21 Δεκ 2007

Κατάπτυστο ρατσιστικό κείμενο !

Αυτό το κείμενο (ακόμη και σαν χιούμορ να το δει κανείς, που δεν είναι) είναι κατάπτυστο! Δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα ανυπόγραφο (φυσικά) χθες! Σαν ιστολόγος και σαν πολίτης στην τοπική μου κοινωνία , ντρέπομαι για το κατάντημα των ΜΜΕ αλλά και θυμώνω με την αδιαφορία και την αναισθησία όλων μας σε τέτοια δημοσιεύματα, που πολλές φορές γίνονται και "ανέκδοτα" στο στόμα μας και "μεταδίδονται" παρακάτω.

Μην μου πει κανείς ότι είναι "μεμονωμένο περιστατικό" γιατί ξέρω πολύ καλά ότι παρόμοια "μεμονωμένα περιστατικά" δημοσιεύονται και αλλού. Άλλωστε φαντάζομαι ότι και η συγκεκριμένη εφημερίδα από κάπου το έχει "αντιγράψει". Το θέμα είναι πως και αν αντιδρούμε! Γιατί αυτές οι ίδιες εφημερίδες είναι αυτές που χλευάζουν κινητοποιήσεις πολιτών (όπως η ίδια εφημερίδα πρόσφατα τις κινητοποιήσεις για τις φωτιές "με τα μαύρα"), είναι αυτές που προβάλλουν ηλίθια πρότυπα, κενά περιεχομένου, και ανύπαρκτες συγκρούσεις για τη νεολαία, είναι αυτές που ψάχνουν τα "σκάνδαλα" και τα "σκανδαλάκια" με το φανάρι , είναι αυτές (ειδικά της περιφέρειας) που για ένα κομμάτι (απο τις κρατικές διακηρύξεις και ανακοινώσεις) ψωμί δημοσιεύουν πρωτοσέλιδα "καθ' υπόδειξιν".

Προσωπικά σαν πολίτης του διαδικτύου και όχι μόνο, έκανα αυτό που μπορούσα. Προώθησα το θέμα στην ΕΣΗΕΑ και σε συλλόγους μεταναστών. Επειδή γνωρίζω ότι το blog το διαβάζουν και δημοσιογράφοι, ας φροντίσουν και αυτοί να το αναδείξουν.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει, το πρόβλημα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας δεν είναι πίσω μας , είναι μπροστά μας ακόμη. Και χοντραίνει επικίνδυνα!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή να πάρει θέση η εφημερίδα...
Ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χωρο;

spallantzas είπε...

Προσωπικά πιστεύω πως καμια εφημερίδα δεν ανήκει σε πολιτικό χώρο.
Όταν έχει λεφτά , προσπαθεί να ποδηγετήσει πολιτικούς, όταν δεν έχει, ποδηγετείται απο αυτούς και τα συμφέροντα τους.

spallantzas είπε...

Τωρα για το αν θα πάρει θέση! Λίγο με απασχολεί. Το θέμα είναι να πάρουμε θέση εμείς! Και ελπίζω εδώ στην περιοχή μας να ... πάρουμε!

pølsemannen είπε...

Πραγματικά απίστευτα πράγματα...

Αυτά και αρκετά άλλα, βλέπουν μετά κάποιοι καλοθελητές Σουηδοί δημοσιογράφοι και μας τα χώνουν άγρια (ορθώς μέχρι ενός σημείου) και λίιιγο παραπέρα.

Για να καταλάβετε τι εννοώ δέστε σχετικό ρεπορτάζ της Σουηδικής τηλεόρασης υποτιλισμένο από μένα, σε τέσσερα μέρη των 3-4 λεπτών έκαστο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ψέμματα είναι;

Κατάπτυστο είναι το ότι η "προοδευτική" σταλινική χούντα που μας κυβερνά, μας έχει φορτώσει στον σβέρκο δύο εκατομμύρια παρανόμους εισβολείς, χωρίς να μας ρωτήσει. Δεν είναι κατάπτυστο το ότι διααρτυρόμαστε για τον βιασμό μας.

Για τον ρατσισμό εις βάρος της ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ (σε λίγα χρόνια) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ποιος θα μιλήσει;

Έχουμε δικαίωμα εμείς οι Έλληνες να ορίζουμε το σπίτι μας, ή όχι;

spallantzas είπε...

@"έλληνα δημοκράτη"
στο σπίτι σου μπορείς να κάνεις ότι θες. Στον δημόσιο χώρο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σεβεσαι το συνάνθρωπο σου.Παρεπιπτώντως είναι ο ίδιος , που σου καθαρίζει το σπίτι σου!!!

Rodia είπε...

Μπράβο Στέφανε! Σκέψου πόσα ακόμα παρόμοια (ίδια και χειρότερα) κυκλοφορούν...
Τελικά, είμαστε πολύ πίσω καθώς φαίνεται και θα μας ξεπεράσουν τα γεγονότα.