20 Μαρ 2008

5 χρόνια πόλεμος .... πόσο ακόμα?



Στις 22 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ που απλώνεται επικίνδυνα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν μέχρι το Κόσοβο και συμμετέχουμε στο μεγάλο πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

- Όλες και όλοι εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους το 1999 για να εμποδίσουμε την επέμβαση του ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ένα νέο μακελειό στα Βαλκάνια. Aυτοί που τότε βομβάρδισαν επί 78 μέρες το Βελιγράδι, σήμερα δεν φέρνουν ούτε ειρήνη, ούτε ανεξαρτησία και δικαιώματα στους λαούς των Βαλκανίων. Ούτε στη Μιτρόβιτσα, ούτε στα Σκόπια. Οι ΗΠΑ στο Κόσοβο στηνουν προτεκτοράτο, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στην Ευρώπη. Οξύνουν τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία για τον έλεγχο των Βαλκανίων και ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου από τον Καύκασο μέχρι τη Βοσνία.

- Όλες και όλοι εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους το 2003 και συνεχίζουμε να απαιτούμε τον τερματισμό της κατοχής σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη. Στο Ιράκ οι νεκροί ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και οι πρόσφυγες τα 4,5! Πέντε χρόνια μετά την εισβολή των ΗΠΑ επικρατεί βαρβαρότητα και όχι ομαλότητα σε όλα τα μέτωπα του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας". Από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μέχρι το Λίβανο και την Γάζα, όπου το Ισραήλ κρατάει σε πολιορκία έναν ολόκληρο λαό.- Όλες και όλοι εμείς, που απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΗΠΑ, που κλιμακώνεται επικίνδυνα σε όλα τα μέτωπα.Το σύνθημα "όχι ελληνικός στρατός σε δυνάμεις κατοχής" γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και ισχύει και για τα 3 μέτωπα στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα: Αφγανιστάν, Λίβανο και Κόσοβο. Μαζί με τα αιτήματα για το κλείσιμο των βάσεων και το σταμάτημα των εξοπλισμών. H κυβέρνηση που βάζει στο στόχαστρο τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας, με τις απαγωγές, τις υποκλοπές και τις μυστικές πτήσεις της CIA, βοηθάει τώρα τις HΠA να στήσουν νέο Γκουαντάναμο στα Bαλκάνια.

- Όλες και όλοι εμείς, που κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην κυβέρνηση της αγοράς και του πολέμου και δεν της δίνουμε "εθνική συναίνεση" για να μας βάλει πιο βαθειά στον πόλεμο. Οι εργαζόμενοι που παλεύουμε ενάντια στο ασφαλιστικό, τη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούμε "Παιδεία – όχι βόμβες", οι αγωνιστές της Ειρήνης του χτες και του σήμερα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Όλοι στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο που καλούν τα συνδικάτα, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η ΑΚΕ, η ΚΕΑΔΕΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας – Η Ενότητα και η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας

Eξω οι ΗΠΑ από Ιράκ, Αφγανιστάν και Βαλκάνια
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Πίσω ο ελληνικός στρατός από Αφγανιστάν, Λίβανο και Κόσοβο

Συμμαχία Σταματείστε τον Πόλεμο!

3 σχόλια:

Πέτρος ΚΟΥΠΕΓΚΟΣ είπε...

Στέφανε,
είναι χρήσιμο να θυμόμαστε και να αντιστεκόμαστε στον πόλεμο. Και σε ευχαριστώ για το μήνυμα.
Όμως είχα ένα ...αντιστασιακό "ρεφλέξ" και με την ...αφίσα της ειρήνης!
Δεν θα τα ξαναγράψω εδώ αλλά νομίζω ότι οι "οργανωτές" του συλλαλητηρίου της ειρήνης πάσχουν και από "περιεχόμενο" και από νομιμοποίηση.
Για όσο με αφορά, το θέμα της κινητοποίησης που είναι σπουδαίο, με κανένα τρόπο δεν μπορεί να με κάνει να αγνοήσω πόσο τους λείπει η σοβαρότητα, η ικανότητα και η καταξίωση.
Περισσότερα ως προς αυτό στο σχετικό πόστ στον ΠΟΛΙΣ http://polites4change.blogspot.com

spallantzas είπε...

@ΠΟΛΙΣ
Οφείλω και εγω να ομολογήσω ότι αισθητικά η αφίσα με ενόχλησε κάπως. Φαντάστηκα πως ήταν η ιδέα μου, όμως το σχόλιο σου με επιβεβαίωσε. Δεν θα την κατεβάσω και ελπόζω τα σχόλια μας στο μέλλον να συμβάλλουν σε καλύτερες εικόνες ειρήνης από αυτές του ... πολέμου.
Η ειρηνική συμμετοχή πάντως στο συλλαλητήριο παραμένει εκ των ουκ άνευ!

αταξίας είπε...

Σας διαφεύγει ότι εκτός από τη Συμμαχία, το Φόρουμ κ.λπ., στο συλλαλητήριο καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΟΛΜΕ και άλλα συνδικάτα; Κάτι εξάλλου που φαίνεται στην αφίσα, αλλά δεν αναφέρεται καθόλου στη σελίδα της Συμμαχίας. Γιατί άραγε;