16 Ιαν 2008

Το ταξίδι συνεχίζεται. Επόμενη στάση Ναύπλιο


Το διήμερο 20-21 Ιανουαρίου, στο Ναύπλιο, θα φιλοξενηθεί η 4η συνάντηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων. Τα μέλη της Επιτροπής θα καταλήξουν στα κείμενα που θα εισηγηθούν στην Α΄ Πανελλαδική Συνάντηση την άνοιξη στην Πάτρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η ίδρυση της «Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων».

Τα εισηγητικά κείμενα αφορούν τη φυσιογνωμία και τις αρχές, το πλαίσιο λειτουργίας, τις θεσμικές προτάσεις και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του πανελλαδικού σχήματος.

Διακηρυγμένοι στόχοι αυτής της «Πρωτοβουλίας» είναι:
  • Η ενδυνάμωση της φωνής των Aνεξάρτητων Σχημάτων ώστε να καταστούν υπολογίσιμη δύναμη και ισχυρός πόλος στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας και να φανούν αντάξιοι της αυξανόμενης εμπιστοσύνης που τους δείχνουν οι ενεργοί πολίτες σ’ όλη την Eλλάδα.
  • Η εμπέδωση στην ελληνική κοινωνία μιας άλλης αντίληψης για την αυτοδιοίκηση. Αυτής που ενθαρρύνει την ισότιμη συμμετοχή και δράση του δημότη-πολίτη, που ενισχύει την πρωτοβουλία και τη συλλογικότητα και ενδυναμώνει την κοινωνία των υπευθύνων και αυτενεργών πολιτών.
  • Η αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας στην κατεύθυνση της Ισχυρής Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης. Aνεξάρτητης από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό, ανεξάρτητης από το κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση, από τους μηχανισμούς της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
  • Η καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια για πόλεις ανθρώπινες, σύγχρονες και αξιοβίωτες, για την κατάκτηση μιας αξιοπρεπούς και υψηλής ποιότητας ζωής.
Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος πολυμελείς αντιπροσωπείες από τη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, τη Γλυφάδα, την Κερατέα, την Πάτρα, τη Νέα Μάκρη, τα Ιωάννινα, την Κόρινθο, την Κίσαμο Χανίων, τη Χίο, τα Τρίκαλα και την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Επιπλέον, περί τις 15 ακόμη ανεξάρτητες κινήσεις από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας» είτε ως μέλη είτε ως παρατηρητές.

1 σχόλιο:

tractatus είπε...

Να λοιπόν που τα όνειρα μπορούν να γίνουν πράξεις...
Πολύ καλό το απόσπασμα του Κοτζιά στο προηγούμενο.