28 Μαρ 2008

Πρέπει να πάμε στο Σύνταγμα...

Προβληματίστηκα αρκετά για το αν πρέπει να γράψω κάτι για το σημερινό συλλαλητήριο, γιατί δεν ήμουνα πεισμένος για την χρησιμότητα του, αλλά και γιατί δεν μ' αρέσει να αναπαράγω εδώ κομματικές ανακοινώσεις. Όμως το ξανασκέφτηκα και λέω τελικά πως πρέπει νάμαστε όλοι εκεί.... για αρκετούς και βασικούς λόγους.

Πρώτα πρώτα γιατί -διορθώστε με αν κάνω λάθος - είναι το πρώτο διεκδικητικό συλλαλητήριο του ΠΑΣΟΚ απο το 1981 και μετά. Είναι το πρώτο (ίσως το πρώτο στην ιστορία του) κεντρικό συλλαλητήριο το οποίο δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά συλλαλητήριο αντίδρασης και απόκρουσης της κυβερνητικής πολιτικής. Και σαν τέτοιο απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Γιατί σήμερα οι πολίτες - άσχετα με τη διάθεση αυτών που καλούν - δεν είναι χειροκροτητές αλλά απαιτούν ανατροπές. Ανατροπές πολιτικές και ριζοσπαστικές.

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος είναι η άμεση επαφή μεταξύ μας. Για να ξεσηκωθούμε, να αγωνιστούμε , να οργανωθούμε πρέπει να ξαναγνωριστούμε, να δικτυωθούμε. Και σε αυτή τη περίπτωση η άμεση επαφή , η τριβή στους αγώνες και στο πεζοδρόμιο είναι καταλυτική. Αρκεί να μην μείνει σε μια συνθηματολογία, σε μια στείρα αντιπαράθεση, αλλά να γίνει αφορμή για τους νέους πυρήνες μας, τις νέες "παρέες των Ελλήνων".

Γιαυτό σήμερα πρέπει νάμαστε ΟΛΟΙ στις 7.00 στο Σύνταγμα.

Υ.γ. Την ίδια ώρα ο γνωστός Εργατολόγος της τηλεόρασης με όλη την "πρωινή" παρέα του "απεργοκτόνου" Αυτιά ( Μανώλης και σία) θα παρουσιάζει το βιβλίο του για το ασφαλιστικό στο Ναύπλιο ! Αν αυτό είναι λογική συμπεριφορά του τρίτου σε σταυρούς μέλους του ΕΣ τότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμη !

3 σχόλια:

tractatus είπε...

Τελικά δεν χαρίζεσαι....:)))))

dalhia είπε...

Σωστά, αλλού έπρεπε να βρισκόταν εκείνη την ώρα. Παρ' όλ' αυτά είναι ο ΜΟΝΟΣ που με σαφήνεια έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό το ασφαλιστρικό της ΝΔ.

Άλλωστε, νομίζω ότι η Χαρ. Τρικούπη δεν τον έχει χρησιμοποιήσει και πουθενά, παρ' ότι έχει υψηλά ποσοστά αποδοχής και εκτίμησης.

Αυτό δεν είναι τακτικό λάθος;

spallantzas είπε...

@lmpg
σωστά .μόνο που εδω δεν ισχύει (δεν μπορει να ισχυει πια για ένα μέλος του ΕΣ) η συμπεριφορά "εγω και οι άλλοι". Και όχι μόνο γιαυτόν, αλλά για κανέναν απο εδω και περα!