είναι γενικά και αόριστα ο Μάκης. Το πρόβλημα είναι οι συγκεκριμένες απαράδεκτες ενέργειες και παρεμβάσεις. Καθώς και το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Έγιναν κι αλλα στην χτεσινή εκπομπή, όπως ή επίθεση στη Σοφία Γιαννακά, στο Φίλιππο Πετσάλνικο και σε Βουλευτή Σερρών. Εγω δεν τα ανέφερα για ευνόητους λόγους. Αυτά ας τα πουν αυτοί πού λένε "μην παίρνετε Βήμα και Ελευθεροτυπία , παρτε Θέμα ... στηρίζει το Γιώργο" ... τρομάρα τους.

spallantzas είπε...

@all
εμενα με ενδιαφέρει αποκλειστικά το θέμα των μεταναστών και ο τρόπος που ο ΜΤ τους "χρησιμοποίησε" και τους πρόσβαλλε στην εκπομπή του.
Μπροστά σε αυτόν ωχριούν ακόμη και οι κορώνες των διάφορων Άνθιμων , Ψωμιάδηδων και Καρατζαφέρηδων για τις παρελάσεις , τη σημαία και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα.
Το τι κάνει με τη γυναίκα του ποσώς με ενδιαφέρει. Το τι κάνει με τον συνάνθρωπο μου προφανώς με ενδιαφέρει , γιατί αυριο θα το κάνει και με μενα.

αντωνης είπε...

από την ομιλία του Προέδρου στο Ε.Σ.
"Το ίδιο ισχύει και για την συμμετοχή στην ψηφοφορία των μεταναστών, που αξιοποίησαν την ευκαιρία να διδαχτούν και να μας διδάξουν δημοκρατία, μέσα από την πράξη της δημοκρατικής τους συμμετοχής στην εσωκομματική μας διαδικασία.
Για πολλούς από αυτούς τους μετανάστες, ίσως να ήταν η πρώτη γεύση μιας πραγματικής δημοκρατικής πράξης. Για όλους μας, ήταν ακόμα ένα βήμα στην πολιτική και κοινωνική τους ένταξη στη χώρα μας, στην κοινωνία μας, στο γκρέμισμα των τειχών και των αποκλεισμών, που καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις ακροδεξιές αντιλήψεις και τις κοινωνικές εντάσεις. Οι μετανάστες αποτελούν το μεγάλο μέρος μιας νέας εργατικής τάξης και τα παιδιά τους είναι οι αυριανοί συμπολίτες μας.
Θέλω εδώ, απλώς να διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα, από άρθρο του Γκαζμέντ Καπλάνι για την διαδικασία, όπως την είδε ο ίδιος: -Ένας άνθρωπος που δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίζει, ενώ ζει επί χρόνια ή έχει γεννηθεί εδώ, νιώθει κοινωνικά εξόριστος. Σε κάποιο εκλογικό κέντρο, μου ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, κάποιος μετανάστης δάκρυσε επειδή ήταν η πρώτη φορά που του δόθηκε η ευκαιρία να ψηφίσει στην Ελλάδα".

Πολλα μπραβο στον προεδρο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ηταν αισχρή η εκπομπή του Μ.Τ. Δεν υπάρχει δικαιολογία μόνο αρρώστια,μισαλοδοξία και βαθειά αντιδραστική συμπεριφορά. Ας ξεσκεπάσουμε επιτέλους τους φαρισαίους "δημοκράτες" χρυσοκάνθαρους.Μη βλέπει κανείς Τ.

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα είναι ότι ΜΤ παρουσιάζεται αυτόκλητα σαν φύλακας των θεσμών. Κάποτε όχι χωρίς λόγο δεδομένου ότι δεν οι κατά νόμο αρμόδιοι δεν το κάνουν. Πλην όμως εδώ και αρκετό καιρό έχει χάσει το μέτρο, την τηλεθέαση του παρελθόντος και την αξιοπιστία.

J95 είπε...

Υπάρχει και ένα 4). Στη λαϊκή δεξιά (που είναι το κοινό του Μάκη και ο φυσικός χώρος των ΔΑΠιτοτσουτσεκιών που δουλεύουν για αυτόν), αποτελεί κοινό τόπο ότι "οι πασόκοι νοθεύουν εκλογές χρησιμοποιώντας αλλοδαπούς", είναι κάτι τόσο σίγουρο για το μέσο δεξιό όσο το 1+1=2.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιου είδους ρεπορτάζ και εκπομπές είναι πραγματικά ντροπή για τον χώρο της δημοσιογραφίας και την ελληνική τηλεόραση.

Η συστηματική και μεθοδική προσπάθειας απαξίωσης όλων των θεσμών της χώρα όπως κόμματα, δικαστικό σύστημα, βουλευτές, πρόεδρο της δημοκρατίας(να θυμίσω εδώ την υπόθεση με τον Στεφανόπουλο και την υποτιθέμενη σύνδεση του με τα φρουτάκια στην Πάτρα)κτλ. από τον 'αδέκαστο κριτή΄ Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αποτελούν έμμεσο αλλά ουσιαστικό πλήγμα εναντίον της δημοκρατίας αφού οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του συστήματος και αποτελούν ουσιαστικά το αυγό του φιδιού.

Το ΕΣΡ πρέπει να επέμβει και άμεσα. Αυτό που έχω να προτείνω είναι αντί να τα λέμε απλώς μεταξύ μας να γίνει μια συμπληρωματική ανάρτηση σε αυτό το άρθρο με τα στοιχεία επικοινωνίας του ΕΣΡ και όλοι μας σαν απλοί πολίτες να απευθυνθούμε και να ζητήσουμε να αναλάβει δράση επιτέλους.

Και πάλι ντροπή! Σε άλλες χώρες της Ευρώπης τέτοιου είδους δημοσιογράφοι θα είχαν στιγματιστεί από όλους και πρώτα τους ίδιους τους επαγγελματίες της ειδησιογραφίας που θα τους είχε θέσει στο περιθώριο και εδώ ένα άτομο έχει μετατραπεί σε κράτος εν κράτη.

Ανώνυμος είπε...

@ a.g
Με πρόλαβες! :))) το απόσπασμα αυτό από την ομιλία του ΓΑΠ είναι η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί.

@stefan
Το συγκεκριμένο "ρεπορτάζ" δεν το είδα- είχα αηδιάσει τόσο πολύ με ό,τι είχε προηγηθεί, που δεν έφτασα ως εκεί. Ειλικρινά, όταν διάβασα σήμερα το πρωί την ανάρτησή σου, σοκαρίστικα - έπρεπε να φτάσει βράδυ για να συνειδητοποιήσω, να χωνέψω ότι προβλήθηκε κάτι τόσο ξενοφοβικό

Δε γίνεται να εκδοθεί "γραμμή" προς βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ΜΗΝ πηγαίνουν στην εκπομπή του και να ΜΗ βγαίνουν ούτε καν τηλεφωνικά; Η επιδεικτική αδιαφορία είναι η καλύτερη απαξίωση. Είναι ζήτημα (με όρους πολιτικής επιστήμης) νομιμοποίησης - εδώ δεν αναγνωρίζουμε ως κράτος τη διπλανή χώρα, και νομιμοποιούμε/αναγνωρίζουμε ως πολιτικό σύστημα τον κυρ. Μάκη για παράγοντα της δημόσιας ζωής; Αυτό δεν άπτεται της όλης προβληματικής περί αυτονομίας της πολιτικής; Δεν είναι μόνο τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα, καμιά φορά είναι και τα... μικρομέγαλα - σαν τα μικρόσωμα (και αντιπαθέστατα) σκυλιά ράτσας: όσο μπόι τους λείπει, άλλο τόσο γαβγίζουν.

Στέλιος είπε...

Οι εμετικοί δημοσιογραφίσκοι δεν μπορούν να καταλάβουν το εξής: 1ον, ότι ούτε ένα ολόκληρο οργανωμένο κράτος με το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορούσε να ελέγξει τις διπλοψηφίες μέχρι πριν 3-4 χρόνια, οπότε και έγινε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων και η μηχανογράφησή τους. ακόμη και σήμερα, όποιος είναι νομικός και έκανε δικαστικός αντιπρόσωπος, βλέπει στους εκλογικούς καταλόγους, δίπλα σε κάποια ονόματα, την ένδειξη "Δ", δηλ. διπλοεγγεγραμμένος.
2ον, αν οι διπλοψηφίες στις εσωκομματικές εκλογές ήταν τόσες πολλές, πρώτος πρώτος θα έθετε το ζήτημα ο Βαγγελάκης, πολύ δε περισσότερο που οι επιτελείς του είχαν ήδη προετοιμάσει το κλίμα για τέτοιες αμφισβητήσεις. Δεν τόλμησε ΚΑΝ να το ισχυριστεί.
3ον, στις ίδιες του τις εκπομπές ο (μπλιαχ) Μάκης είχε βγάλει το θέμα με τους αδικαιολόγητα πολλούς σταυρούς σε ορισμένους βουλευτές της Β' Αθηνών. Ούτε η Δέλτα Πληροφορική, ούτε το ΥΠΕΣ, ούτε ο Παυλόπουλος, ούτε η Εισαγγελία, ούτε ο Βουλγαράκης, ούτε η κυβέρνηση έδωσαν καμμία εξήγηση για το τί έγινε και ας επρόκειτο για ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές, και εγκαλείται το ΠΑΣΟΚ διότι σε μία ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ του διαδικασία με οργανωτικά προβλήματα, δεδομένου του μεγέθους του εγχειρήματος, εντοπίστηκαν κάποια τέτοια κρούσματα?
Τί λέτε ρε παληκάρια, πού τα βρήκατε αυτά γραμμένα? Κανείς μας δεν έχει λόγο να δικαιολογήσει σε εσάς τίποτε. Καθαρίστε πρώτα τα του οίκου σας και μετά ελάτε να ζητήσετε λογαριασμό από τα δικά μας.

Στέλιος είπε...

Πρέπει να κάνουν τα στελέχη ό,τι έκανε και (αν θυμάμαι καλά) ο Γείτονας με τον Πάγκαλο, οταν το 1989 τους είχε καλέσει ο Ευαγγελάτος σε εκπομπή του για το σκάνδαλο Κοσκωτά και τους έβαλε "καπέλο" έναν γραφικό τύπο-φιλόλογο από την αριστερά (Αποστολίδης λεγόταν). Σηκώθηκαν και έφυγαν και τον άφησαν σύξυλο τον τηλε-αστέρα μαζί με τον γραφικό καλεσμένο του!

Ανώνυμος είπε...

Την υπόθεση του Πόρτο-Καράς που αποδείχθηκε φιάσκο;
Και εκεί παιχνίδι εναντίον του ΠΑΣΟΚ έπαιξε και χάσαμε τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

1ον] Σιγα μην ειναι ο μακης 'ρατσιστης', τυχαρπαστος και αεριτζης 'δημοσιογραφος' ναι! 2ον] Καλα ολοι εσεις 'λαθρομεταναστιτιδα' εχετε παθει? Τι θαυμασμος για τους τριτοκοσμικους που εποικιζουν [με ανοχη του ΚΡΑΤΟΥΣ] την χωρα μας και μια μερα τα παιδια μας θα περιμενουν στην ουρα να τους δωσει αλβανος του UCK καρτα εργασιας? 3ον] Γελαστε τωρα γιατι μετα λιγα χρονακια θα κλαιμε δυστυχως ολοι μαζι παρακαλωντας ενα νιγηριανο να μας αφησει να ζησουμε στην Ελλαδα...

spallantzas είπε...

@ανωνυμο
καλες γιορτές και κάποιος (αν όχι ο θεός )να σε φωτίσει!