18 Ιαν 2008

Ελπιδοφόρο Ξεκίνημα


Οι πρώτες 24 ώρες είναι ικανοποιητικές για το eforum.gr : 56 εγγεγραμμένα μέλη, 62 κείμενα σε 45 θέματα είναι μια καλή αρχή. Κείμενα σε όλο το φάσμα των αρχικών θεμάτων που θέσαμε, κείμενα ανατρεπτικά, κείμενα με προτάσεις.

Φυσικά από μια μέρα δραστηριότητας δεν μπορεί κανείς να βγάλει οριστικά συμπεράσματα, αλλά είναι σίγουρα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, αλλά ταυτόχρονα και περισσότερη ευθύνη σε μας να αξιοποιήσουμε το εγχείρημα με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ομάδα πρωτοβουλίας του Φόρουμ έχει συμφωνήσει σε μια διαφορετική διαχείρηση του διαλόγου που θα αναπτυχθεί και σε μια καινοτόμα αποδελτίωση και κωδικοποίηση των προτάσεων που θα κατατεθούν. Δεν θέλουμε απλά ένα άλλο φόρουμ στο διαδίκτυο, θέλουμε ταυτόχρονα και ένα νέο "πολιτικό και κοινωνικό φόρουμ" στην κοινωνία των πολιτών.

Γιαυτό και επιθυμούμε τη στενή συνεργασία με όλους τους πολίτες του διαδικτύου και πρώτα από όλα τους bloggers που συμμετεχουν στο διάλογο στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάχυση του διαλόγου και των ιδεών και προτάσεων που θα καταγραφούν και την προώθηση τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες συλλογικότητες πολιτών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, πέρα απο τον προφανή στόχο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και του προσυνεδριακού διαλόγου.

Θέλουμε πριν από όλα αυτός ο διάλογος να αγγίξει την καθημερινότητα του πολίτη στον τόπο που ζει. Θέλουμε να ακούσουμε καινα μας ακούσουν. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η αλλαγή είμαστε εμείς οι ίδιοι. Τότε μόνο θα έχουμε πετύχει.

Σήμερα το eforum.gr πάει ΣΕΦ. Στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ. Ελπίζουμε να τύχει της ίδιας ανταπόκρισης και απο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Γιατί και σε αυτά - σαν ενεργούς πολίτες - απευθύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: