20 Δεκ 2007

Ναύπλιο : Μια αθλιότητα που πρέπει να σταματήσει

Προχθές καθόμουν με έναν ξάδερφό μου απο την Άρτα σε μια καφετέρια στην Παλιά Πόλη. Ο Τέλης κοίταξε την απόδειξη του καφέ και με ρώτησε : " Γιατί λέει Γαλακτοπωλείο?" Έτσι λένε όλες οι άδειες των καφενείων στην Παλιά πόλη του απάντησα, και όχι μόνο. Το πανηγύρι με τις καφετέριες , τα μπαράκια και τις πανσιόν στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου έχει πάρει διαστάσεις ανησυχητικές και ανεξέλεγκτες.

Δεν είμαι κατά της αξιοποίησης των παλιών κατοικιών , αλλά αυτή η ημιπαράνομη κατάσταση οδηγεί σε "λαιμαργία" κάποιων να αρπάξουν τα πάντα και σε πιέσεις κατοίκων να εγκαταλείψουν ακόμη και τα σπίτια τους!

Ο συμπολίτης Θάνος Δεληγιάννης τα έγραψε πρόσφατα στην Ελευθεροτυπία :

*«Ναύπλιο, μια πόλη που υπερηφανεύεται για την ιστορία της, αλλά περιφρονεί τους κατοίκους της! Τα τελευταία χρόνια, στην πόλη του Ναυπλίου, συντελείται μια αθλιότητα σε βάρος των κατοίκων της. Οι κάτοικοι της παλιάς πόλης γίνονται θύματα μιας συστηματικής πρακτικής αθλιότητας ορισμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία, ενώ έχουν αδειοδοτηθεί με συγκεκριμένους όρους λειτουργίας, τους παραβιάζουν συστηματικά, μετατρέποντας τις συνθήκες διαμονής, υγιεινής και διαβίωσης των κατοίκων της παλιάς πόλης σε κόλαση! Κατειλημμένοι δρόμοι από τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, κατειλημμένα πεζοδρόμια από τις φιάλες υγραερίων και τις συσκευές κλιματιστικών των εστιατορίων και των καφετεριών-μπαρ, βασανιστική ηχορύπανση από τη μουσική των καφετεριών, που μετατρέπονται τις νύχτες σε υπαίθρια μπαρ, παραβιάσεις ωραρίου και αδειών λειτουργίας.

Οι καταγγελίες των κατοίκων, προφορικές, γραπτές, επώνυμες, συναντούν ένα τείχος αδιαφορίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με "φιλικές" συμβουλές για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες τους. Και όλα αυτά με την ανοχή των αρχών της πόλης. Κάποιοι, είτε επικίνδυνα αφελείς είτε απλά επικίνδυνοι, υποστηρίζουν ότι η πόλη για να μείνει "ζωντανή" θα πρέπει να ανέχεται τη συστηματική παρανομία και την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των κατοίκων της στην πρόσβαση στις οικίες τους, στο σεβασμό της κοινής ησυχίας, στην υγεία και την ποιότητα ζωής. Ως εδώ, κύριοι! Αυτή η αθλιότητα αποτελεί πλέον πρόκληση και σκάνδαλο! Θα βρεθεί κάποιος να τη σταματήσει;».

Η δημοτική αρχή ... περί άλλα τυρβάζει !

Υ.Γ. Άσχετο. Με ρωτούν κάποιοι, γιατί δεν ασχολούμαι τις τελευταίες μέρες με το ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση είναι απλή : Γιατι, ασχολείται το ΠΑΣΟΚ μαζί μου?

Δεν υπάρχουν σχόλια: