4 Φεβ 2008

Αδέξια , ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

Και το μικρό μου γιο να ρωτήσω για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, θα μου δώσει την προφανή απάντηση ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία αδέξια, ανεύθυνη αλλά εν τέλει και επικίνδυνη για τον τόπο κυβέρνηση. Τα κωμικά γεγονότα με την ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου και την πιθανότητα η ισχνή τάχα πλειοψηφία των 151 να γίνει 153 με την είσοδο στη Βουλή της γραφικής Αθήνη, ακολούθησαν τα χθεσινά δυσάρεστα (και προφανώς στημένα) με τους γνωστούς-αγνώστους σε πλήρη αρμονία με την ΕΛΑΣ συνεπικουρούμενοι από τους χρυσαυγίτες να επιχειρούν εκ νέου τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Μέσα σε όλα αυτά κυβερνητικοί κύκλοι διέρρεαν ότι πάμε για πρόωρες εκλογές, οι δημοσιογράφοι «τσίμπησαν» αναμεταδίδοντάς το ώστε να εμφανιστεί την επόμενη μέρα ο Καραμανλής ως αρκούντως υπεύθυνος και ισχυρός να μην συζητά τα σενάρια που, επισημαίνουμε, πως διέδιδαν οι δικοί του. Εν ολίγοις, επικοινωνιακή διαχείριση, και μάλιστα σεναρίου επιπέδου Μυλωνά, με μοναδικό στόχο να βρεθεί διέξοδος στη συνεχιζόμενη κρίση.

Ας μην γελιόμαστε: το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η οριακή της πλειοψηφία –όπως ορισμένοι επιδιώκουν να μας αναδείξουν- αλλά οι ίδιες της οι στοχεύσεις και συνακόλουθα οι επιλογές της που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το σύνολο των πολιτών και δη των δημοκρατικών.

Ως αποτέλεσμα, εύλογα αναρωτιόμαστε αν η χθεσινή ομολογουμένως περίεργη στάση της αστυνομίας είναι ενδεικτική της αναποτελεσματικότητάς της ή/και του γεγονότος ότι ένας ακόμη θεσμός υποκύπτει στις βουλές της κυβέρνησης (εξ)υπηρετώντας τα συμφέροντα της τελευταίας.

Το δυσμενέστερο από όλα, ασφαλώς, είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και για τα εθνικά μας θέματα. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες προς την αποκλιμάκωση της κρίσης και τον επανακαθορισμό της ατζέντας στα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα, αυτή κινείται επικοινωνιακά και μόνο κοιτώντας πως θα συγκαλύψει (τα ασυγκάλυπτα), πως θα πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, πως θα δημιουργήσει γεγονότα που επιτείνουν την ανασφάλεια των πολιτών ώστε να κατοχυρώσει καλύτερα η ίδια τις θέσεις της. Συνεπάγεται πως πρόκειται για μία αρκούντως επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία μπροστά στα αδιέξοδά της είναι ικανή για τα χειρότερα.

Συνακόλουθα, ερωτηματικά δημιουργεί η επιμονή του απερχόμενου προέδρου του Συνασπισμού να ζητάει από το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, δηλαδή ουσιαστικά να ζητάει από τον Παπανδρέου να συσπειρώσει τη ΝΔ και να γλιτώσει τον Καραμανλή. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, καλοπροαίρετα, είναι πως ο ΣΥΝ επιδεικνύει σημάδια παραλογισμού, ενδεχομένως και έπαρσης λόγω των ημερών. Αν, όμως, ψάξουν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσουν πως η συγκυριακή άνοδος επίδοξων αρχηγών, όταν δεν ακολουθείται από πολιτικό περιεχόμενο, εύκολα μετατρέπεται σε ελεύθερη πτώση...

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τι το παλευεται με το Πασοκ;;;Αφου βλεπετε...Δεν προκειται να ανατραπει τιποτε,εαν μπροστα εχετε τον ιδιο προεδρο...Το ιδιο και στο ΚΚΕ...

spallantzas είπε...

@πρεζα tv
Πρέζα ...παραφερεσαι ... και ημουν ετοιμος να γραψω κατι καλο για σενα , που δεχεσαι επιθεση!!!

pinelopi t. είπε...

Το θράσος τους δεν έχει όρια..

Μετά την επίδειξη της ανικανότητάς τους να ελέγξουν την αγορά με την πάταξη των καρτέλ, των κουμπάρων και των κολλητών πετάνε το μπαλάκι στο λαό. «Για την ακρίβεια χρειάζονται δύο: η αγορά και οι καταναλωτές» ήταν η δήλωση του υπουργού Χρ.Φώλια. Μάλιστα ο υπουργός επέκρινε τους καταναλωτές για ελλιπή ενημέρωσή τους και για λάθος επιλογές!
Προφανώς η κυβέρνηση της Ν.Δ μετά το κύμα ανατιμήσεων που έχει ξεσπάσει στην αγορά και την ανημποριά τους τουλάχιστον να συγκρατήσουν τις τιμές ενοχοποιούν τους καταναλωτές. Η κυβέρνηση του Καραμανλή αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να ελέγξει την αγορά. Περιορίζεται σε εκκλήσεις και συστάσεις. Πάσχει από πρωτοβουλίες και δράσεις. Δεν έχει τη βούληση να θέσει το συμφέρον του πολίτη πάνω από το συμφέρον της αγοράς. Δεν μπορεί άλλωστε να χαλάσει τις σχέσεις της με το κατεστημένο και τους οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Το ταγκό της διαπλοκής όντως θέλει δύο κύριε Φώλια!
Ο λαός περιμένει από μια υπεύθυνη κυβέρνηση με «νωπή εντολή» τουλάχιστον την αυτοκριτική της για την κατάρρευση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, για την αποτυχημένη πάταξη των καρτέλ και των κάθε λογής μεσαζόντων, που οδηγούν σε πλήρη ασυδοσία την αγορά. Απαιτεί τουλάχιστον αυτοκριρική για την ανυπαρξία πολιτικής πρωτοβουλίας για τη μείωση του πληθωρισμού, που έχει σταθεροποιηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες στο 4%. Αντί αυτού βλέπουμε την κυβέρνηση να κρατά μία πρωτοφανή αλαζονική στάση. Να ρίχνει το βάρος ευθύνης στους καταναλωτές, που παρακολουθούν να σημειώνονται αυξήσεις έως και 28% σε βασικές κατηγορίες αγαθών. Πώς να αντιταχθεί κύριε Φώλια ο Έλληνας καταναλωτής στην αισχροκέρδεια; Να πάψει να αγοράζει ακόμη και τα αναγκαία;
Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην ευρωζώνη, η Ελλάδα κρατά τα σκήπτρα σε αυξήσεις που καταγράφονται στα καύσιμα, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα τρόφιμα και σε άλλες αγορές. Σύμφωνα δε με στοιχεία της EUROSTAT, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση των ανατιμήσεων μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης, σε 2 από τις 12 κατηγορίες και στην 3η θέση σε άλλες 3 κατηγορίες.
Κατόπιν αυτών των στοιχείων μόνο ως πράξη θράσους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρεώσει στο λαό την ευθύνη για την ακρίβεια που μαστίζει τους χαμηλούς μισθούς των Ελλήνων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να βρίσκεται υπόλογη για την κυβερνητική πολιτική που ασκεί και στηρίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου, προσπαθεί να «βγει και από πάνω» και να ρίξει την ευθύνη στους εργαζόμενους.
Και εσείς όμως κύριοι της Αριστεράς, με τις βαρύγδουπες κορώνες σας κατά των αντιλαϊκών πολιτικών της νεοδεξιάς διακυβέρνησης της Ν.Δ, δεν είστε άμοιροι των ευθυνών σας. Ο λαός αποζητά μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, με ένα ελπιδοφόρο όραμα. Αντί να συστήσουμε ένα δυνατό, ενιαίο αριστερό μέτωπο κατά της πολιτικής της αφαίμαξης των χαμηλόμισθων εργαζομένων, επιλέγετε να βάζετε στο στόχαστρο ως εχθρό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μόνο για να αντλήσετε από την δεξαμενή των ψηφοφόρων του, ξεχνώντας τις κατακτήσεις του μεγάλου σοσιαλιστικού κινήματος υπέρ των εργαζομένων, των γυναικών, των νέων. Μην τα ισοπεδώνεται όλα στο βωμό του εντυπωσιασμού. Είμαστε όλοι συνένοχοι στην κατρακύλα της χώρας μας από την ανοχής μας προς τη νέα Δεξιά.

Pinelopi t.