29 Μαΐ 2008

Η λύση του προβλήματος 404 στο wordpress


Επειδή βλέπω ότι πολλοί φίλοι συνιστολόγοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις του wordpress, θα ενημερώσω για μια λύση που εφάρμοσα εγώ σε wordpress blog και εξαλείφθηκε. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι ότι συχνά (όχι πάντα) όταν πατάς για να διαβάσεις το υπόλοιπο ενός άρθρου (έχεις βάλει στην ανάρτηση κουμπί "more") ή όταν πας να ανοίξεις τα σχόλια, παίρνεις απάντηση "η σελίδα δεν βρέθηκε".

Η λύση που εφάρμοσα και δουλεύει είναι η εξής :

Στην σελίδα συγγραφής του ποστ (όταν αυτό έχει αποθηκευτεί τουλάχιστον μια φορά είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα) ακριβώς κάτω από τον τίτλο εμφανίζεται το permalink του ποστ. Το τελευταίο τμήμα αυτού του Link είναι ο τίτλος του ποστ, ο οποίος φυσικά - λόγω του ότι ο τίτλος είναι στα ελληνικά - εμφανίζεται με .. "κινέζικα" .

Αυτό το τελευταίο κομμάτι του permalink δίνει τη δυνατότητα edit ( edit - επεξεργασία , κουμπάκι δεξιά του). το πατάμε και αντικαθιστούμε τα "κινέζικα" με μια λέξη σχετική με το κείμενο αλλά γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες και πατάμε δίπλα save. Κατόπιν δημοσιεύουμε ή αποθηκεύουμε το ποστ.


Νομίζω πως έτσι λύνεται το πρόβλημα. Σε μένα τουλάχιστον δούλεψε πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: