19 Μαΐ 2008

Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου .... επιτέλους!

Είχα γράψει για τον πάτο του μπουκαλιού, αλλά δεν πίστευα ότι ήταν τόσο χαμηλά! Το ΠΑΣΟΚ μετά τη χτεσινή διαδικασία μπήκε στη χειρότερη (και σίγουρα πια τελευταία και πολύ σύντομη ) φάση της ιστορίας του.

Πριν συνεχίσω, επιτρέψτε μου να σας κάνω μια ενημέρωση, για τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χθες στην Αργολίδα ! Ο καιρός ήταν "αίθριος" στην Αργοναυπλία και την Μιδέα, "καταιγίδα" με αστραπές και βροντές είχαμε στον κάμπο, ενώ από το Λυγουριό και κάτω - προς την Ερμιονίδα - ΟΛΟ το "οδικό δίκτυο" αποκλείστηκε από τον βαρύ "χιονιά" ! Κλείνει η παρένθεση και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Προσωπικά με ψήφισαν 357 πολίτες (στους 2650 "ψηφίσαντες") της Αργολίδας. Ήρθα πρώτος στην πόλη μου και 1ος και 2ος αντίστοιχα στους δύο όμορους Δήμους. Ήρθα 10ος στους 18 υποψήφιους. Δεν βγήκα φυσικά διότι έξι υποψήφιοι μετά από εμένα (4 γυναίκες και 2 νεολαίοι) "έπρεπε" να βγουν λόγω ποσόστωσης! Δεν είχα δυστυχώς γύφτους να με ψηφίσουν μονοκούκι, δεν ανήκα σε καμιά συντεχνία δημοσίων υπαλλήλων (που αποτελούν την πλειοψηφία της νεοεκλεγείσας επιτροπής), δεν μπήκα σε καμιά γραμμή βουλευτή ή τοπάρχη (αντίθετα θάλεγα ότι ήμουν στη μαύρη λίστα).

Θα σταματήσω εδώ, γιατί αν συνεχίσω (διαβάζοντας και κάποια φαιδρά σχόλια περί "ανανέωσης" και "αύξησης της συμμετοχής" ) θα γίνω πολύ κακός και δεν έχω τη διάθεση πλέον να αντιπαρατίθεμαι με ένα εξαιρετικά σάπιο και προσβλητικό για την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη κομματικό σύστημα. Επιτρέψετε μου μόνο τρία + ένα υστερόγραφα:

  1. Προς τους συμπολίτες μου :Ευχαριστώ πολύ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Θα με ξαναβρούν, όπως και πριν, στην καθημερινότητα , στη δουλειά μου, στην οικογένεια μου, στο διαδίκτυο και στην καθημερινή δράση στην κοινωνία. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι από εδώ και εμπρός έχω περισσότερους καλούς φίλους.
  2. Προς τους άχρηστους γραφειοκράτες της Χαριλάου Τρικούπη : Εσείς όλοι που ρυθμίζετε τα του "κόμματος" με "εγκυκλίους" σαν νάναι υπουργείο, εσείς που εμπνέεστε από τις οπισθοδρομικές ποσοστώσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητα των γυναικών και των νέων, εσείς που στέλνατε τσουβάλια κατευθυντήριες οδηγίες για δήθεν "νέες κάρτες μελών" που θα στείλετε και " νέο σύστημα συνδρομών" που θα εφαρμοζόταν αυτή τη φορά υποχρεωτικά κατά τη διαδικασία "ώστε να ξεκαθαριστεί στο μέλλον το μητρώο" (!!!) , εσείς που θα στέλνατε έντυπα για να επιλέξουν οι πολίτες σε ποια "δίκτυα" θα συμμετέχουν, εσείς που τόσα χρόνια είστε ανίκανοι να ξεκαθαρίσετε το ρημάδι το μητρώο, και που και αυτή τη φορά το αφήσατε "ανοιχτό" (να δω πότε θα το κλείσετε), εσείς που θεωρείτε το "δήθεν" καταστατικό "κουρελόχαρτο για τους αφελείς", εσείς που ανέχεστε να ψηφίζουν και τα "δένδρα, αρκεί να ψηφίζουν τους δικούς σας" ... να χαίρεστε το κόμμα που "εκλέξατε" ! Μια χάρη σας ζητάω μόνο : Βγάλτε με από τις άχρηστες "λίστες ενημέρωσης" που γεμίζουν καθημερινά σκουπίδια το mailbox μου, και μην τολμήσετε να ξαναδώσετε τα προσωπικά μου δεδομένα σε κανέναν φέρελπι πολιτικάντη γιατί θα σας κάνω ρόμπα δημόσια με ονόματα και διευθύνσεις , μπορεί και μήνυση!
  3. Προς τους κολλητούς μου : Πέτρο, Μιχάλη, Ανδρέα, Παναγιώτη, Στέφανε και υπόλοιποι ... συγγνώμη που με χάσατε τον τελευταίο καιρό από την "πιάτσα". Ήταν μια δοκιμασία που ήθελα να υποβάλλω τον εαυτό μου για να "λυτρωθώ" ... και πιστέψτε με .... λυτρώθηκα! Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας....

Και ένα τελευταίο για τον Γιώργο Παπανδρέου:

Φίλε Γιώργο ... έτσι σε αποκαλούσα πάντοτε, από την πρώτη επιστολή μου στις 2 Ιουνίου 2004! Σου έγραφα τότε :

" Έχεις στα χέρια σου μια πανίσχυρη εντολή . Ξέρεις πολύ καλά ότι ο πολίτης, κατ' αρχήν ο σκεπτόμενος πολίτης είναι η δύναμή σου. Γιαυτό πρέπει να του δώσεις τη δύναμη να κάνει τη σκέψη του πράξη. Πρέπει να δρα κάθε μέρα, σε κάθε χώρο , για κάθε θέμα. Η δράση των πολιτών είναι το καύσιμο της νέας προοδευτικής παράταξης. Δεν μιλάω για κούφιους αγώνες, τύπου ΚΚΕ . Μιλάω για θετική δράση, για συμμετοχή, για "εξουσία" του πολίτη. Για ιδιωτική πρωτοβουλία του κάθε πολίτη, για διαφάνεια σε όλα, για ίσα δικαιώματα για όλους, για αξιοποίηση της γνώσης του καθενός για το καλύτερο κοινό αύριο."

Σήμερα Φίλε Γιώργο σου λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι απέτυχες οικτρά να ξαναφέρεις τον πολίτη στην πολιτική και την πολιτική στο προσκήνιο. Και μην μου πεις ότι "φταίνε οι άλλοι", γιατί τέσσερα χρόνια τώρα ΕΣΥ τους διάλεγες. Τόσο πολιτικό χρόνο ανοχής για αλλαγές δεν είχε πάρει από τις πολίτες ποτέ κανείς άλλος πολιτικός στο πρόσφατο παρελθόν! Και τον πέταξες όλον στα σκουπίδια. Και αντί να "σκοτώσεις" το άθλιο και κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ , κατόρθωσες (γιατί περί κατορθώματος" πρόκειται) να το "αναστηλώσεις" και να το ισχυροποιήσεις όσο ποτέ. Αυτού του άθλιου κόμματος ηγείσαι σήμερα! Ενός κόμματος κρατικοδίαιτων μισθοφόρων! Αυτών που στην πλειοψηφία τους 7 μήνες τώρα- στις πιο δύσκολες στιγμές - ήσαν ανύπαρκτοι και τώρα είναι πάλι "καβάλα" (σε τι αλήθεια?). Για όλα αυτά ,τα μόνα συναισθήματα που μπορώ να νοιώθω προς το πρόσωπο σου πλέον είναι θυμός και απογοήτευση, και πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα νιώσω και περιφρόνηση!

Και το μόνο που μπορώ να σου ευχηθώ τώρα είναι καλή τύχη ! Θα χρειαστείς πολύ και σύντομα! Θες την πρόβλεψή μου? Χλωμά τα βλέπω για σένα! Πολύ χλωμά!

23 σχόλια:

blogger είπε...

Στέφανε, ίσως δεν πρόσεξες τι γράφω στο ποστ μου. Γράφω "τουλάχιστον" στην Ξάνθη" και μόνο για Ξάνθη έχω εικόνα.
Δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στον ίδιο τορβά.
Ούτε πρέπει οι προσωπικές μας πικρίες να βγαίνουν με τόση επιθετικότητα, ιδίως προς το πρόσωπο του Προέδρου, που το μόνο που θέλει είναι ένα ανοικτό κόμμα.
Το ανοικτό κόμμα έχει και τα κακά του.
Όπως αυτό που γράφεις για τους ρομ, ή κάποιες ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες.
Δεν γίνεται ρε αδερφέ επειδή εσύ δεν βγήκες να βρίζεις τους πάντες και τα πάντα.
Δεν γίνεται να μιλάς για μηχανισμούς, ενώ κι εσύ ήσουν ΣΙΓΟΥΡΑ σε μηχανισμό για να βγεις πρώτος στην περιοχή σου.
Γιατί, μη μου πεις ότι βγήκες με το σπαθί σου, θα γελάσουν και οι πέτρες...
Κι εγώ που πρόσφερα ατελείωτες ώρες στο ΠΑΣΟΚ της Δ.Ο. Ξάνθης "πάτωσα".
Ε, φτάνει πια με τις προσωπικές πικρίες.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ.
Αυτά. Δεν θα επανέλθω.

spallantzas είπε...

@krogia
Γιώργο μου ελπίζω να έχεις δίκιο για την Ξάνθη! Ειλικρινά το εύχομαι αλλά δεν με πείθεις!
Όσο για το αν εγώ ήμουν σε μηχανισμούς στην πόλη μου και το αν σήμερα "βριζω τους παντες και τα πάντα" επειδή έχασα , ίσως αξίζει τον κόπου να ξαναδιαβάσεις (γιατί είμαι βέβαιος ότι τα διάβασες) άρθρα μου τις δύο τελευταίες εβδομάδες και ειδικά αυτό στο οποίο παραπέμπω και στο σημερινό άρθρο, για να γίνει φανερό ότι δεν είμαι μετά Χριστόν προφήτης.
Όσο τέλος αφορά τον Παπανδρέου, το θα πω εγώ δημόσια μαζί του είναι δικό μου θέμα! Άπειρα άρθρα μου το τελευταίο διάστημα προειδοποιούσαν ότι η υπομονή μου εξαντλείται! Έ τέλειωσε Γιώργο μου!
Όσο για τη τελευταία φράση σου με κεφαλαία , γελάω ακατάπαυστα !!! Πόσες φορές αλήθεια πρέπει να χάσειτ το ΠΑΣΟΚ, για να καταλάβει το πόσο εκτός κοινωνίας βρίσκεται?
Θα προλάβει να χάσει άλλη?
Αυτά Γιώργο μου ! Μην επανέλθεις! Γιατί ουτε εγώ θα ξαναασχοληθώ με τις αστειότητες ούτε με τις προκλήσεις σου! Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Se diavazo kathimerina,

grapse ena ipothetiko post se periptosi pou eixes eklegei gia na doume tis diafores sto ifos, ston logo kai sta epixeirimata. einai mia askisi autognosias kai autoelegxou. se parakalo kanto

Khlysty είπε...

Καλημέρα (μάλλον...). Αν και έχω μια αρκετά καλή αίσθηση της επικαιρότητας, ομολογώ ότι δεν κατάλαβα για τι πράγμα (ξανα)ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ χθες. Επίσης, ειλικρινά δεν κατάλαβα τι ακριβώς θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία και γιατί θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται διαρκώς σε μια διαδικασία αναβρασμού και μετρήματος κουκιών, όταν, μάλιστα, έχει μπροστά του "πεδίον δόξης λαμπρό" για την άσκηση πρακτικής και "επικερδούς" αντιπολίτευσης. Έχω, πλέον, την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε μια φάση ομφαλοσκοπίας, από την οποία αδυνατεί να βγει και, πολύ απλά, ασχολείται μόνο με τον εαυτό του, πράγμα για το οποίο νομίζω ότι φταίει αποκλειστικά και μόνο ο Γιώργος (ανασφάλεια; τσαμπουκάς; "όταν δεν μπορείς να πείσεις, μπέρδεψέ τους"; κάτι άλλο;...). Στην ουσία, πάντως, νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ αργά αλλά σταθερά χάνει το τραίνο...

Mike είπε...

Αγαπητέ φίλε,
δεν μπορώ να σε δικαιολογήσω για το ποστ σου. Αφήνεις το θυμό σου να πάρει τη θέση της πολιτικής. Κι αυτό είναι λάθος. Σε καταλαβαίνω. Είδα κι εγώ στο νομό μου αν και δεν ήμουν πουθενά υποψήφιος όπως ξέρεις(Κορινθία) την εκτεταμένη νοθεία στους μικρούς δήμους. Πχ, στη Στυμφαλία όπου ποτέ δεν ψήφισαν σε καμία διαδικασία περισσότεροι από 100, τώρα ψήφισαν περισσότεροι από 300. Ω του θαύματος, το 90% αυτών προτίμησε συγκεκριμένο υποψήφιο. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε. Ούτε είναι η πρώτη φορά που συνέβησαν τέτοια καραγκιοζιλίκια.
Αν υπήρχε ανοιχτό κόμμα, ΟΛΑ τα αποτελέσματα ανά δήμο θα αναρτώνταν στο διαδίκτυο μαζί με τη σταυροδοσία, ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ με το μητρώο του κόμματος. Έτσι θα ήταν φανερό στον οποιονδήποτε αν κάποιος προσήλθε και ψήφισε και θα μπορούσε και να επιβεβαιωθεί.
Μια τέτοια διαδικασία, θα αύξανε κάθετα τη νομιμοποίηση των εκλεγέντων και θα απαντούσε πειστικά σε κάθε 'απορία'. Το θέμα όμως δεν είναι τεχνικό, είναι αξιακό. Φαίνεται ότι καμία από τις αξίες που διακήρυξε ο ΓΑΠ όταν έγινε πρόεδρος δεν επιβίωσε μπροστά στην ανάγκη της επανόδου αν όχι στην εξουσία, τουλάχιστον σε 'αποδεκτά' νούμερα. Στρατηγική που ηττάται ήδη στο επίπεδο της κοινωνίας κι ας θριαμβεύει στο κόμμα. Γι αυτό δεν χρειάζονται πολλές προσωπικές κορόνες. Τη μία και κατάλληλη κορόνα θα την εκστομίσει ο λαός την κατάλληλη στιγμή. Τότε θα μετρηθούμε. Κι αν είμαστε εμείς που εκτιμήσαμε εσφαλμένα, θα πρέπει να αναστοχαστούμε τα λάθη μας. Το ζήτημα (για μας) είναι πως και δίκιο να αποδειχθεί ότι έχουμε, ποιός θα μας ακούσει; ΠΩΣ η επόμενη μέρα θα προκύψει με καλύτερες προϋποθέσεις; Και ΠΩΣ κι αυτές δεν θα ξεπουληθούν στην πορεία;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε στέφ,
το post σου αντικατοπρίζει απόλυτα την κατάσταση που διαδραμτίστικε στην Λάρισα. Η περιγραφή σου είναι λες και βάλαμε καρμπον για τον Νομο μας. Φίλε τα πράγματα γυρίζουν πίσω και όχι μόνο αυτό αλλά δεν υπάρχει και επιστροφή είναι one way. Ρομ, ρομά μηχανισμοί, βουλευτικά γραφεία είναι στην ημερήσια διάταξη. Και δεν φτάνει μόνο αυτό υπάρχουν και άλλα που δεν είναι τις στιγμής.

Στέλιος είπε...

Εγώ καίτοι Πασόκ ουδέποτε ασχολήθηκα με το να βάλω υποψηφιότητα στις εσωκομματικές. Αυτά τα πράγματα μου προκαλούσαν πάντοτε αλλεργία. Σε διαβάζω κι εγώ καθημερινά, σε εκτιμώ, όμως θα μείνω σε κάτι που έγραψες περί ποσοστώσεων νέων, γυναικών κλπ. Είδες ότι κάπου σε χαλάει η πικρία σου? Χρόνια ολόκληρα λέγαμε ότι είναι κρίμα να μην αναδεικνύονται γυναίκες γιατί δεν έχουν χρόνο να τρέξουν κλπ κλπ. Τώρα που η ποσόστωση εμπόδισε εσένα να βγεις, τώρα είναι κάτι κακό? Και όταν αυτή η ρύθμιση εφαρμοζόταν στο Πασόκ, γιατί δεν βγήκαμε να την καταδικάσουμε και την επικαλούμαστε σήμερα. Το έχω ξαναπεί: Ο Γιώργος μπορεί να είναι καλός, μπορεί να μην είναι. Αυτό θα αποδειχθεί ιστορικά. Εδώ υπάρχουν νεοδημοκράτες που ακόμη υποστηρίζουν το Μητσοτάκη! Ομως, δεν γίνεται να του φορτώνουμε τις αμαρτίες όλου του κόμματος, ήμαρτον. Αν όταν είχε βγει το είχε διαλύσει, σήμερα θα τον κατηγορούσαμε ότι βρήκε έτοιμη μία οργάνωση και την κατέστρεψε!

spallantzas είπε...

@anonymo
η απάντηση στο "πείραμα "που μου λες να κάνω υπάρχει στο άρθρο στο οποίο παραπέμπω στην αρχη (διάβασε τις δυο τελευταίες παραγράφους) που γράφτηκε μια εβδομάδα πριν.
@Khlysty
είσαι πολύ επιεικής, εγώ δεν μπορώ να είμαι πια.
@mike
περιττό ίσως να πω για μια ακόμη φορά ότι έχεις δικιο. θα δούμε....
@papanotas
δεν περίμενα να πεις τίποτα διαφορετικό. αλλά να πεις και τα άλλα "που δεν ειναι του παρόντος" . Τώρα θα λεχθούν όλα .. με ονόματα και διευθύνσεις!
@Στέλιος Μ.
Φίλε μου , συγχώρεσε με αλλά φαίνεται πως δε με διαβάζεις καθημερινά. Αν ψάξεις λίγο το ιστολόγιο θα βρεις πολλά άρθρα που αναφέρονται στο θέμα και στο οποίο πάντοτε ήμουν κάθετα αντίθετος.Και για να εξουγούμαστε : δεν μ αφησε "εξω" η ποσόστωση , δεν κατάλαβες! Με άφησαν έξω οι 1500 "ψηφοι" μαϊμού που έπεσαν σε διάφορες κάλπες!
@all
και ένα σχόλιο για όλους όσους μέχρι τώρα αποδίδουν το σημερινό μου άρθρο στην "πικρία" της μη εκλογής μου και με κατηγορούν γιαυτό. Πικρία ότι δεν αναδείχτηκα από μια διαδικασία που καταρρακώνει κάθε έννοια δημοκρατίας και πάει αυτό το κόμμα 25 χρόνια πίσω? Όχι δα. Χαρά νοιώθω φίλοι μου, υπέρμετρη χαρά και ανακούφιση που ευτυχώς δεν βρέθηκα ανάμεσα σε αυτούς που ανέχονται να τους ψηφίζουν τα "στυλό"! Και τέλος πάντων μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Δεν είμαστε ούτε χτεσινοί, ούτε περαστικοί. Εδώ θάμαστε και αύριο!Αλλοι θα ψάχνονται! Παρακολουθείστε με και στο μέλλον και ελπίζω με την ίδια ειλικρίνεια να μου πείτε πως αναθεωρήσατε την άποψη σας για ότι με κατηγορήσατε!

tractatus είπε...

Στέφανε και all έτσι για συμπλήρωση στις μαϊμούδες, τις μπανάνες, τις κάρτες και τους καταναλωτές...μια μικρή ενημέρωση -πρωτοτυπία (και παρακαλώ αν ισχύει κι αλλού να μου το πείτε)ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ: Μέσα στο πλαίσιο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ανανέωσης, των δικαιωμάτων, της λογοδοσίας, της έναρξης επιτέλους του πολιτικού διαλόγου, της κοινωνίας των πολιτών που λέγαμε και μια σιερά άλλων αξιών που στο συνέδριο φιγουράριζαν σε όλα τα πανώ του σταδίου....σας ενημερώνω, λοιπόν οτι απο τους 13 δήμους της Λέσβου ΜΟΝΟ σε 3 έγινε συνέλευση και ορίστηκε Εφορευτική στη δε Μυτιλήνη δεν έγινε ούτε συνέλευση Δημοτικής ούτε Νομαρχιακή....Δηλαδή κανείς δεν άξιολογήθηκε ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον. Τα ονόματα -ακόμα και των νέων γιατί οι παλιοί είναι ....γνωστοί- ήταν καρμπόν οπότε η πριμοδότηση δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήεις στις ΠΗΓΕΣ αυτές που δηλαδή πάντα ποτίζουν τους μηχανισμούς αλλά και το πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Σε αυτή, λοιπόν, τη διαδικασία εγκαίρως...προσωπικά εγω αλλά και άλλοι 15 αποσύραμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας τις αιτήσεις υποψηφιότητας έχοντας απευθύνει στην ΕΚΑΠ ένσταση επι της διαδιακασίας....καμία απάντηση απο εκεί....καμία απο πουθενά γιατί το κοινοποιήσαμε και σε άλλους αρμοδίους....Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα αν δεν βαριέστε του ΕΜΠΡΟΣ: Καυμένο ΠΑΣΟΚ και των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ: Λαβωμένο το ΠΑΣΟΚ...
Ο αγώνας πάντως θα συνεχιστεί κι εφόσον βλέπω οτι σε αρκετά μέρη της Ελλάδας το έργο παίχτηκε αυτούσιο και αυθεντικό...."ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ-ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ" το καλύτερο αλλά επειδή πια το πιστεύουμε εμείς και χωρίς παραγγελιά....

pmitsiou είπε...

"Πράσσειν άλογα

.... "Στο (πράσινο) Βιλαμπάχο ακόμα πλένουν (ψηφίζουν). Ενώ στη... (γαλάζια) Βιλαρίμπα κυβερνούν... " Εκπληκτικό σχόλιο της Μ.Θ. από τον "ΚΟΣΜΟ".
Και πως ψηφίζουν!!! Όλες οι φυλές του Ισραήλ για να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα... Κάποιοι στην Τρικούπη μπέρδεψαν το ανοιχτό κόμμα με το "μπάτε σκύλοι αλέστε". Θα καταλάβουν άραγε ότι αυτό δεν είναι δημοκρατία; Αμερικανιά της κακιάς ώρας είναι! Προσέξτε τώρα σενάριο στο τοπικό ΠΑΣΟΚ (πάλι θα επαληθευτώ;) Τους φταίει που συγκεκριμένος βουλευτής, λέει, (καλημέρα Έκτορα) κατέβασε γραμμή στηρίζοντας συγκεκριμένη υποψήφια (γειά σου Άννα). Χα! Πιέζουν λοιπόν τους άλλους δύο να κάνουν ακριβώς το ίδιο από εδω και πέρα ώστε να κερδίζουν οι δικοί τους καλοί. Και η αναπαραγωγή της πρακτικής συνεχίζεται. Πείτε μου ειλικρινά. Υπάρχει ελπίδα γι αυτό το κόμμα;"


Καλημέρα Στέφανε


http://pmitsiou.blogspot.com/2008/05/blog-post_19.html

spallantzas είπε...

@παντελή
καλημέρα και σε σένα!

spallantzas είπε...

@tractatus
καλο κουράγιο!

kospap είπε...

Στέφανε καλημέρα,

Είναι λογικό να διακατέχεσαι απο αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα αυτή την ώρα. Η απογοήτευση και η πικρή αίσθηση που αφήσε αυτή η διαδικασία , νομίζω πως είναι κοινά για όλους όσους, δεν βλέπουν την πολιτική ώς μια προσωπική κούρσα βολέματος και παραγοντισμού..
Είμαι ανάμεσα, σε αυτούς που φωτογραφίζεις ώς αιτία της μή εκλογής σου.
Ευτυχώς για μένα, θα εκλεγόμουν ακόμα και αν δεν ίσχυε η οποιαδήποτε ποσόστωση, όντας 13ος.
Όμως οι διαπιστώσεις για την χθεσινή διαδικασία είναι κοινές, καθώς παρακολούθησα τον "θρίαμβο" των παραγόντων και των μηχανισμών.
Νομίζω όμως, πως αυτή την ώρα, δεν χωράει άλλη απογοήτευση και παραίτηση.. Για τις θέσεις σου και για τις αντιλήψεις σου,δεν υπάρχει ο ατομισμός .
Χρείαζεται αγώνας , για να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα που καυτηριάζουμε.
Το επόμενο βήμα, θα πρέπει να είναι , η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου (απο το μητρώο των μελών μας), στις διαδικασίες εκλογής οργάνων και επιτέλους το ξεκαθάρισμα του μητρώου μας, για να έχουμε οργανώσεις και όχι πολιτικά καφενεία.

Στο επανιδείν

spallantzas είπε...

@kospap
δεν κατηγόρησα κανέναν προσωπικά, φυσικά ούτε και εσένα (συγχαρητήρια επ' ευκαιρία και καλό κουράγιο). Μπορείς όμως να μου αναφέρεις - έτσι για την ιστορία - πόσοι ψήφισαν στην Ερμιονίδα για το συνέδριο και πόσοι τώρα?

Όσο για τα περί "αγώνα και παραίτησης" συγχώρεσε με που θα χρησιμοποιήσω μια λαϊκή φράση πολύ αιχμηρή .Δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση προσωπική μομφή: "όταν φίλε μου εσύ πήγαινες , εγώ ερχόμουν!!"
Και πάλι καλο κουράγιο. Θα το χρειαστείς , πίστεψε με! Εμένα ξέρεις που θα με βρεις. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ! Νάσαι καλά!

kospap είπε...

Αν θυμάμαι καλά , για το συνέδριο στο Κρανίδι, είχαν ψηφίσει , γύρω στους 180, αλλά είχαμε μειωμένη συμμετοχή.
Η οργάνωση, έχει εγγεγραμμένους , περί τα 230 μέλη , και στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου, ψήφισαν 670.
Σίγουρα η συμμετοχή ήταν μεγάλη, λόγω και του τοπικού ενδιαφέροντος (υποψηφιότητες Λάμπρου και γράφοντος), αλλά θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη.
Για την Ερμιόνη, δεν έχω συγκριτικά στοιχεία με παλιότερη εκλογή...
Προσωπικά δεν μπήκα σε κανένα μηχανισμό και συμφωνία, αντίθετα πλήρωσα την κυκλοφορούσα αντίληψη " Δεν έχει ανάγκη , θα εκλεγεί με την ποσόστωση..." και έδωσα σκληρή μάχη για να πείσω όσους με ψήφισαν αλλά και αυτούς που δεν το έκαναν.

xazopouli είπε...

Αντε, καλό σου ταξίδι...

ένας γύφτος

spallantzas είπε...

@χαζοπούλι
δεν κατάλαβες! δε στάπαν καλά! εγώ μένω! Εσύ φεύγεις! Είσαι ηδη φευγάτος (η)

spallantzas είπε...

@cospap
για τον πρόεδρο λοιπόν (που στο Κρανίδι βγάλετε 50-50 και σημαντικό ποσοστό Σκανδαλίδη (λόγω του πρώην δημάρχου) ψήφισαν τότε 600! Όντως.
για τό συνέδριο (που ο Λάμπρου δεν πήγε καταγγελοντας τους παντες και τα πάντα σε επιστολή του στις εφημερίδες) ψήφισαν 180! Να υποθέσω ότι ο Λάμπρου τους είπε να μην πάνε να ψηφίσουν ?
Δεν μας είπες τώρα , πόσοι ψήφισαν χθες? Και πως δικαιολογείται η τεράστια διαφορά των 400 σχεδόν ψήφων μεταξύ σας , όντας στην ίδια πόλη και έχοντας τρεις σταυρούς στη διάθεση τους οι πολίτες? Πληροφοριακά ρωτάω την εκτίμηση σου!

kospap είπε...

Στέφανε,

χθες στο Κρανίδι, ψήφισαν 272 αν θυμάμαι καλά...
Η διαφορά μου, σε σταυρούς από τον Λάμπρου, στην πόλη μου, ήταν στις 60 ψήφους περίπου, και όχι 400 όπως αναφέρεις.
Η συνολική μου διαφορά, είναι περίπου 350 ψήφοι, για τις οποίες καλύτερα να ρωτήσεις εκείνον, πώς τις μάζεψε, με ποιές συνεργασίες και με ποιούς μηχανισμούς.
Εμένα με ψήφισαν οι συμπολίτες μου , σε αρκετά σημαντικό ποσοστό, εκτιμώντας την παρουσία μου στα τόσα χρόνια της προσφοράς μου..
και όχι ως υπόδειξη κάποιου παράγοντα.
Φίλους έχω, πάτρωνες και στρατηγούς, όχι............

spallantzas είπε...

@kospap
γιαυτό ακριβώς σε ρώτησα. δεν θέλω να συνεχίσω άλλο με τους αριθμούς, γιατί μετά θα πρέπει να σε ρωτήσω γιατί οι συμπολίτες ψήφισαν και τον πρωην γραμματέα λυγουριού, και μετά θα σε ρωτήσω πόσοι ψήφισαν στο Λυγουριό και πόσοι στην Επίδαυρο (και τις τρεις τελευταίες φορές) ... και μετά πρέπει να σε ρωτήσω πόσοι ψήφισαν στην Ν.κίο ! και πόσοι στην Καρυά ... κι αν ζουν όλοι !!!!!
Καταλαβαίνεις ότι είναιο αδικος κόπος. Είσαι απλά τυχερός που είσαι ακόμη κατω απο 35! Αν ήσουν τριάντα έξι, δεν θαβγαινες! Ουτε σαν δεκατος τρίτος! Εδω δεν βγήκα εγώ σαν ενδέκατος!
Καλο κουράγιο και παλι φίλε! Ειλικρινά θα το χρειαστείς!

kospap είπε...

Νομίζω οτι ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάμε... Απλά κάποια πράγματα, δεν είναι όπως φαίνονται...
Για τις περιοχές τις υπόλοιπες που αναφέρεις, πιθανολογώ , αλλά δεν ξέρω..
Για το Κρανίδι, μπορώ να πώ με βεβαιότητα, ότι το ποσοστο των ψήφων είναι ασυνήθιστα ψηλό...

Για αυτό το λόγο, προτείνω την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, σε κάθε εκλογική διαδικασία...

spallantzas είπε...

@kospap
Κωστή σε ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ειλικρινής.
Αν θες στείλε μου μαιλ με τα στοιχεία σου (το μαιλ μου θα το βρεις στο προφιλ μου).
Νάσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε και Ελένη.

Με γλυτώσατε απο το γράψιμο.
Τα διατυπώσατε καλύτερα απο οτι μπορούσα να το κάνω εγω.

Η ταφόπλακα πλέον έπεσε.

Εγώ σκέφτομαι ένα και μόνο πράγμα.
Αν θα προτιμήσω να στηρίξω ενα κόμμα με πρόγραμμα και θέσεις που τις πιστευει μόνο ο Πρόεδρός του και που δεν έχω (τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο) κανένα κοινό ως ύπαρξη με κανέναν πουστη εκει μέσα....
Ή αν θα ενταχθώ σε μια προσπάθεια που μιλάει στην καρδιά και στην γενιά μου.

Ποιος ο λόγος να συνεχίσω να δίνομαι σε μια κατάσταση που τα λαμόγια περιμένουν να πάρουν ξανά σειρά στην μάσα ??

Θα μου πείτε ποιό το πρόγραμμα και οι θέσεις του...
Οι ίδιες που είχε το ΠΑΣΟΚ το 81 μάγκες.