23 Ιαν 2008

Θέμος - Μάκης ....Γιώργος - Σταύρος


Σταύρος Δήμας :

" ... δεν συνεργάζεται (σ.σ. ο κ.Σουφλιάς) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ζητήματα περιβάλλοντος, η χώρα εκτίθεται διεθνώς καθώς είναι η μόνη που δεν έχει συγκροτήσει αξιόπιστο μηχανισμό εφαρμογής των αποφάσεων του Κιότο. Ο κ. Σουφλιάς είναι ο μόνος απο τους Ευρωπαίους υπουργούς Περιβάλλοντος που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Επιτροπή ούτε επιδιώκει συνεννόηση για την επίλυση προβλημάτων. .."


Γ.Σουφλιάς :

" ... Ο επίτροπος κ. Δήμας με τη συνέντευξή του σε πρωινή εφημερίδα μετατρέπει μια διαφωνία μας σε ένα θέμα σε προσωπική δημόσια επίθεση εναντίον μου. Βέβαια η 'επίθεσή' του αυτή υποφώσκει σε πολλές ενέργειές του. Από την αρνητική στάση του σε πολλά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος ως τις ασαφείς και με υστέρηση πληροφόρησης απαντήσεις του προς τους ευρωβουλευτές, όπως τελευταία με τον Ασωπό και την Ψυττάλεια... "



Σ. Δήμας :
" ... ο εκνευρισμός και η έλλειψη ψυχραιμίας δεν επιτρέπουν τη διατύπωση σοβαρής επιχειρηματολογίας... "


Γ.Σουφλιάς :

" ... Δυστυχώς ο κ. Δήμας με τη συμπεριφορά του στερεί από τη χώρα μας την ελάχιστη βοήθεια που θα μπορούσε να έχει από τον επίτροπό της"



Ανταλλαγές μηνυμάτων μεταξύ του αρμόδιου ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Έλληνα Κοινοτικού Επιτρόπου και του αρμόδιου ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Έλληνα Υπουργού!


Έχω την αίσθηση ότι οι μάχες γνωστών "ζευγαριών" είναι της μόδας! Το παραπάνω ζευγάρι φυσικά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί -αν ενθυμούμαι καλά - ο "καταλληλότερος" , αυτός της Νατάσσας ντε, που βγαίνει φωτογραφίες δίπλα στον Ζαχόπουλο, έχει προτάξει στην πολιτική του ατζέντα, εκτός απο τον πολιτισμό, και το περιβάλλον!


Και αυτοί οι δύο είναι -υποτίθεται - οι "καθ' ύλην" αρμόδιοι.

Μη χέσω ....

2 σχόλια:

Πέτρος ΚΟΥΠΕΓΚΟΣ είπε...

Ίσως είναι χρήσιμο για τον Έλληνα Υπουργό να εγκαταλείψει την "επαρχιώτικη" νοοτροπία που θα ικανοποιήσει ίσως κάποιους επιφανειακούς αναγνώστες των "πατριωτικών" ανακοινώσεων τύπου του.

Ο ρόλος των Επιτρόπων δεν επιτρέπει ιδιοτελή προσέγγιση "εθνικών" συμφερόντων, πολύ δε περισσότερο όταν αυτά είναι κακώς εννοούμενα...

Οι Συνθήκες ορίζουν ρητά την ανεξαρτησία λειτουργίας των Επιτρόπων της Ένωσης από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών και φυσικά τους υπουργούς της.

Μάλιστα η δέσμευση ουδετερότητας τους ορίζεται ως εξής στον όρκο τους:

Solemn undertaking before the Court of Justice by the President and the new
members of the European Commission

Formal sitting of 21 January 2005


"Having been appointed as a member of the Commission of the European
Communities by the Council of the European Union, after the vote of approval by the European Parliament, I do solemnly undertake: to be completely
independent in the performance of my duties, in the general interest of the Communities; in the performance of these duties, neither to seek nor to take
instructions from any government or from any other body; to refrain from any action incompatible with my duties.

I formally note the undertaking of each Member State to respect this principle and not to seek to influence members of the Commission in the performance of their tasks.

I further undertake to respect, both during and after my term of office, the obligations arising therefrom and in particular, the duty to behave with integrity
and discretion as regards the acceptance after I have ceased to hold office of certain appointments or benefits."

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το κι εσείς

http://patato151.blogspot.com/2008/01/10-dvd.html

Μη φοβάστε να ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!