11 Απρ 2008

Ο "βάζελος" αρχιτσαμπουκάς με τα λεφτά των άλλων (και τα δικά μας)

Κοιτάξτε ... εγω Παναθηναϊκός είμαι και το καλό της ομάδας μου το θέλω. Αλλά αυτός ο τύπος είναι επικίνδυνος ... είναι ο Κοσκωτάς του 21ου αιώνα! Μιλάει με τα λεφτά των άλλων (ποιών δεν ξέρουμε ακριβώς, πάντως κάποιων αράβων), το παίζει ¨μεσίτης" και πολύ "βάζελος".

Και καλά όσον καιρό ασχολιόταν μόνο με τον ΟΤΕ και τον ΠΑΟ. Τώρα κάνει και πολιτικές παρεμβάσεις ! Και πολιτικές μηνύσεις ! Σαν πολύ αέρα δεν πήρες ρε φίλε? Ποιος σου τον έδωσε? Ο "καταλληλότερος" και ο λογιστής του ?

Πλάκα μας κάνεις?

11 σχόλια:

tractatus είπε...

"Σιγά μη κλάψω-σιγά μη φοβηθώ" ...για να πούμε την αλήθεια είναι καλή ατάκα!!!
Θα θέλαμε μερικές τέτοιες έστω και 'σκιώδεις'...;)

Nick Styl είπε...

Κατ΄αρχήν συμφωνώ με το post. Επίσης, και εγώ όπως και εσύ θέλω να δω τον Παναθηναϊκό πολύ καλύτερο με ή χωρίς την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πίστευα ότι ο Βγενόπουλος είναι καλή λύση για τον ΠΑΟ και ο μόνος που θα μπορούσε να τον αναβαθμίσει. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω ότι στην ουσία, εσύ τον λες Κοσκωτά, εγώ θα τον πω νέο Κόκκαλη, που έχει τώρα την εύνοια ενός άλλου Κώστα...
Αυτές πάντως οι αντιδράσεις εναντίον του Βγενόπουλου μου θυμίζουν τις διαμαρτυρίες της ΝΔ πριν περίπου 10 χρόνια εναντίον του Κόκκαλη. Ίδια λόγια, ίδια επιχειρήματα.
Πρέπει να αλλάξουν όλα στους θεσμούς στην Ελλάδα...Και πρέπει να αλλάξει η συνολική θεώρηση για το κεφάλαιο...

ανεστης είπε...

Σορρυ παιδιά, αν επιτρέπεται θα ήθλε να διαφωνήσω βαθύτατα. Και νομίζω πως κάνουμε λάθος που μπλέκουμε το ποδόσφαιρο με το αν έκανε καλά ή όχι που κατάθεσε μήνυση. Κι ας μην αρχίσουμε τώρα να ανακαλύπτουμε τα καλά και τα κακά της επιχειρηματικότητας και της σχεσης της με την κάθε εξουσία.
Καλά έκανε και κατέθεσε αγωγή, την εταιρία τους υπερασπίζεται. Αν ο Τσίπρας είναι διαβασμένος και ξέρει τι λέει, ας τα πει στο δικαστήριο.
Κι επειδη το βλέπω που πάει η κουβέντα, δεν μου φταίει ούτε ο Βγενόπουλος ούτε ο Κόκκαλης, ούτε ο Βαρδινογιάννης αν έχω "λίγους" ηγέτες.

Unknown είπε...

Κι' ακόμη ΔΕΝ έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ!!!

tractatus είπε...

Ανέστη, θα διαφωνήσω μαζί σου....απο πότε η κρίση ενάντια εντός προσώπου που μας αρέσει ή όχι, είναι αρχηγός (και όχι μόνο αρχηγός αλλά και κάθε άλλου που εκφράζει πολιτική θέση θεσμοθετημένα μέσα απο κάποιο ρόλο) πολιτικού κόμματος, καταλήγει σε μήνυση; Δλδ η πολιτική θέση αντί να αντιπαλευθεί με πολιτικά τεκμήρια ή τέλος πάντων αποδεικτικά στοιχεία πηγαίνει στο δικαστήριο; Και νομιμοποιείται μάλιστα-σύμφωνα με την άποψή σου- να το κάνει αυτό για να υπερασπίσει την εταιρεία του...Σα πολύ πρωτόγνωρα για τη δημοκρατία που φαίνονται όλα αυτά; Οσο για την εταιρεία του κου...γιατί αφού αυτή είναι διαβασμένη δεν μας τα κάνει κι εμάς λιανά να δούμε που έχει λάθος;...Ποιά άλλη φίμωση τελικά απο τους μεγαλοεπιχειρηματίες που υπερασπίζονται τις όποιες υπηρεσίες τους θα έχουμε στο μέλλον; Δεν απομένει παρα να προσλάβουν και τους πολιτικούς σύσωμους και πέρα απο πολιτικές αναμετρήσεις....Ελεος!

spallantzas είπε...

@all
έχω μια απορία : τους ιδιοκτήτες της Λιβερπουλ ... τους ξέρει κανείς? Της Ρεάλ? της Μπαρτσα? Της Αρσεναλ μήπως?
Εκτος αν μου πείτε ότι ..θελουμε και εμείς τον Μπερλουσκόνι και τον Αμπραμοβιτς μας!
θελουμε?

ανεστης είπε...

χμ... κοίτα ήδη έγραψα έκθεση ολόκληρη στο blog μου για το θέμα, κάνε ένα κόπο αν δε βαριέσαι, αλλά επι του προκειμένου δεν είναι πολιτική θέση το "εταιρία-φούσκα" για μια εισηγμένη. Είναι κατηγορία στην οποία δεν είσαι υποχρεωμένος ως επιχειρηματίας να τρέχεις να αποδείξεις ΕΣΥ ότι ΔΕΝ είσαι ένοχος.
Καλείται λοιπόν ένας πολιτικός αρχηγός ή να είναι εξ αρχής τεκμηριωμένος και να υποστηρίξει γιατί είναι φούσκα, ή να είναι προσεκτικότερος.
Σου φαίνονται πρωτόγνωρα για τη δημοκρατία; και "φίμωση" κιόλας; Μήπως γιατί συνηθήσαμε στην ευκολία του λαικισμού όπου κανείς δεν κλήθηκε να στηρίξει αυτά που λέει ανέξοδα;

αταξίας είπε...

Όπως και να το δει κανείς πρόκειται για ολίσθημα. Ένας (όχι ο τυχαίος ένας) επιχειρηματίας, τη στιγμή μάλιστα που κρίνεται ποικιλοτρόπως) να απαντά ως τον τελευταίο ανυπεράσπιστο πολίτη.

Κι αυτό ως προς το ένα σκέλος. Γιατί παράλληλα χρησιμοποιεί και πανάκριβες ολοσέλιδες καταχωρήσεις για να υπερασπιστεί την εταιρεία του. Και καλά κάνει ως προς αυτό το κομμάτι. Οι αγωγές όμως σε τι αποσκοπούν;

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ότι θίχτηκε από την κριτική, όσο ανυπόστατη ή όχι ήταν αυτή. Κι αν είναι τόσο εύθικτος ο κ. Βγενόπουλος γιατί δεν έκανε αγωγή και στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Επειδή έχουν την ασυλία, λέει. Και λοιπόν; Ας ζήταγε άρση της ασυλίας και να άντεχε κατόπιν τη βάσανο της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης για την άρση.

Τσάμπα (ή έστω 100 εκ. ευρώ) μάγκες! Ενάγοντες και εντός ολίγου και... εναγόμενοι. Νομίζει κανείς ότι ο Α. Τσίπρας δεν θα θελήσει η υπόθεση να φτάσει σε δημόσια δικάσιμο; Η καλύτερη ευκαιρία για σόου!

Πάντως ήταν πολύ εύστοχο που ο stefan ενέταξε το συγκεκριμένο ποστ στην κατηγορία: "χιούμορ".

αταξίας

Nick Styl είπε...

Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει άλλη περίπτωση, διεθνώς, επιχειρηματία να κάνει μήνυση σε πολιτικούς για να προστατεύσει την εταιρεία του! Οπότε αν κάποιος έχει ένα παράδειγμα ας το κατεθέσει ώστε να αυξήσουμε τις γνώσεις μας...
Εγώ αισθάνομαι προδομένος γιατί βλέπω ότι οι κύριοι αυτοί πρώτα μας ζητάνε την υποστήριξη για τον ΠΑΟ και μετά αρχίζουν και ξεδιπλώνουν την πραγματική τους ατζέντα, βασισμένοι στην υποστήριξη αυτή...θα είχε αυτή τη συμπεριφορά ο Βγενόπουλος αν δεν είχε πρώτα φροντίσει να δημιουργήσει κάποια λαϊκή συμπάθεια λόγω ΠΑΟ;
Επίσης, δεν μπορεί να νομιμοποιείται η ασυδοσία του κεφαλαίου λέγοντας ότι φταίνε οι πολιτικοί γιατί είναι "λίγοι"... ειδικά αν αυτοί που το λένε έχουν ψηφίσει σε εκλογές ή συμμετέχουν με όποιο τρόπο στα κοινά, γιατί τότε απλούστατα είναι συνυπεύθυνοι για την εκλογή των "λίγων" και επομένως για την ασυδοσία του κεφαλαίου...

Raindog είπε...

Το μόνο δικαστήριο που είναι αρμόδιο για να κρίνει τους πολιτικούς είναι ο ελληνικός λαός. (εξάλλου από τη γαλλική επανάσταση υπάρχει η διάκριση των εξουσιών: οποιαδήποτε ανισορροπία ανάμεσά τους στο αστικό καθεστώς σημαίνει πολιτική ανωμαλία).
Το μόνο δικαστήριο που μπορεί να κρίνει τους καπιταλιστές είναι οι εργαζόμενοι. Ο τελευταίος καπιταλιστής θα κρεμαστεί με τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη (οποιουδήποτε χρώματος). Αυτό ήταν χιούμορ (μαύρο) χα χα χα.

http://www.youtube.com/watch?v=PiFCfMbOyyE

KΑΡΜΕΝ είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία είναι ένα πυροτέχνημα και θα κάνει ακόμα πιο δημοφιλής τον Τσίπρα.
Και, ευτυχώς η δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται εκ τον ύστερον, τις περισσότερες φορές είχα δίκιο, γιατί απλά, μάλλον βλέπω ανάμεσα στις λέξεις και στις πράξεις.
Βασικά δεν χρειαζόμαστε έναν «σωτήρα», όπως δεν χρειαζόμαστε ούτε έναν «μάρτυρα». Το πρώτο ευτυχώς το είχε αντιληφθεί η διαίσθηση του κόσμου (όπως αποδεικνύουν οι φοιτητικές εκλογές- φούσκα είναι, θα περάσει), το δεύτερο??????? Για να δούμε…
Ότι πάντα θα είμαι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στο πρώτο από αυτά –ελευθέρια του λόγου, το δηλώνω ανοιχτά. Όταν λέει ένας πολιτικός την άποψη του, προσωπικά νομίζω ότι πρέπει να απαντηθεί με επιχειρήματα και αποδείξεις και όχι με μηνύσεις.
Όποτε ποιος ο λόγος των μηνύσεων και δημιουργίας πολιτικών «μαρτύρων»?
Πάντως αυτοί που νιώθουν έλληνες στ’αλήθεια θα θέλουν μια Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Αξιών και όχι των πρόχειρων εντυπώσεων.