15 Φεβ 2008

Και οι Χολαργιώτες αυτοοργανώνονται

Οι πολίτες του Χολαργού που συγκροτήσαμε την «ομάδα πρωτοβουλίας διαλόγου Χολαργού» και που εκφραζόμαστε μέσα από το blog : cholargos.blogspot.com αλλά και αρκετοί επιπλέον φίλοι , αποφασίσαμε να οργανώσουμε μία εκδήλωση- συζήτηση με θέμα.

« ΑΥΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ »

Πιστεύουμε ότι είναι το βασικό θέμα που πρέπει να αναλυθεί , να αναδειχθεί , να αποσαφηνιστεί , για να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση στο « … Πώς θέλουμε να εκφράζεται ή κοινωνία στα επόμενα χρόνια και το σημαντικότερο… να ακούσουμε τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες για το πώς φαντάζονται την συγκρότηση τους… ».

Οι παθογένειες των δομών των κομματικών οργανώσεων, η αναποτελεσματική έκφραση της κοινωνίας μέσα από αυτές , η απογοήτευση των πολιτών για συμμετοχή στα... κοινά αλλά και στις παραδοσιακές κομματικές οργανώσεις , οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις αλλά και ο φρέσκος « αέρας » που έδωσε το ΠΑΣΟΚ βάζοντας αυτές τις έννοιες στο τραπέζι του διαλόγου, καθορίζουν επιτακτικά την ανάγκη και επιβάλλουν σαν « πρώτη προτεραιότητα » την συζήτηση αυτή.

Ο τρόπος έκφρασης των πολιτών και της κοινωνίας είναι ένα κρίσιμο θέμα και θα προσδιορίσει και το αύριο και την αριστερά και τα κόμματα . Είναι ένα θέμα που αφορά τις τοπικές κοινωνίες « την … γειτονιά μας » ,αλλά και ολόκληρη την χώρα.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να εμπλουτίσετε τον προβληματισμό αυτόν. Σας καλούμε για να ανοίξουμε ένα θέμα που μας αφορά όλους. Σας καλούμε να κάνουμε μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την κοινωνία του αύριο.

Τα συμπεράσματα αυτής της συζήτησης θα μεταφερθούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να ληφθούν υπόψη στις μελλοντικές του αποφάσεις.

Η συζήτηση διοργανώνεται τη Πέμπτη 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο του Χολαργού ( Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου )

2 σχόλια:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Πάλι θα βγει το συμπέρασμα ότι φταίει η βάση για τις ήττες του ΠΑΣΟΚ;
Πάλι θα μαστιγωθούμε ανελέητα για να βρούμε τι κάναμε εμείς λάθος;
Καημένη βάση τι σου έμελλε να πάθεις και μετά το συνέδριο άντε μια από τα ίδια με νέο προγραμμα .
Για να μην μιλάμε μεταξύ μας και εντοπιστεί ο φταίχτης.
Σοφή πρακτική αυτή η «συμμετοχικη»
Μόνο στην ήττα συμμετέχουμε
Το λέω αυτό γατί ακόμα νίκη δεν είδαμε.
Χτυπά ένα monteration τώρα
που θελω να πω μια γνωμη και ας την συζητησουμε

spallantzas είπε...

@papaioannou
και τι είναι η νίκη? πουλιέται στα supermarket? στη λαϊκή μήπως? μήπως στον κωτσόβολο, και να αρχίσουμε να πληρώνουμε το 2010?
...
πως τόπες αυτό το τελευταίο ? monteration?