27 Μαρ 2008

"...καλώς τα παιδιά... "

Update 27-3-08 23.45
.... ήταν η απάντηση του Αλέκου Αλαβάνου σε ερώτηση για το πώς εκτιμά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Προφανώς το ίδιο θα αναφώνησε, και χαμηλόφωνα μάλιστα αφού οι συγκεντρωμένοι ήταν εμφανώς σε ακτίνα ολίγων μέτρων, και σήμερα το βράδυ στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή. Δυστυχώς για τους εμπνευστές της κάθετης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή συνεύρεση (μεταξύ συγγενών και φίλων) δεν ανέδειξε το κοινωνικό τσουνάμι που συνεπάγεται το 15-18%. Συνεπώς, αν ο κ. Αλαβάνος είχε αυτή την πραγματικότητα στο μυαλό του και όχι την εικονική των δημοσκοπήσεων θα ήταν λιγότερο αλαζονικός και περισσότερο προσεκτικός απέναντι στο κόμμα των 3 εκατ.ψηφοφόρων.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε κινηματικά, κάποια πολύ συγκεκριμένα Μέσα τον κανακεύανε (με τον τρόπο που μιλάνε οι μεγάλοι στα παιδιάκια σαν θέλουν να τους ακούσουν κάποιοι άλλοι). Κάποια κόμματα δε, τον αντιμετώπιζαν ως παιδότοπο.
Μόλις -επιτέλους- ο ΣΥΝ κινήθηκε θεσμικά, θεσμικότατα (στο πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος), ο γνωστός άγνωστος του "Κυριακάτικου Βήματος" σήμανε τις καμπάνες κινδύνου του Συστήματος (έτσι, με κεφαλαία) ξεθάβοντας μέχρι και την γνωστή (πολύ γνωστή...) ορολογία -χαρακτήρισε "κόμμα της άκρας αριστεράς" την ΕΔΑ του '58!- χωρίς να ακουστεί κιχ από όσους ανακάλυπταν συνωμοσίες των διαπλεκόμενων μέχρι το Σάββατο... Στο Πα.Σο.Κ., αφού θυμήθηκαν πως είναι και Κίνημα (και κινήθηκαν επίσης θεσμικά), αμφότερες οι τάσεις τσαντίστηκαν που ο Αλαβάνος μίλησε στο πνεύμα (ούτε καν στο γράμμα) που μίλαγε μια ζωή ο Πάγκαλος (και όχι μόνον, καθόλου μόνον αυτός) για το ΣΥΝ...
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο κύμα μέτρων και ρυθμίσεων -κάποιοι νομίζουν πως αν βάλεις τις δυο λέξεις δίπλα δίπλα μας κάνουν τον όρο "μεταρρυθμίσεις"- που θα καθορίσουν την καθημερινότητά μας και από την αντιμετώπιση των οποίων θα κριθούν πολλά -και το ποιοί θα υπερασπισθούν τους εργαζόμενους...

Ανώνυμος είπε...

Πώς να το κάνουμε,μπαλόνι είναι,ούτε καν αερόστατο! Άρχισαν τις αλαζονίες και τα εξυπνακίστικα,Ala(της)και Cheap(ras), εννοώ. Ακόμα και ο Great Pretender τους έβαλε κάτι που μοιάζει με πάγο, έτσι για να σφίξουν οι έδρες τους.Μια χαρά η κίνηση του ΓΑΠ και δυο χαρές η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Ο δρόμος προς την αξιωματική αντιπολίτευση αποδείχτηκε τραχύς για τον ΣΥΡΙΖΑ που ένιωσε ότι δεν έχει καμμία σχέση με ακτιβίστικα γιουρούσια.Λάθος η ΣΥΝΤΑΓΗ! Ζητείστε τη βοήθεια του κοινού την άλλη φορά, αν υπάρξει άλλη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ...
Οι παλιοί ΠΑΣΟΚΟΙ βλέπουν στο πρόσωπο του Αλ. Αλαβάνου την παλιά τους νιότη που θάφτηκε στα ερείπια του σημιτοφιλελευθερισμού. Δίκαια νομίζω περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ μια άσπρη μέρα. Θέλουν να φωνάξουν ότι ο δικός τους αγώνας πουλήθηκε και γυρνούν στις ρίζες τους.

spallantzas είπε...

@ανωνυμε
όλες τις άλλες κατηγορίες πασόκων (προεδρικοί, σημιτικοί, φωφικοί, παπουτσικοί, τσοχατζοπουλικοι, παναγιωτακοπουλικοι, κουλουρικοί, διαμαντοπουλικοι, μπιστικοί και μυστικοί) τις αντιλαμβάνομαι! Αυτό το "παλιοί πασοκοι" και "νεοι πασοκοι" ποτε μου δεν το καταλαβα! παλιοί σε τι? στα χρόνια? στις ιδέες? στις δόξες? και νεοι σε τι? στην πολιτική? στις προτάσεις? σε ιδεες? σε ηλικία?
Θες την άποψη μου και για τον Αλαβάνο? Αυτός είναι ο ορισμός "του παλιού". μεγάλωσα μαζι του, τον εκτιμούσα αφάνταστα , ακόμη και μεχρι σήμερα , δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να γίνει τέτοιος τυχοδιώκτης. κι όμως , στην πολιτική όλα γινονται , ακόμη και ένας κομμουνιστής τυχοδιώκτης!