11 Φεβ 2008

Το ΙΣΤΑΜΕ , ο "ψυκτικός" και η μικρή "τυμπανίστρια"...

Μέρες τώρα κάποιοι "γκρινιάζουν" περίεργα για την τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά ως Προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ απο τον ΓΑΠ. Ξαφνικά ανακάλυψαν "αντιπασοκικό παρελθόν" στον Ν.Κ., ξαφνικά διαμαρτύρονται για "κουκουέδικες προγραφές" στο Ινστιτούτο, και χτες η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο από το γνωστό συγκρότημα τύπου (κάποια σχόλια υπήρξαν και εδώ σε αυτό το ιστολόγιο, σχόλια άστοχα).

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οτιδήποτε και αν κάνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπόκειται στη διαδικασία υπονόμευσης, σπίλωσης, σε ορισμένες περιπτώσεις και εξύβρισης. Διότι εάν γίνει αποδεκτό ότι κάνει και σωστές επιλογές, τότε θα αλλάξει η εικόνα του.

Διάβασα, ομολογουμένως όχι με ιδιαίτερη έκπληξη, στο χτεσινό Βήμα άρθρο σχετικά με το υποτιθέμενο μένος του νέου προέδρου του Ίσταμε κ. Κοτζιά εναντίον της κ. Καϊλή (το οποίο εν πολλοίς αποδίδεται στο γεγονός ότι η τελευταία στήριξε δια τυμπάνων, και όχι επιχειρημάτων, τον Βενιζέλο). Με άλλα λόγια ο κ.Παπανδρέου χρεώνεται ότι έχει ένα φίλο που δεν διαπραγματεύεται την οντότητά του.

Δεν με εκπλήσσει, λοιπόν, μία ακόμη επίθεση του Βήματος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μέσω του κ. Κοτζιά. Επίθεση που είναι η συνέχεια των όσων δημοσιεύει εδώ και εβδομάδες το ΒΗΜΑ στην προσπάθεια να προστατεύσει τον εκλεκτό του (μέλος της περίφημης ομάδας των πανεπιστημιακών του "κοιμισμένου ομίλου") και μέχρι την άνοιξη του 2007 προέδρο στο Ίσταμε. Δεν με εκπλήσσει διότι αυτή η εφημερίδα, τουλάχιστον από τις 16 Σεπτεμβρίου και έπειτα –θυμίζω σχετικά το πρωτοσέλιδο «Παραιτηθείτε κ. Παπανδρέου», επιδιώκει να ελέγξει το ΠΑΣΟΚ. Όμως ο Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν τους έκανε το χατίρι αλλά δυο μήνες μετά επανεξελέγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ενεργοποίηση του Ν. Κοτζιά σε εκείνο το, κρίσιμο για την παράταξη, δίμηνο τον τοποθέτησε στη μαύρη λίστα προγραφών των διαπλεκομένων αφού θεωρήθηκε και αυτός εν μέρει υπεύθυνος για την αποτυχία των σχεδίων τους. Ολα δείχνουν ότι σε αυτή τους την αντιπάθεια, το ΒΗΜΑ αξιοποιεί ένα δικό του παιδί: τον ειδικό στα ψυκτικά που ονειρεύεται να «κάψει» τον Κοτζιά πριν καν αυτός αναλάβει πρόεδρος. Ψυκτικός που συμπορεύεται πολιτικά με την κ.Καϊλή.

Εύκολα γίνεται κατανοητό πως ο πραγματικός στόχος είναι ο Γ. Παπανδρέου, στον οποίο, πριν καν δούμε έστω και ένα δείγμα γραφής του νέου προέδρου, προσπαθούν οι γνωστοί κύκλοι να του αποδώσουν μία ακόμη λάθος επιλογή. Και μάλιστα, όχι στη βάση του αν ο Ν. Κοτζιάς πληροί τις προϋποθέσεις της θέσης που θα αναλάβει στο προσεχές διάστημα αλλά χρησιμοποιώντας ψευδή γεγονότα στα οποία αν χρειαστεί και προκληθώ θα επανέλθω με στοιχεία.

Εντελώς τυχαία...σε έτερο άρθρο της εφημερίδας με προφανή σκόπο να προκαταληφθεί αρνητικά η κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, χρεώνονται δηλώσεις και σκέψεις στον Κοτζιά που απέχουν παρασάγκας από την πραγματικότητα.

Προφανώς, το σύστημα διαπλοκής έψαξε, ξεσκόνισε και δεν βρήκε τίποτα για να μπορέσει να «χτυπήσει» επί της ουσίας την επιλογή Παπανδρέου –και ασφαλώς μέσω αυτής τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- για αυτό και κατέφυγε εκ νέου στην γνωστή και ασφαλή οδό. Βλέπετε στις ημέρες μας, η μη διαπλοκή, η μη υποχώρηση σε πιέσεις, η έλλειψη παράνομων πράξεων, θεωρείται καταδικαστέα στάση ζωής.

Βλέπετε, εάν υπάρχει ένας πολιτικός με δημόσιο ήθος σε αυτό τον τόπο είναι ο Γ.Α.Παπανδρέου και για αυτό ενοχλεί ο ίδιος και οι επιλογές του.

Ας ελπίσουμε πως η στάση του "ψυκτικού" και της "μικρής τυμπανίστριας" –που με τον τρόπο τους δίνουν υπόσταση στα χτυπήματα του συγκροτήματος, στο οποίο ανήκουν, εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο επίσης ανήκουν- δεν είναι ενδεικτική της διάθεσης υπονόμευσης του Γ.Α.Παπανδρέου.

Θα υποθέσω, καλοπροαίρετα, πως απλώς καταδεικνύουν το εν πολλοίς γνωστό τους πολιτικό τους ήθος και τίποτα παραπέρα.

Όσον αφορά τέλος το επι της ουσίας θέμα για το ΙΣΤΑΜΕ, όσοι ευκολόπιστοι συμμερίζονται απόψεις περί προγραφών, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στον κατάλογο επιστημονικών συνεργατών του Ινστιτούτου , αλλά και στον προϋπολογισμό του (μπορούν να τα ζητήσουν απο το ΠΑΣΟΚ) και τότε ας μου πουν και μένα, αν εδώ πρόκειται για "απολύσεις εργαζομένων" ή για πλήρη ανεπάρκεια (με παράλληλη κατασπατάληση χρήματος σε μη παραγωγικές χρήσεις) του εν λόγω Ινστιτούτου να ανταποκριθεί στο ρόλο για τον οποίο έχει συσταθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μάλλον πρέπει ν' αφαιρέσεις το link στον κατάλογο των επιστημονικών συνεργατών, βγαίνει κενός...

degreece

spallantzas είπε...

@degreece
μα γιαυτό το έβαλα !!!