18 Μαρ 2008

Ανάψτε τα φώτα ... ανοίξτε τα παράθυρα...


Μαθαίνω πως η "αποπομπή" Πολυζωγόπουλου οφείλεται στην οργή του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος "χρέωσε" στον κ. Πολυζωγόπουλο -που είχε την οργανωτική ευθύνη του παπανδρεϊκού στρατοπέδου στο συνέδριο- το γεγονός ότι δεν τα πήγαν καλά τα στελέχη του ηγετικού μπλοκ. Αλλοι δεν εξελέγησαν σε καλή σειρά ενώ άλλοι δεν βγήκαν καθόλου στο νέο Εθνικό Συμβούλιο Ανάμεσά τους και στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όπως ο Δημ. Δόλλης , κ. Πωλίνα Λάμψα, ο κ.Αχιλλέας Μητσός κλπ. Και ότι αυτή ήταν βασική εντολή του κ. Παπανδρέου: Να δοθεί αυτή την φορά προτεραιότητα στην εκλογή των "καθαρόαιμων" παπανδρεϊκών.

Δεν ξέρω αν - ακούγοντας αυτά - πρέπει να γελάσω ή να κλάψω ή να βρίσω ! Για τους εξής λόγους :

  1. Όσοι γνωρίζουν τον ΓΑΠ ξέρουν πως τέτοια έντολή δεν θάδινε, ακόμη κι αν επρόκειτο για τη Μάνα του την ίδια , ακόμη κι αν είχαν πέσει επάνω του όλο του το σόϊ! Εκτός αν με τον όρο "βασική εντολή Παπανδρέου" εννοείται το "περιβάλλον". Αυτό που εδω και 4 χρόνια εμφανίζεται συχνά πυκνά να ερμηνεύει κατα το δοκούν τις προθέσεις του Προέδρου. Αφήστε παιδιά, δεν τσιμπάμε πλέον. Όσοι γνωρίζουν τον άνθρωπο Γιώργο, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.
  2. Όταν αυτό το "περιβάλλον" όριζε τον Αρχισυνδικαλιστή και τους άλλους και άλλες υπεύθυνους για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την οργάνωση του Παπανδρεϊκού μπλόκ δεν ήξερε ότι θα λειτουργούσαν με βάση τους δικούς τους μηχανισμούς και συμφέροντα? Τώρα ανακαλύψανε την πυρίτιδα? Δεν το έβλεπαν τόσο καιρό? Καλά εμείς εδώ στα μπλόγκς γιατί τα βλέπουμε όλα και τα γράφουμε - όπως και όλοι οι πολίτες στην κοινωνία - και αυτοί ζουν στον κόσμο τους? Και το χειρότερο: παραπληροφορούν και τον ΓΑΠ ότι "όλα καλά, όλα ανθηρά" . Ο οποιοσδήποτε στη θέση του θα τά έπαιρνε στο κρανίο! Έστω και αργά.
  3. Αυτό το ίδιο "περιβάλλον" που αυτοπροσδιορίζεται (και σωστά) σαν άμεσοι συνεργάτες του γΑΠ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποκτά και πολιτικό και οργανωτικό ρόλο στο κόμμα. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τελικά, πως υπάλληλοι (που είναι ελεγχόμενοι ) μπορούν ταυτόχρονα να είναι και ελεγκτές (μέσα απο κομματικά όργανα)! Άρα θεωρώ ατυχή την επιμονή τους να βάζουν υποψηφιότητα για ΕΣ. Και αν παρόλα αυτά θέλουν να αποκτήσουν και πολιτική και κομματική ιδιότητα, τότε πρέπει να μάθουν να λειτουργούν και σωστά πολιτικά, κομματικά, ακόμη και ανθρώπινα, αν σε τελική ανάλυση επιθυμούν να δείξουν και ένα νέο ήθος και ύφος στην πολιτική. Γιατί δεν είναι δυνατόν όλον τον προηγούμενο καιρό, αλλά και τις τρεις μέρες του συνεδρίου, να είναι κρυμμένοι πίσω απο κλειστές πόρτες στα καταγώγια και όταν τέλος πάντων αποφάσιζαν να βγουν έξω, περπατούσαν στους διαδρόμους με ένα απίστευτα ελιτίστικο και προκλητικό βλέμμα προς το υπερπέραν, λες και δεν υπήρχαν άλλοι 7.000 άνθρωποι τριγύρω τους! Και μετά θέλαν να πάρουν παραπάνω απο 100 ψήφους? Αστεία πράγματα! Και 100 Πολυζωγόπουλους και 200 Φώφες και Παπουτσήδες να επιστράτευαν, πάλι "πίσσα και πούπουλα" θα έπαιρναν.
  4. Αφού λοιπόν οι του "περιβάλλοντος" εκτέθηκαν και απέτυχαν για μια ακόμη φορά, μήπως είναι καιρός να μας αδειάζουν τη γωνιά? Μήπως επιτέλους πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι αποδεκτοί απο αυτό το κόμμα (έτσι όπως είναι) και επομένως δεν πρέπει πλέον να εκτίθενται, διότι και τον εαυτό τους ξεφτιλιζουν, αλλά -το σπουδαιότερο - και τον προϊστάμενο εργοδότη τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα? Μήπως και ο ίδιος ο Γαπ έχει πλέον το απόλυτο άλλωθι να τους απαλλάξει των καθηκόντων τους, μια και στερούνται την έξωθεν καλή μαρτυρία? Και τέλος πάντων, αν επιμένει να τους χρησιμοποιεί ως "στενους συνεργάτες" και υπαλλήλους, ας περιορίσει τα καθήκοντα τους στα απολύτως απαραίτητα, ας τους έχει για ένα τσάι καθε απόγευμα βρε αδερφέ, αλλά ας βρει αλλού τους κατάλληλους ανθρώπους για την προώθηση και την υλοποίηση των ιδεών του και των αποφάσεών του! Ανθρώπους που υπάρχουν γύρω του, υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ μόνο εξ αιτίας του, και προσφέρουν μέχρι σήμερα εθελοντικά και μέχρι παρεξηγήσεως!
  5. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες της "κλεισούρας" και του "σκοταδιού", όπως σε κάθε τέτοια παρόμοια κατάσταση, εμφανίζονται οι κατσαρίδες. Και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, εδώ και χρόνια οι "κομματικές κατσαρίδες" ανθούν. Και μόλις βρουν την ευκαιρία , τρέχουν να διαβάλλουν αντιπάλους και να κατασπαράξουν ότι υγιές κυκλοφορεί. Λοιπόν. Επιτέλους κάποιος να ανοίξει τα παράθυρα και να ανάψει τα φώτα. Επειδή όμως είναι πιθανό οι "πασοκικές κατσαρίδες" να έχουν μεταλλαχθεί και να επιβιώνουν και στο άπλετο φως, μια λύση υπάρχει : να τις πατήσεις και να τις λειώσεις και να ακουστεί το "κρακ" μέχρι το Σύνταγμα.
Μη πει κανείς γιατί τα γράφω όλα αυτά! Θα γράψω κι άλλα! Εχω πολλά μαζεμένα! Απλά ερμήνευσα την μόνη "εντολή" που άκουσα απο το στόμα του ίδιου του ΓΑΠ : να "οργανωθώ" , να "αγωνιστώ" , να "ξεσηκωθώ".

5 σχόλια:

tractatus είπε...

Περιμένω το επόμενο. Ελπίζω να μη με καλύψεις τόσο που να μην έχω τι να γράψω. Προς το παρόν είπες ο,τι σκέφτομαι φωναχτά και σιωπηλά.

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα γράφεις! Ελπίζω να τα διαβασει ο ΓΑΠ και αυτή τη φορά ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ, όσο και να του κλαφτούνε οι κατσαρίδες.Οι υπάλληλοι με τους υπάλληλους και τα πολιτικά ζώα με τα υπόλοιπα ζώα που μπορούν και θέλουν. Φορεστε παπούτσια μυτερά και ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου ορθώς έβαλε τους στόχους στο Συνέδριο. Το κωλοδάχτυλο της Δεξιάς στους εργαζόμενους έχει φτάσει στο λαιμό. Οι μεν εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν διακαώς να γίνουν η δεξιά στη θέση της δεξιάς, οι δε αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων αγάλλωνται διότι θεωρούν ότι το κωλοδάχτυλο δημιουργεί επαναστατικά κινήματα. Το κακό είναι ότι ο υγιής κόσμος του ΠΑΣΟΚ - η πλατιά πλειοψηφία των συνέδρων - περιμένει να ξανανοίξουν οι Τοπικές Οργανώσεις και να μπορέσει μέσα από την Οργάνωση να προστατέψει τα λαϊκά συμφέροντά. Για τους Βυζαντινισμούς και την καρεκλομαχία λέει απλά: τα ... αρσενικά μας μόρια κοουνιώνται.

spallantzas είπε...

@ανώνυμο
σεμνά παρακαλώ. δεν είναι έτσι. πρέπει να μας απασχολεί. και πρεπει να παρουμε θεση.
όσο για το αν η "πλατειά πλειοψηφία των συνεδρων" εκφράζει τον "υγιή κόσμο του πασόκ" , επέτρεψε μου να έχω επιφυλάξεις και ως προς τα δυο , κυρίως όμως το πρωτο.
Τέλος θα προτιμούσα τα σχόλια στο ιστολόγιο μου να είναι ως επι το πλείστον επώνυμα, εστω και με ψευδώνυμο!

still-elate είπε...

...λιγο να ασχοληθείς με τα προσυνεδριακά, καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "πλατιά πλειοψηφία συνεδρων" (η πλειοψηφια παραπέμπει σε δημοκρατικες διαδικασίες),
ούτε και ο υγιής κοσμος εχει την παραμικρή πιθανότητα να εκφραστεί μέσω αυτής...

παντόυ ισχύει κάτι τέτοιο

τα προσυνεδριακα μας και τ' Αντώνη, που λέμε στην Κρήτη...

...ευγε stefan!!!!! Στο μυαλό μου είσαι που λέει κι ο Κυριαζής...