22 Μαΐ 2008

Κοινοβουλευτική "Δραστηριότητα"

Ο εθνικός μας " Κοινοβουλετικός Ερωτητής" Μιχάλης Καρχιμάκης μου στέλνει καθημερινά εδώ και καιρό ηλεκτρονική αλληλογραφία με την καθημερινή του δραστηριότητα (η απορία μου για το πως έχει πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα παραμένει).

Ανάμεσα στα άλλα μου στέλνει και τις επερωτήσεις και ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή (θυμίζω ότι είναι εκ των πρωταθλητών,μαζί με άλλους Κρήτες, στον αριθμό ερωτήσεων στη Βουλή). Σήμερα θα δημοσιεύσω μια τέτοια Ερώτηση για να δούμε τελικά και να σχολιάσουμε αν αυτές οι ερωτήσεις γίνονται για να γίνονται (για να πιάσουμε το "πλάνο"), γίνονται για να εξυπηρετήσουν ατομικά συμφέροντα του Βουλευτή, του κόμματος , η κάποιας συντεχνίας κι αν τελος πάντων αυτό θα έπρεπε να είναι η καθημερινή κοινοβουλετική παρέμβαση των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ενδιαφέρον έχει επίσης η διατύπωση της ερώτησης (τα έντονα γράμματα και οι υπογραμμίσεις είναι του συντάκτη του ίδιου).

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Κατά τις προσφιλείς πρακτικές της Κυβέρνησης Καραμανλή, απονεμήθηκε χάρη για 12 (!) καταδίκες σε συγκεκριμένο πολίτη προκειμένου να διοριστεί στο Δημόσιο.»

Η Κυβέρνηση Καραμανλή, με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, επέτυχε, μέσω της διαδικασίας απονομής χάριτος, την άρση των έννομων συνεπειών 12 (!) καταδικών (με κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 1 μηνός μετατραπείσα και χρηματική ποινή 1.780.000 δρχ) για συγκεκριμένο πρόσωπο, προκειμένου – όπως αναφέρεται – στη σχετική απόφαση – να διοριστεί στο Δημόσιο. Είναι γνωστό πως η Πολιτεία ΜΟΝΟ σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να απονείμει χάρη σε έναν πολίτη ή να άρει τις δυσμενείς συνέπειες της καταδίκης ενός πολίτη για κοινωνικούς λόγους που καταδεικνύουν τη στάση της σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής, στο πως αντιλαμβάνεται το δίκαιο και το μεμπτό στην κοινωνία μας, έχοντας ως απώτερο στόχο, όπως υποστηρίζεται στη νομική θεωρία, τη διόρθωση της αυστηρότητας ή των αδικιών της δικαιοσύνης.

Επειδή, η Κυβέρνηση Καραμανλή έχει πλέον ταυτιστεί με ένα ευρύ πλέγμα ρουσφετολογικών πρακτικών που εφαρμόζει σε όλο το φάσμα της εξουσίας που διαχειρίζεται.

Επειδή, η Κυβέρνηση Καραμανλή έχει συστηματικά διαστρέψει σε πάρα πολλές περιπτώσεις την έννοια των «κοινωνικών κριτηρίων» υποβιβάζοντάς τα σε «κριτήρια ευνοιοκρατίας» και εμπέδωσης της κοινωνικής αδικίας, την οποία έχει επιβάλλει ως κεντρικό ιδεολόγημα της διακυβέρνησής της.

Επειδή, ουδέποτε δόθηκαν επαρκείς, καθαρές και υπεύθυνες απαντήσεις για την απόφαση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησής σας να προβεί σε άρση των έννομων συνεπειών, ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ 37 ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ, σε συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ.

Και επειδή, τέλος, η αδιαφάνεια, η ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας και ο πελατειακός, άδικος και κοινωνικά άνισος προσανατολισμός κάθε πτυχής της πολιτικής που εφαρμόζετε, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της διαχείρισης εκ μέρους σας των δυνατοτήτων που διαθέτει η παράταξή σας ως Κυβερνώσα παράταξη,


Ερωτάσθε:

1. Με ποια «κοινωνικά κριτήρια» απονεμήθηκε η συγκεκριμένη χάρις, και συγκεκριμένα η άρση των έννομων συνεπειών 12 καταδικών σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο προκειμένου αυτό να διοριστεί στο Δημόσιο;

2. Εφαρμόζει η Κυβέρνησή σας τα ίδια κοινωνικά κριτήρια στο σύνολο των υπολοίπων ανθρώπων του μόχθου και της ανάγκης, που υφίστανται δυσμενείς έννομες συνέπειες, όχι από 12, αλλά έστω από μία καταδίκη σχετιζόμενη με οικονομική αδυναμία τους;

3. Υπάρχει άλλο προηγούμενο, εκτός – βεβαίως - της πρωτοφανούς άρσης των 37 καταδικών για στέλεχος του κόμματός σας, να έτυχε του ευεργετήματος της χάριτος πρόσωπο με φυλάκιση αυτού του ύψους και για τέτοιας μορφής και αδικήματα;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Χρήστος Αηδόνης

Μάρκος Μπόλαρης

Δημήτρης Τσιρώνης

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Μιχάλης Παντούλας

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Ηλίας Λαμπίρης

Γιώργος Πεταλωτής

Παναγιώτης Ρήγας


Απορία 1η : Όταν κάνεις μια συγκεκριμένη καταγγελία δεν πρέπει να αναφέρεις και το συγκεκριμένο πρόσωπο με ονοματεπώνυμο? Θα μου πείτε μπορεί να κοινοποιείται συνημμένα σχετικό έγγραφο. Ωραία γιατι δεν κοινοποιείται και σε μας?

Απορία 2η: Ποιος είναι ο σκοπός της ερώτησης τελικά? Να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα γενικά στο Δημόσιο ή να εφαρμόζεται η ίδια τακτική σε όλους ανεξαιρέτως?

Απορία 3η: Οι υπόλοιποι βουλευτές που υπογράφουν διαβάζουν τι υπογράφουν?

Απορία 4η : Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες? η αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να "προβάλλουν" οι βουλευτές ώστε να επιβιώσουν πολιτικά?

Update : Δεν ξέρω αν αντιδρούν τόσο γρήγορα εκεί στο Γραφείο του κ.Καρχιμάκη , πάντως το σημερινό Mail που ήρθε, έχει για πρώτη φορά μια σημαντική προσθήκη στο κάτω μέρος (φυσικά το πως βρήκαν τα στοιχεία μου παραμένει σαν ερώτημα):



ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα
Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552
http://www.karximakis.gr Ηλεκτρονική Διεύθυνση: karximakis@parliament.gr


*Αυτό το μήνυμα πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων.
*Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής.
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
*Παρακαλώ δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε. Για να διαγραφεί η διεύθυνση σας παρακαλώ πατήστε
εδώ και συμπληρώστε στο θέμα τη λέξη REMOVE

6 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Νομίζω ότι η πικρία σε οδηγεί σε λάθος σχόλια... Αντί να καταπιαστείς με την ουσία της καταγγελίας, σου έφατιξε ο Καρχιμάκης που το καταγγέλει? Αν όλοι οι βουλευτές κατήγγειλαν σαν κι αυτόν, οι άλλοι δεν θα έμεναν λεπτό ήσυχοι.

tractatus είπε...

πες του πάντως οτι το πληροί γράφεται με οι και όχι με η...φαίνεται ότι έχει κάποιους αρκετά νέους για τα κομπιουτερίστικα....άλλο κι αυτό με τους βουλευτές...ελάχιστοι γνωρίζουν να πατήσουν ένα πλήκτρο ή να διαβάσουν ειδήσεις στο διαδίκτυο....!!! Τώρα για την ερώτηση θα επανέλθω...αφού διαβάσω προσεκτικά το όλον με τις παρατηρήσεις σου.

spallantzas είπε...

@στέλιο μ.
Και ποια είναι η ουσία της καταγγελίας φίλε μου? αυτό ακριβώς ρωτάω και εγώ, αν διάβασες καλά!
και αυτά τα περί "πικρίας" παρακαλώ να μην αναφέρονται! Γιατί τρία χρόνια τώρα, από πικρία γράφω σε αυτό το ιστολόγιο? Και ας σκεφτούμε και λίγο πιο μακριά! Ο πικρός καφές δεν έχει σερβιριστεί ... ακόμη!

Ανώνυμος είπε...

...(φυσικά το πως βρήκαν τα στοιχεία μου παραμένει σαν ερώτημα):
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ.ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΜΕΙΛ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.

spooky είπε...

Ε όχι κι από τις καταστάσεις των μελών! Εγώ δεν είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ και δεν θα γίνω ποτέ! Απλά, ή αγοράζουν λίστες διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις οποίες τα στοιχεία μας συγκεντρώνονται με bots και προγράμματα spyware τα οποία ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΥΝ τα σχετικά στοιχεία ή ανιχνεύουν (με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, σιγά μην ψάχνουν οι ίδιοι) τις διευθύνσεις στελεχών οργανισμών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων κλπ.

Πρόκειται για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

spooky είπε...

Επίσης, όταν ένας spammer σαν τον Καρχιμάκη σας στέλνει κάποιο spam, ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ να πατήσετε το "unsubscribe" ή το "remove". Έτσι κι αλλιώς, εσείς δεν ζητήσατε ΠΟΤΕ να σας στείλει το παραμικρό! Είναι παγίδα! Απλώς θα επιβεβαιώσετε ότι η διεύθυνσή σας είναι λειτουργική και τότε θα σας ρημάξουν στο spam. Μην έχετε αμφιβολία ότι ο ένας πουλάει διευθύνσεις παραληπτών στον άλλο.