25 Ιαν 2008

Ο "αντιπολιτευόμενος" τύπος. Επεισόδιο 1ο

Για την συμπεριφορά του λεγόμενου "αντιπολιτευόμενου" τύπου έχω άποψη και δεν θέλω να ασχολούμαι σε αυτό ιστολόγιο. Όμως έχει και η ανοχή τα όρια της και θεωρώ πλέον πως πρέπει να καταγράφουμε κάποια γεγονότα, ώστε να γίνεται ξεκάθαρο το "παιχνίδι" συμφερόντων που παίζεται, αλλά και γιατί δεν μπορώ άλλο να ακούω συντρόφους να λένε "δεν μας πάνε τα Μέσα, κάτι πρέπει να κάνουμε".

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο παρουσίασε, ως υπεύθυνος ηγέτης, συγκεκριμένη πρόταση για να βγει η χώρα από τον βούρκο του «Μαξίμου-γκεϊτ». Η πρωτοβουλία του αυτή προέβλεπε σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο την επίτευξη συναίνεσης στη βάση των 30 συγκεκριμένων προτάσεων για την διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς, τις οποίες είχε παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ από το Νοέμβριο του 2005 (και αγνόησε η κυβέρνηση).

Οι -δήθεν- όμως «εφημερίδες της παρατάξεως» θεώρησαν σημαντικότερο να αφιερώσουν ολόκληρες σελίδες όχι στην πρωτοβουλία Παπανδρέου, αλλά στο ποια θα ήταν η στάση των «Βενιζελικών» στη συνεδρίαση της Κ.Ο.Ε.Σ. και σε ρεπορτάζ για το πότε θα ιδρυθεί...ο όμιλος.

Προχθες, ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα: πέρα από την πρόταση για ένα νέο εκλογικό σύστημα που θωρακίζει τον πολιτικό απέναντι στα συμφέροντα, πρότεινε κοινή συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για να τερματιστεί η συνταγματική διαδικασία - τραγέλαφος που είναι νεκρή μετά το περσινό πραξικόπημα των Σταύρου-Τραγάκη στη Βουλή και να ξεκινήσει νέα αναθεωρητική διαδικασία από μηδενική βάση και με βασικό αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς και την ενίσχυση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.

Οι -δήθεν- όμως «εφημερίδες της παρατάξεως» θεώρησαν και πάλι σημαντικότερο να αφιερώσουν κύρια άρθρα και άφθονα παραπολιτικά όχι στην νέα πρόταση Παπανδρέου (που έκανε μία από τις καταλυτικότερες παρεμβάσεις του στη Βουλή), αλλά στο...ιστορικό γεγονός ότι ο κύριος Βενιζέλος ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να του μιλήσει για...τον όμιλο.

Βάζουμε στοίχημα ότι αύριο-μεθαύριο θα διαβάσετε σε αυτές τις εφημερίδες ότι η αντιπολίτευση που ασκεί ο Παπανδρέου «δεν είναι εποικοδομητική», «δεν κάνει προτάσεις», «σύρεται πίσω από τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», «δεν θέτει τη δική του ατζέντα» και άλλα τέτοια ωραία - αλλά τόσο μα τόσο, πια, γελοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: