22 Μαρ 2008

Δίψα ...

Παγκόσμια ημέρα Νερού σήμερα.

Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγα (πολύ λίγα) χρόνια θα την κάνουμε και ...αργία! Και θα έχουμε και ...παρέλαση! Ναι, μη γελάτε! Θα παρελαύνουν τα βυτιοφόρα, τα "νερουλαδικα" , οι πυροσβεστικές , τα Κανανταιρ!
Φέτος το καλοκαίρι προβλέπεται να ζήσουμε εφιάλτη με το νερό και δυστυχώς κανείς μας δεν ασχολείται. Ήθελα να ήξερα, θα προλάβω να πάρω συνταξη ? ... και θα χω νερό να πιω τότε?

Για να σας πω ΕΝΑ μέγεθος μόνο , η πηγή μας εδώ στην Αργολίδα , η Λέρνα, αυτές τις ημέρες μετά τα χιόνια έφτασε να βγάζει max 4.500 κυβικά νερό τη ώρα, όταν η συνήθης ροή της κατα μέσο όρο τους χειμώνες είναι 12.000 κυβικά την ώρα!

Όσοι είσαστε σήμερα Αθήνα και θέλετε να ... τιμήσετε την ημέρα , θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε αύριο στο υπέροχο λουτρό των "Αέρηδων" το δρώμενο που διοργανώνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

Όσοι έρθετε πάλι προς τα μέρη μας στο Ναύπλιο , φροντίστε να κινείστε "κόσμια" με το αυτοκίνητό σας μέσα στην πόλη , κύρια την παλιά, να παρκάρετε νόμιμα (!), να σέβεστε τις διαβάσεις πεζών και Αμεα (!!) και να μην πετάτε τα σκουπίδια σας όπου όπου (!!!) . Ειδικά τα πλαστικά μπουκαλάκια με το νερό που πίνετε!

1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

Εδω και πολλά χρόνια η πολιτική για την διαφύλαξη των αποθεμάτων αλλα και της ποιότητας νερού ειναι επιεεικώς εως ανύπαρκτη.
Στα μέρη μου ειναι η λίμνη Υλίκη.
Εχει ασβεστολιθικό πάτο. Χάνει ετσι νερό απο εκεί αλλα παρ όλα αυτά αν πας το καλοκαίρι θα δεις πόσο κάτω εχει κατέβει η στάθμη. Φαίνεται απο την γραμμή της όχθης.
Και οι αγρότες που μπορούν να αφερμόσουν στάγδην άρδευση κωφεύουν.
Οταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι θα φωνάζουμε όλοι.