15 Νοε 2007

Η επανίδρυση περιληπτικά... αύριο αναλυτικά

"... οι δημοκρατικοί πολίτες μάς έδωσαν την εντολή να διασφαλίσουμε την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και να θεμελιώσουμε μια νέα συλλογικότητα, που θα βασίζεται:

1) Στο δικαίωμα όλων να έχουν λόγο και ρόλο. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα ζωντανό δημοκρατικό κόμμα.
2) Στον σεβασμό των συλλογικών μας αποφάσεων στον δημόσιο λόγο.
3) Στην υπεράσπιση του μεγάλου έργου των κυβερνήσεών μας, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι.
4) Στην βούλησή μας, ν'αλλάξουμε συνήθειες και πρακτικές που μας πλήγωσαν ή που πλήγωσαν τους δημοκρατικούς πολίτες. Ν' αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για ν' αλλάξουμε την Ελλάδα.
5) Να εκφράσουμε καθαρό, ριζοσπαστικό και σύγχρονο πολιτικό λόγο για το αύριο της Ελλάδας. ..."
... ...
... το στίγμα αυτών των αλλαγών.
1) Προχωράμε στην ουσιαστική επανίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Μια επαναθεμελίωση της Οργάνωσής μας. Όπως και με την 3η του Σεπτέμβρη, ξεκινάμε με την αυτο-οργάνωση. Την αυτο-οργάνωση των μελών και φίλων μας. Και καλούμε όλους τους φίλους, τα μέλη, να πάρουν πρωτοβουλία. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στο χωριό, στους χώρους εκπαίδευσης, στα Κινήματα, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό. Στον χώρο των τεχνών, των μικρομεσαίων, των γυναικών, των νέων. Στον κυβερνοχώρο, στο διαδίκτυο, στους bloggers, στα Κινήματα για το περιβάλλον.
Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, να πάρει πρωτοβουλία και να οργανώσει το δικό του δίκτυο φίλων ή μελών. Πολλαπλά δίκτυα και πολλαπλές πρωτοβουλίες χωρίς περιορισμούς, χωρίς καπέλα, με ελευθερία. Θέλουμε την έκφραση όλων. Θέλουμε την ελεύθερη και δημιουργική συμμετοχή όλων. Και οι πολλαπλές αυτές πρωτοβουλίες θα ενταχθούν, συστηματικά και με σεβασμό, στις δομές του Κινήματός μας, κατά τη διάρκεια της προσυνεδριακής μας δουλειάς.
2) Το Συνέδριο θα είναι καταστατικό, θα εγγυάται την ανοιχτή συμμετοχική λειτουργία, αλλά και ένα ισχυρό συλλογικό κέντρο, που θα υποστηρίζει τις πολλαπλές, ανοιχτές πολιτικές λειτουργίες ενός αποκεντρωμένου Κινήματος.
3) Το Συνέδριό μας πρέπει να ανοίξει στη νεολαία. Η νεολαία θα πρέπει να πρωτοστατήσει στη νέα μας πορεία. Είναι αναγκαία η ανανέωση στα όργανα του Κινήματός μας, η αιμοδότησή τους με νέες αντιλήψεις, νέα ευαισθησία, νέα ενέργεια, πολιτικά προτάγματα, νέες προσεγγίσεις, με νέους προβληματισμούς, που απηχούν τα μεγάλα ζητήματα της σημερινής εποχής. Από τα τοπικά, μέχρι και τα κεντρικά μας όργανα, η παρουσία νέων και νεώτερων στελεχών, είναι δείγμα της βούλησής μας, να ξεφύγουμε από τον κυβερνητισμό και την καθεστωτική νοοτροπία.
Το Συνέδριό μας πρέπει να πραγματοποιηθεί σε χρόνο, που θα επιτρέπει τον ουσιαστικό και νηφάλιο διάλογο, που θα εδραιωθεί στα προτάγματα του σήμερα και του αύριο κι όχι στις αντιθέσεις του χθες. Ο μήνας Δεκέμβριος είναι καθοριστικής πολιτικής σημασίας, με την συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Χρειάζεται, όμως, χρόνος για να αφιερωθούμε και στην προγραμματική μας αντιπολίτευση. Για τον λόγο αυτό, δεν προκρίνω την βιαστική σύγκληση Συνεδρίου, μέσα στο Δεκέμβριο. Το Συνέδριό μας θα γίνει στις αρχές του νέου έτους. Η ακριβής ημερομηνία θα είναι αντικείμενο απόφασης για την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, που θα συσταθεί τις ημέρες αυτές. .. "
Απο την ομιλία του ΓΑΠ σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όσα τόνισα με bold , εχουν γραφτεί κατά κόρον τις τελευταίες μέρες και σε αυτό το ιστολόγιο και αλλού. Και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Ες αύριον τα ... πιο σπουδαία! ... ελπίζω ..