30 Μαΐ 2008

16 ...15 ...14 ... 13 ... 12 ... 11 ... 10 ... 9 ... 8 ... 7 ... 6 ... 5 ... 4 ... 3 ...

Προς Αλέκο και Αλέξη ...

Σύντροφοι της "άλλης αριστεράς" ...δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα!

Πέρυσι επενδύσατε - εκ του ασφαλούς - τα ρέστα σας στο "κίνημα του 16". Εκμεταλλευτήκατε ότι στο ΠΑΣΟΚ μπλέξαμε τα μπούτια μας (ας είναι καλά ο Mr. Looser ΒΒ) στα ζητήματα των μη κρατικών πανεπιστημίων και της αναθεώρησης, βρήκατε επιτέλους μετά από 20 χρόνια κάτι να πείτε ΟΧΙ (έτσι ξερά και χωρίς εναλλακτική πρόταση) και νομίσατε ότι πιάσατε τον παππά από τα γένια. Πήραν και τα μυαλά σας αέρα απο τις (φουσκωμένες) δημοσκοπήσεις και γίνατε υπερόπτες μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Καπελώσατε το φοιτητικό κίνημα με απίστευτη θρασύτητα και αυτό σας απάντησε στις φοιτητικές εκλογές.
Και τώρα που βλέπετε ότι φθείρεστε από έναν αγώνα χωρίς αντίκρυσμα (μια και αναθεώρηση δεν υπάρχει πια), ανέχεστε μέσα στο κίνημα συμπεριφορές όπως τις τελευταίες μέρες στα πανεπιστήμια, ενώ σφυρίζετε αδιάφορα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, παίζοντας καλύτερα από όλους το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Αποδεικνύετε για μια ακόμη φορά ότι είστε φορέας ανούσιας και αδιέξοδης άρνησης, που δεν δίνει προοπτική δεν βάζει στόχους, δεν προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Και είναι πια βέβαιο ότι αυτό που πιστέψατε ότι θα σας ανεβάσει στην εκτίμηση της ελληνικής κοινωνίας , αυτό είναι τελικά που θα σας καταβαραθρώσει. Γιατί η Παιδεία δεν ενδείκνυται πλέον για πολιτικά παιχνίδια. Έχουμε πιάσει πάτο ... δεν πάει άλλο.

Μοιάζει σαν χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου. Το πότε ακριβώς δεν εξαρτάται από εσάς. Εξαρτάται μάλλον περισσότερο από το πότε το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει -αν μπορέσει - να επαναδιατυπώσει ολοκληρωμένα και ριζοσπαστικά τις θέσεις του για την παιδεία. Εξαρτάται όμως πριν από όλα και πάνω από όλα από το πως η ελληνική κοινωνία θα αποφασίσει να αντιδράσει μαζικά στην κατάντια της Παιδείας. Θα στρίψει - όπως κάνει τελευταία - σε πιο συντηρητικές λύσεις ή θα αξιώσει προοδευτικές ανατροπές?

Ο Ηρακλής Πολεμαρχάκης σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στα ΝΕΑ είπε με απόλυτη ειλικρίνεια πως θεωρεί το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας " την Παιδεία που, σε όλες τις βαθμίδες, αφέθηκε να βαλτώσει" ! Φοβάμαι πως έχει δίκιο. Και φοβάμαι πολύ περισσότερο πως θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά στο προσεχές μέλλον.

Και σε αυτό θα έχετε και εσείς σημαντικές ευθύνες "σύντροφοι" Αλέκο και Αλέξη! Γιατί θα έχετε βάλει το χεράκι σας να χαθεί μια ακόμη γενιά στα πανεπιστήμια, όπως τόσες και τόσες μετά τη μεταπολίτευση. Η "γενιά του 16", όπως με απίστευτη αφέλεια την ονομάσατε.

4 σχόλια:

philos είπε...

Στου κουφού την πόρτα...

Khlysty είπε...

Αν και βρίσκω τη φωτο λίγο too much, κατά βάση συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Ωστόσο, νομίζω ότι δίνεις στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περισσότερη δύναμη απ' όση έχει. Στην πραγματικότητα, ο μεγάλος χαμός προκαλείται κατά κύριο λόγο από τα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα που ανακαλύπτουν ένα "εχθρό" για να κάνουν επαναστατική γυμναστική και να αποδείξουν (κυρίως στην ΚΝΕ) ότι υπάρχουν μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στην ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύναμη, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται είναι minimal. Από κει και πέρα, ο Αλέκος κι ο Αλέξης νομίζω ότι πήραν χαμπάρι τι παίζει και προσπαθούν να συμμαζέψουν τους δικούς τους, ενώ το ΚΚΕ κάνει τα -γνωστά- δικά του. Τι πράμα; Τι λέει το ΠΑΣΟΚ; Ποιο ΠΑΣΟΚ;...

spallantzas είπε...

το έχω γραψει πολλές φορές... στην ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πόλεμος τελείωσε, η χούντα επεσε, η μεταπολιτευση ολοκληρώθηκε, και πρέπει να κάνουμε κάτι παραγωγικό επιτέλους εμείς στην "αριστερά" ή την "δημοκρατική παράταξη" ή τέλος πάντων όπως θέλετε πείτε το.
με γενιές και γενιές άρνησης και αντίδρασης δεν γίνεται τίποτα. γιατί αυτές οι γενιές καταλήγουν να είναι τα κυρια γραναζια του συστήματος που ανακυκλώνει τα αδιέξοδα.Σε αυτό έχουμε ευθυνη όλοι. Και γιαυτό αν θέλουμε να υπάρξει ΑΛΛΑΓΗ , αυτή θα ξεκινήσει οπωσδήποτε από την παιδεία , σε όλες τις βαθμίδες. όσο εξακολουθούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλο μας, υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. απλά.

Khlysty είπε...

Ξέρεις, ένα ενδιαφέρον στοιχείο θα ήταν να δούμε τι ακριβώς επιδιώκει η Αριστερά για την εκπαίδευση. Στην ουσία, πλην του ΚΚΕ, ουδείς έχει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση για το τι είναι η εκπαίδευση, πού στοχεύει, τι παράγει, ποια τα μέσα μου χρησιμοποιεί, y'know, the full monty. Όπως μπορείς να αντιληφθείς, θεωρώ την άποψη του ΚΚΕ εντελώς ανεδαφική και ουτοπική (με την αρνητική σημασία της λέξης. Να την πω δυστοπική;...), όμως περίμενα ιδίως από το ΠΑΣΟΚ να έχει θέση, άποψη, business plan και εκτελεστικά όργανα για την υλοποίησή του. Σου θυμίζω ότι από το 2004 έως σήμερα το ΠΑΣΟΚ είχε τους εξής head honchos στον τομέα Παιδείας: Δαμανάκη (την πάλεψε αλλά δεν...), Αποστολάκη (!!!!), Χρυσοχοϊδη (προτιμούσε να μιλάει για οτιδήποτε άλλο) και τώρα Διαμαντοπούλου (είναι καλή, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν επιθυμεί να ασχοληθεί πραγματικά με το αντικείμενο). Ξεχνώ κάποιον; Ε, υπό αυτές τις συνθήκες, πώς ακριβώς θα παρουσιάσεις πολιτική για την εκπαίδευση ρε σύντροφε; Οπότε, αφήνεις το πεδίο ανοιχτό για κάθε ακραίο, να κάνει παιχνίδι και εις βάρος σου... (Sorry για το σεντόνι).