13 Νοε 2007

Γιατί τέτοια βιασύνη?

Διακρίνω στις εφημερίδες σήμερα μια περίεργη (έως ύποπτη) βιασύνη για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί βιάζεστε ρε μάγκες? Και ποιοι είστε εσείς που βιάζεστε? Εσείς που μέχρι και την Κυριακή το πρωί, ανήμερα της ψηφοφορίας, λυσσάξατε να απαξιώσετε τη διαδικασία? Που βάζατε στοιχήματα στα παράθυρα ότι " η προσέλευση δεν θα ξεπεράσει τις 250.000?" . Εσείς που λέγατε αργότερα ότι αν φτάσει τις 450.000, θα είναι στα επίπεδα της Ιταλίας? Που αργότερα επιμένατε ότι η μεγάλη συμμετοχή μπορεί να φέρει έκπληξη και να είναι υπέρ του Βενιζέλου?

Εσείς μήπως που για να δικαιολογήσετε τις 900.000, στείλατε τις φοιτητριούλες με διαφορετικές ταυτότητες να ψηφίσουν 6 φορές (και προσπεράσατε γρήγορα , ότι τελικά τις τσάκωσαν)? Και προσβάλλατε με αυτόν τον τρόπο τις χιλιάδες των πολιτών που υπομονετικά και συνειδητά περίμεναν στις ουρές για να ανταποκριθούν σε ένα βαθιά πολιτικό και συμμετοχικό κάλεσμα?

Εσείς μήπως που βγάλατε χτες πρώτη μούρη (!) τον Καρατζαφέρη να σχολιάσει την εκλογή Παπανδρέου? Που τρελαθήκατε να ερμηνεύσετε το "ρεύμα" και το "κόμμα μέσα στο κόμμα" ? Πού βρήκατε ποιος θα γίνει γραμματέας ? Ποιός κλητήρας και ποιος καφετζής?

Εσείς μήπως που σκίζετε τα ρούχα σας ότι δεν έχετε σχέση με τα εξωθεσμικά συμφέροντα , ότι είστε αντικειμενικοί λειτουργοί της ενημέρωσης και ότι υπερασπίζεστε την ελευθερία του τύπου?

Ποιοι είστε ρε μάγκες? Δε βάζετε μυαλό με τίποτα? Δεν καταλάβατε τη σφαλιάρα που φάγατε από τους πολίτες? Τι άλλο πρέπει να κάνουμε δηλαδή για να το καταλάβετε? Δεν καταλαβαίνετε ότι ζούμε τον νέο ανένδοτο του 21ου αιώνα? Ότι αυτή τη φορά δεν μαζευτήκαμε σε μια πλατεία , αλλά σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας κι στην διαδικτυακή και σας κράξαμε πανηγυρικά?

Γιατί συνεχίζετε να επιμένετε να "εισηγείσθε" εσείς? Γιατί δεν μας αφήνετε να κάνουμε τα κουμάντα μας? Γιατί δεν δείχνετε την ίδια βιασύνη στο να συστήσετε τους δημοφιλείς "προσκεκλημένους" σας , μεγαλοστελέχη να αντιδράσουν στοιχειωδώς και να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου?

Προσωπικά δεν βιάζομαι καθόλου. Θέλω να δω τις πρώτες κινήσεις . Θέλω να δω κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει το συνέδριο ,με τι περιεχόμενο και με τι διαδικασία ,με ποια πρόσωπα και με ποιους αντιπροσώπους. Δεν γίνεται να πάμε σε ένα συνέδριο με τα σημερινά δεδομένα. Θα είναι ένα συνέδριο επανίδρυσης η όχι? Θα συνοδεύεται από ένα νέο πολιτικό μανιφέστο η όχι? Μια νέα κοινωνική συμφωνία με προσδιορισμό τόσο των βασικών πυλώνων πολιτικής αλλά και αυτών στα στρώματα της κοινωνίας ή όχι?

Προσωπικά θέλω οι πολίτες να παραμείνουν στο προσκήνιο και να εξακολουθήσουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Θέλω και σε αυτή την επόμενη διαδικασία η συμμετοχή να είναι μεγάλη.

Αυτά δεν γίνονται σε ένα μήνα. Ισως ούτε σε δυο. Επομένως ... μην βιάζεστε ...έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Εκτός να θέλουμε να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.

Υ.Γ. Προτροπή προς "πρωτοκλασσάτους" : Ακούστε και σκεφτείτε τη χτεσινή φράση του Δημήτρη Ρέππα : " πρέπει να κάνουμε όλοι μας ένα βήμα πίσω" ... κάντε το επιτέλους το ρημάδι.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί ρε Στέφανε δεν παίζονται...Χάσανε και τρέχουν να πάρουν πρώτοι στασίδι δίπλα στον Πρόεδρο. Αμ οι άλλοι που είναι ήδη δίπλα στον Πρόεδρο; Μα καλά αφού ρε παιδιά δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, γιατί κάναμε εκλογές; Δεν αφήναμε και τον κόσμο σπίτι που τον τρέχαμε μέσα στο κρύο και στις ουρές;

Σύντροφε Στέφανε, εσύ έχεις υπομονή εγώ όχι! Αν κι αυτή τη φορά η σούπα είναι ίδια ντρέπομαι για τον κόσμο που πήγε και ψήφισε και για τα όσα έχω γράψει τόσο καιρό. Θα είναι ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

http"//koukios.wordpress.com

ξεχασα να το βάλω στο προηγούμενο σχόλιο και σιχαίνομαι να γράφω ανώνυμα

Ανώνυμος είπε...

Συνέδριο σε χρόνο dt. Να αλλάξουν όλα, μένοντας ίδια. Να προλάβω να βγώ και στο δελτίο των 8, με λαχαgnί γραβάτα και ύφος αλλοπρόσαλλο. Να πάρω και την ευχή του Χριστόδουλου. Να στείλω ένα καλάθι με κρασιά στον Pretender. Να αγοράσω την "πυξίδα",ποιός ξέρει;
( Από τις σημειώσεις μάγκα νεοπαραθυράκια )

Ανώνυμος είπε...

Κακώς αγαπητέ Στέφανε, κακίζεις τα μέσα ενημέρωσης. Γιατί αποκλείεις μια εκπομπή, ας πούμε του Χαρδαβέλα, με θέμα " Οι εξωγήινοι και οι προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ" (μην μου πεις τώρα ότι δεν παρήλασαν διάφαρα ούφο στα πάνελ;)
Σε αυτή την εκπομπή θα μπορούσε άνετα να κληθεί ο κ. Πρετεντέρης και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και να μας εξηγήσουν αν η αγάπη τους για τον Βενιζέλο ήταν μεταφυσική ή μετατσεπική.
Υ.Γ.: ό,τι δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει... ρεύμα

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δε σταματάνε και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να σταματήσουν. ΜΗΝ αγοράζετε τις εφημερίδες τους, ας φάνε ένα μποϋκοτάζ διαρκείας 1-1,5 έτους και θα δούμε μετά αν καταλάβουν την οικονομική σφαλιάρα που θα τους έρθει - χτυπήστε τους εκεί που πονάνε, νομίζετε ότι καταλαβαίνουν από πολιτικά σχόλια και κριτική;

fanis panagiotopoulos είπε...

κλείστε τις τηλεοράσεις όλοι και ανοίξτε το μυαλό σας...λειτουργεί!

papandreou4president.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ fanis p τα είπες ολα. Η πρσπάθεια απαξίωσης θα συνεχιστεί για χάρην της τηλεθέασης και άλλων πολιτικών γραμματείων.

Αλλά θα περιμένουμε να δούμε και φως. Δρασεις και αποφάσεις που θα δώσουν την δυναμική που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το κίνημα.

Ανώνυμος είπε...

-Πόρτααααααααααααα

Grammateas είπε...

Κατά την προσωπική μου άποψη το να μιλάμε για επισπευση εννοώντας 3-4 βδομάδες πριν δεν έχει νόημα. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό συνέδριο που να έχει αποτέλεσμα για να αποσαφηνιστεί το πολιτικό στίγμα μας, όσο και να διορθώσουμε την οργανωτική δομή μας.Πρέπει να τελειώνουμε με τα εσωκομματικά για να ριχτούμε επιτέλους στην κοινωνία