28 Δεκ 2007

10 Προτάσεις για αρχή ...

Ο Παναγιώτης μέσα απο το Πρόχειρο Τετράδιο και με έναν πολύ εύστοχο τίτλο παρουσιάζει 10 προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ. Αν και πολλές από αυτές , υποτίθεται, ότι θάπρεπε να ισχύουν εδώ και τέσσερα χρόνια, ας τους ρίξουμε μια ματιά κι ας κάνουμε περαιτέρω παρατηρήσεις και προσθήκες.

Το δικό μου σχόλιο είναι ότι για να γίνουν πολλά από αυτά χρειάζονται και χρήματα. Οι περισσότερες δημοτικές οργανώσεις είναι χωρίς στέγη, άλλες που έχουν γραφεία χρωστάνε πολλά ενοίκια και ΔΕΗ και τηλέφωνα. Όλες βρέθηκαν με υπολογιστές μετά την πρόσφατη εκλογή προέδρου, αλλά δεν μπορούν να τους αξιοποιήσουν.

Και τέλος εκτός απο χρήματα χρειάζεται και εθελοντική εργασία και προσφορά. Λύσεις μπορούν να βρεθούν, αρκεί να το θέλουμε. Η δημοτική οργάνωση, η οργάνωση της γειτονιάς και του χωριού πρέπει να ξαναλειτουργήσει στο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να λειτουργήσει ανοικτά για όλους τους πολίτες.

Την επιθυμία σας να το συνυπογράψετε μπορείτε να την εκφράσετε ή στον χώρο των σχολίων του blog ή να στείλετε απλά ένα e-mail. Το κείμενο θα αποσταλεί στο ΠΑΣΟΚ, στις αρχές του νέου χρόνου…

2 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Στέφανε, δεν νομίζω οτι χρειάζονται χρήματα. Άλλωστε, και η φιλοσοφία των προτάσεων είναι τέτοια που να σέβεται την δινή οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.
Για την εθελοντική εργασία έχεις μεγάλο δίκιο. Αυτός που θα την εμπνεύσ, όμως, πρέπει να είναι ο γραμματέας της κάθε Δ.Ο. Οι περισσότεροι είναι τόσο συγκεντρωτικοί, που δεν αναγκάζουν πολλοί κόσμο να τους αποστραφεί...

spallantzas είπε...

@Παναγιώτη
Χρειάζονται λεφτά Παναγιώτη, γιατί η πλειοψηφία των Οργανώσεων δεν έχει καν χώρο! Στην Αργολίδα 16 Δ.Ο έχουν ένα χώρο (αυτόν της Ν.Ε.) στο Ναύπλιο και έναν στο Κρανίδι. Και στο Ναύπλιο μας κάνουν έξωση τη Δευτέρα !!!
Όσο για την εθελοντική εργασία, δεν είναι θέμα απλά ενός ανθρώπου , είναι θέμα προσφοράς όλων μας, είναι θέμα να καταλάβουμε ότι αυτή η προσφορά είναι για το καλό όλων μας. Και τέλος πάντων ο Γραμματέας είναι αιρετός, ας εκλέξουμε αυτόν που δεν έχει τα χαρακτηριστικά που λες.