21 Μαρ 2008

Αν είσαι μάνα και πονείς ...

Διaβάζω το ΔΟΛ Newsroom , δηλαδή το in.gr , αναδημοσίευση απο τα ΝΕΑ ...:

"... Στο πλαίσιο αυτό κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να προτείνει στέλεχος με μακρά πολιτική και κομματική παρουσία, το οποίο τυγχάνει της αποδοχής όλων των πλευρών.Το όνομα που ακούστηκε, σύμφωνα τουλάχιστον με το ρεπορτάζ των Νέων, είναι του πρώην υπουργού Πέτρου Ευθυμίου...".

... και διάφορα άλλα. Ο ΔΟΛ , κατά την προσφιλή προκλητική τακτική του προτείνει πάλι τους εκλεκτούς του! Δίνει απροκάλυπτα "γραμμή" (σε ποιούς άραγε?), προτρέπει δε (αν δεν διατάζει) το "ρεύμα" να επιδείξει ανυπακοή :

" ... Η πλευρά Βενιζέλου εκτιμά ότι έχει τη δυνατότητα να εκλέξει από πέντε ως επτά πρόσωπα στο Πολιτικό Συμβούλιο και θα στηρίξει συγκεκριμένες υποψηφιότητες, ανεξαρτήτως της πρότασης του κ. Παπανδρέου."
Εύγε Παλληκάρια ! Προφανώς 2 μέρες τώρα "απεργώντας " για αυτά συσκεφτόσασταν με τα αφεντικά σας! Σιγά μην ανησυχούσατε για το ασφαλιστικό σας ταμείο! Σιγά μην νοιαστήκατε για το μπλακ άουτ που επιβάλλατε για 2 μέρες με το έτσι θέλω στην ενημέρωση (αλήθεια ποιοί ψήφισαν στην ΕΣΗΕΑ κατά της πρότασης για απεργιακά δελτία ειδήσεων?).

Ε λοιπόν αγαπητοί μαέστροι της ενημέρωσης και της πολιτικής ίντριγκας θα σας πω μια ιστορία.

Το 1964 ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου έπρεπε να επιλέξει νέο διευθυντή του ΕΙΡ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας), του μοναδικού τότε Ηλεκτρονικού Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης , πλην των εφημερίδων. Όλοι προσπαθούσαν να μαντέψουν την επιλογή του, αλλά και να υποδείξουν μέσω εφημερίδων τον "εκλεκτό" τους. Το θέμα κυριαρχούσε σε όλο τον Τύπο αλλά και στα καφενεία του Συντάγματος και του Κολωνακίου.

Ο Παπανδρέου διέψευσε τους πάντες και τοποθέτησε, προς έκπληξη όλων, τον άγνωστο και άσημο τότε Αναστάσιο Πεπονή στη θέση του διευθυντή του ΕΙΡ. Έναν άνθρωπο που έμελλε χρόνια μετά να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην πολιτική της Ελλάδας. Έναν πολιτικό που ταυτίστηκε με την αξιοκρατία και το δίκαιο του πολίτη. Ένα στέλεχος της Δημοκρατικής Παράταξης που τίμησε το ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο συνέδριο του για την 45χρονη προσφορά του!

Τότε λοιπόν κυκλοφόρησε - ήταν μόδα εκείνη την εποχή - το εξής σύνθημα :

" Αν είσαι μάνα και πονείς , πες μου ποιος είναι ο Πεπονής"

Ελπίζω και εύχομαι κάτι παρόμοιο να συμβεί και σήμερα το απόγευμα... έτσι για να σκάσουν οι διάφοροι ιντριγκαδόροι ... για να κάνουμε επιτέλους ένα σοβαρό βήμα προς τα εμπρός , αλλά και ... για να κόψω το τσιγάρο, όπως υποσχέθηκα στον εαυτό μου!

1 σχόλιο:

tractatus είπε...

Ευτυχώς που το έγραψες εσυ γιατί θα το έκανα εγω και θα αναγκαζόμουν να 'αποσύρω' την ποίηση...Στο τέλος, αυτοί θα μας υποδείξουν τα πάντα....κι οτνα λέω τα πάντα το εννοώ: Απο το πώς, γιατί και με ποιόν θα ξυπνάμε και αντίστοιχα θα κοιμόμαστε...Ήθελα και ναξερα ο κόσμος το αντιλαμβάνεται;;;;;!!!!