22 Φεβ 2008

Μ' αλλα λόγια να ...αγαπιόμαστε ...διπλά!!!

Νομίζουμε κάθε φορά ότι τα έχουμε δει όλα από το MEGAλο Κανάλι. Αλλά βρίσκουν πάντα τρόπους να μας εκπλήσσουν. Και να αποδεικνύουν ότι το αλισβερίσι με το Μαξίμου και το Μητσοτακέϊκο δεν έχει όριο...

Ήταν πραγματικά απίστευτος προχθες ο τρόπος με τον οποίο το MEGA και κυρίως ο γνωστός χουλιγκάνος προσπαθούσε να μας πείσει ότι αυτό που προτείνει ο Νίμιτς δεν είναι διπλή ονομασία, όταν όλα τα άλλα κανάλια έλεγαν ότι πρόκειται ακριβώς για διπλή ονομασία. Και η διπλή ονομασία, είναι κοροϊδία, γιαυτό και η Ελλάδα επί ΠΑΣΟΚ ούτε καν τη συζητούσε.

«Το παραμύθι της διπλής ονομασίας τελείωσε» ήταν τα ακριβή λόγια του. Για να πει μετά ότι «αυτό που προτείνει ο Νίμιτς δεν είναι μία ονομασία για τις σχέσεις Σκοπίων με την Ελλάδα και μία ονομασία για όλες τις άλλες διεθνείς σχέσεις του γειτονικού κρατιδίου, όπως θέλουν τα Σκόπια, αλλά μία ονομασία για τους διεθνείς οργανισμούς και μία ονομασία για τις σχέσεις των Σκοπίων με τα άλλα κράτη». Δηλαδή, διπλή ονομασία!!

Αλλά αυτό δεν είναι διπλή ονομασία για τον MEGAλο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ήταν συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Νίμιτς μετακινήθηκε προς τις θέσεις της Ελλάδας. Προφανώς, λόγω της στιβαρής εξωτερικής πολιτικής της Ντόρας και του «καταλληλότερου»...

Τελικά το αίμα, νερό δεν γίνεται. Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.

4 σχόλια:

still-elate είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΡΕΠΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!!

21.02.2008

Η χώρα το τελευταίο τετράμηνο, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, βιώνει μια σοβαρή κρίση του συστήματος διακυβέρνησης.

Κρίση θεσμών, κρίση δημοκρατίας, κρίση αξιών.

Μια κρίση που απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς.

Μια κρίση που έχει πολλαπλές εκφράσεις.

Μια από τις οποίες αφορά τον τρόπο και την ποιότητα ενημέρωσης των πολιτών.

Αφορά, εντέλει, και τον ρόλο και την λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το τελευταίο διάστημα με αγανάκτηση παρακολουθούμε μια συστηματική προσπάθεια από συνεργάτες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και μάλιστα, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, να απαξιώνουν τον ρόλο, την λειτουργία και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Μια προσπάθεια που ορισμένες φορές αγγίζει τα όρια της πολιτικής και προσωπικής εμπάθειας αλλά και της ειρωνείας.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας αποτελέσαν δυο χαρακτηριστικά περιστατικά, σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Το πρώτο, αφορά την υποβάθμιση, ακόμη και με απαξιώτικους χαρακτηρισμούς, των προτάσεων που παρουσίασε η αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό, στην πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, με εκφράσεις του τύπου «γενικολογίες», «να πάνε και στο καφενείο απέναντι να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το ασφαλιστικό», ακόμη και «ελαφρώς αρλούμπες». (Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί ήδη στην διάθεση του τηλεοπτικού σταθμού προς αξιοποίηση)

Το δεύτερο, αφορά ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα, το Σκοπιανό.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να εμφανίζεται από συνεργάτη του βραδινού δελτίου ειδήσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιώργος Α. Παπανδρέου,
να μην «καταλαβαίνει» γιατί «ίσως να μην έχει απόλυτη γνώση των γεγονότων» στο θέμα των Σκοπίων.
Και μάλιστα, να σχολιάζονται οι θέσεις του Κινήματος και του Προέδρου του, με ύφος «χιλίων καθηγητών».
Είναι βέβαιο δε, ότι ιδιαιτέρως ο συγκεκριμένος συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού, σκοπίμως παριστάνει ότι αγνοεί
ποιος προώθησε και διαπραγματεύτηκε επί κυβερνήσεων Σημίτη, μεταξύ πολλών άλλων, την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.,
ποιος οικοδόμησε την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις,
ποιος εργάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
και ποιος διαμόρφωσε μια ολοκληρωμένη Βαλκανική πολιτική.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόσφατα, ανέλαβε πρωτοβουλία, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και κατέθεσε πλαίσιο προτάσεων για
την υπέρβαση της κρίσης απαξίωσης της πολιτικής,
την ενίσχυση της αυτονομίας της πολιτικής απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα
και της κατοχύρωσης της αυτονομίας της Δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Αυτή την περίοδο της κρίσης της Δημοκρατίας και του Πολιτικού Συστήματος όλοι κρινόμαστε.

Κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικοί από την βούληση και την ικανότητα τους να προασπίσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Κρίνονται τα ΜΜΕ και οι λειτουργοί τους από την θέληση τους να προασπίσουν την δημοκρατική κατάκτηση της ουσιαστικής ενημέρωσης και της αυτονομίας τους από επιχειρηματικά, μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα.

Τελικά όλοι κρινόμαστε ακόμη και οι ακόπως και τηλεοπτικώς κρίνοντες.

Όλους μας κρίνει ο Ελληνικός Λαός.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να μην δεχθούμε στο εξής καμία απόπειρα παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας - και από οποιονδήποτε.

Από το Γραφείο Τύπου

http://www.pasok.gr/portal/gr//57295/7/7/1/showdoc.html

ikor είπε...

Επίσης, έχει ενδιαφέρον σε ποια εφημερίδα διέρρευσε η απόρρητη έκθεση του Νίμιτς!!

Δε θυμάμαι με τον Γιώργο ΥΠ.ΕΞ. τη Βραδυνή π.χ. να δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα ;-)

Το παιχνίδι έχει αρχίσει να χοντραίνει. Όσοι καταλαβαίνουν, καταλαβαίνουν...

Nick Styl είπε...

Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το γάντι μετά από τις συνεχόμενες προκλήσεις.
Βέβαια αυτό σημαίνει ότι η αντιπαράθεση με τα ΜΜΕ είναι πλέον μονόδρομος. Όλοι μας πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι σ΄αυτόν τον αγώνα και να συγχαρούμε το ΠΑΣΟΚ για την ξεκάθαρη στάση του.
Αντί να σιγοψιθυρίζει και να αφήνει υπονούμενα και να "κλαψουρίζει" σιωπηλά, προχώρησε σε μία καθαρή, αυστηρή και σαφή ανακοίνωση με πολιτικό λόγο και επιχειρήματα. Αυτή η αντίδραση πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα πολιτικής τακτικής και τρόπου αντιμετώπισης όλων αυτών που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
Ας επικροτήσουμε και ας ενισχύσουμε όλοι αυτήν την τακτική με το να διαδόσουμε τόσο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, όσο και την ορθότητα της επιλογής του ΠΑΣΟΚ να προβεί στην ανακοίνωση.
Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος... Πόσο περισσότερο μπορούμε να ταυτιστούμε με ένα πολιτικό σχηματισμό; Την μία μέρα διαβάζουμε σε blogs (όπως αυτό) για το πόσο εκνευριστικό ήταν το MEGA στην παρουσίαση της είδησης και λίγο μετά διαβάζουμε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το επίσημο ΠΑΣΟΚ. Τώρα νομίζω πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να "ακούει" (αφουγκράζεται) τον παλμό της βάσης του και αυτών που το υποστηρίζουν και αγαπάνε πραγματικά...

Γιωργος Μανουσακης είπε...

ρε παιδιά συγνώμη, αλλά αυθόρμητα γελάω με αυτά που διαβάζω!

Δεν είδα τη στγκεκριμένη εκπομπή, αλλά να κατηγορείτε το μέγκα για αντιπασοκισμό μου φαίνεται ποντιακό ανέκδοτο