11 Απρ 2008

Αλλο δημοσκοπήσεις ... άλλο εκλογές ...

Στον πιο προνομιακό χώρο για το Συνασπισμό τα ποσοστά της φοιτητικής του παράταξης ανέβηκαν μόλις 1,5%, ποσοστό περίπου ίδιο με την αντίστοιχη περσινή τους αύξηση.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι σε πραγματικές εκλογές -και δη στους νέους, εκεί που οι ίδιοι λένε πως είναι η δύναμη τους, λόγω δήθεν του άρθρου 16 - σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ο δημοσκοπικός τετραπλασιασμός των ποσοστών του ΣΥΝ.
Ο ΣΥΝ έριξε τεράστιο βάρος σε αυτές τις εκλογές με διαφημίσεις, στοχευμένες καμπάνιες και διαρκή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα πανεπιστήμια. Ακόμα είδαμε για πρώτη φορά σε φοιτητικές εκλογές να χρησιμοποιείται το όνομα του κόμματος που στηρίζει τη φοιτητική παράταξη στις αφίσες. Αυτό φυσικά έγινε προκειμένου να κεφαλαιοποιηθούν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, κάτι σαν κράχτης, όπως κάνουν στις διαφημίσεις προιόντων.
Δυστυχώς για το ΣΥΝ οι πρώτες εκλογές μετά την "τεράστια" δημοκοπική άνοδο του, έδειξαν ότι άλλο εκλογές, άλλο δημοσκοπήσεις.... Και όπως λέγανε και αυτοί στα προεκλογικά φυλλάδια και αφίσες που αφειδώς γέμισαν τα πανεπιστήμια:
ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!
Και το δημοψήφισμα έδειξε ότι οι νέοι δε γοητεύονται από φθηνά επικοινωνιακά τρικ και εύκολες μεγαλοστομίες.

5 σχόλια:

Khlysty είπε...

Ε, όχι και δημοψήφισμα οι φοιτητικές εκλογές... Θα μπορούσα -επειδή γνωρίζω καλά το θέμα- να γράψω πάρα πολλά για τις εκλογές στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για το πώς διεξάγονται, πώς ψηφίζουν οι φοιτητές, πώς διαμορφώνονται τα αποτελέσματα και οι ισορροπίες και γιατί το Κ.Σ. της ΕΦΕΕ παραμένει ανενεργό τόσα χρόνια. Οπότε, ας το αφήσουμε αυτό το θέμα στην άκρη. Κατά τα λοιπά, συμφωνώ και επαυξάνω ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές και ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός, αν θέλει να καρπωθεί μέρος της απογοήτευσης των πολιτών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα. Και, όπως όλοι, βλέπω ότι κάνει λάθη και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται κάποιες βασικές αρχές της πολιτικής. Θα τα δούμε όλα αυτά στο μέλλον... Sorry για το "σεντόνι", Στέφανε.

spallantzas είπε...

@khlysty
το ΚΣ της ΕΦΕΕ παραμένει ανενεργό πάνω απο 20 χρόνια τώρα , απο τοτε που εγω ημουν φοιτητής. Κάποιους βολεύει αυτό ... για να μην πω όλους!

Khlysty είπε...

Έέέέέτσι μπράβο! Και το πράμα έχει και μπόλικη ουρά και ανθυποϊντριγκα και κάμποση ξεφτίλα και "συμμαχίες" να σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο. Γι' αυτό σου λέω: άσε τις φοιτητικές εκλογές. Μια ασήμαντη ιστορία είναι, για να βγαίνει ο Παυλόπουλος και να λέει μπούρδες στα κανάλια (κρίμα, κ. Καθηγητά)...

spallantzas είπε...

@khlysty
δεν θα ασχολιόμουν καθόλου, αν δεν είχε ενδιαφέρον απο πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, που ειχε στηρίξει πολλά σε αυτές και ... προσγειώθηκε στην παραγματικότητα της καλπης!Η οποία παραμένει πάντοτε ... πόρνη...

Ανώνυμος είπε...

εγω απλα να προσθεσω πως στη μεγαλυτερη καλπη της ελλαδας στην ασοεε η πασπ βγηκε αλλη μια χρονια πρωτη δυναμη, κατι π δειχνει οτι οι νεοι στηριζουν αυτους που αγωνιζονται γιαυτους και οχι τους τσιπρες και τις τσουπρες...
το μονο που χρειαζεται ειναι δουλεια..
εχουν ορεξη στο πασοκ να ακολουθησουν το παραδειγμα μας στην ασοεε και να δουλεψουνε???