8 Μαΐ 2008

Πυρηνική Παράνοια ...


Είναι πλέον απίστευτη η ταχύτητα με την οποία πατάμε όλοι μας τις πεπονόφλουδες που πετάνε οι κάθε λογής Σουφλιάδες της κυβέρνησης του "καταλληλότερου" για να αποπροσανατολίζουν τον δημόσιο πολιτικό διάλογο από τα ουσιαστικά και μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών.

Έτσι πατήσαμε τις τελευταίες μέρες και την πεπονόφλουδα της πυρηνικής ενέργειας. Και αρχίσαμε να γράφουμε - ειδικοί και ανίδεοι, δυστυχώς και στην blogoσφαιρα - σεντόνια υπέρ ή κατά ή "να το δούμε" ή "να το συζητήσουμε " και δε συμμαζεύεται, παίζοντας ηθελημένα ή αθέλητα το παιχνίδι αυτών που το έστησαν!

"Οριστική και "καθαρή" λύση η πυρηνική ενέργεια " ο ένας!

"Δεν είναι ανανεώσιμη πηγή" ο άλλος!

" τι θα κάνουμε μέχρι το 2015?" ο τρίτος!

" όχι ευχαριστώ" ο τέταρτος!

Δηλαδή ρε μάγκες εμείς εδώ στο σύγχρονο ELLADA του 21ου αιώνα συζητήσαμε διεξοδικά το ενεργειακό πρόβλημα, βάλαμε ότι καλύτερο διαθέτουμε σε επιστημονικό δυναμικό να το ψάξει καλά, λύσαμε όλα τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει τα τελευταία χρόνια , εξαντλήσαμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις μείωσης των ρύπων του θερμοκηπίου και τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας και τώρα πρέπει να σκεφτούμε την "εύκολη" αλλά και "πανάκριβη" λύση που μας προτείνουν κάποιοι (που προφανώς θα τα "κονομήσουν" πάλι)?

Εμείς εδώ ρε παλικάρια δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να λύσουμε το πρόβλημα της ρύπανσης από το παμπάλαιο ΤΑΞΙ που περνάει δίπλα μας στην Αθήνα. Δεν έχουμε καταφέρει να βάλουμε κανόνες στην τοποθέτηση και χρήση κλιματιστικών (μόνο στις τουαλέτες μας δεν έχουμε βάλει ακόμη) σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Τώρα αρχίσαμε ίσα ίσα να ψιθυρίζουμε για βιοκλιματικά κτίρια (άγνωστη λέξη στο νέο εθνικό χωροταξικό του κ.Σουφλιά) και δεν μιλάω για τις πράσινες ταράτσες του Δημάρχου Αθηναίων!

Εδώ εμείς ρε παιδιά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τι θα κάνουμε τα σκουπίδια μας, ψάχνουμε ακόμη στο λεξικό του Μπαμπινιώτη τι στο διάολο σημαίνει ανακύκλωση, άντε τώρα να πεις σε κανέναν ότι με σωστή διαχείριση ανακτάς φυσικούς πόρους και εξοικονομείς ενέργεια! Εδώ εμείς σε λίγο δεν θα έχουμε νερό να πιούμε, όχι να παράγουμε ενέργεια, με τις σπατάλες που κάνουμε σε αρδεύσεις και υδρεύσεις. Ευτυχώς δεν εκτρέψαμε και τον Αχελώο ....

Και θέλετε να κουβεντιάσουμε για πυρηνική ενέργεια? Ποια πυρηνική ενέργεια ? Αυτή που καλύπτει μόλις το 2,3% των παγκόσμιων αναγκών? Πυρηνική ενέργεια που είναι καλή όταν την προωθούν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι και κακή όταν την θέλουν οι Κορεάτες και οι Ιρανοί?

Τέτοια θολούρα μας έχει πιάσει? Τόσο μπερδεμένοι είμαστε που βάζουμε τρικλοποδιές στους εαυτούς μας μόνοι μας? Καλά ο Παπανδρέου έπεσε από ποδήλατο προσπαθώντας να ξεμπλέξει εν κινήσει την αλυσίδα! Αμ εμείς πέφτουμε μόνοι μας περπατώντας!!!

Ευτυχώς που εμείς εδώ στην Ψωροκώσταινα δεν έχουμε ακόμη τοπικές εκλογές για εκλέξουμε κανένα Καραγκιόζη (όπως στο Λονδίνο) ή κανένα Φασίστα (όπως στην Ρώμη) για Δήμαρχο στις "νέες πολιτείες" που μας ετοιμάζει ο Προκόπης και δεν έχουμε πάρει μυρωδιά ακόμα!
Τι συμβαίνει ρε γαμώτο? Καλά ...για τους εαυτούς μας δεν νοιαζόμαστε πια! Έχουμε αποδεχτεί το "ότι φάμε και ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας" τώρα! Τα παιδιά μας δεν τα σκεφτόμαστε καθόλου? Τι τους μαθαίνουμε ? Τι θα τους παραδώσουμε? Έναν αγγελικά πλασμένο πυρηνικό κόσμο? Τέτοιες εικόνες σαν την παραπάνω δεν μας λένε τίποτα πια? ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ?

1 σχόλιο:

tractatus είπε...

τι παράδοση θα παραδόσουμε...επίσης.Την παράδοση του πάρτα όλα, του 'ασε και σ' εμάν καμένη γή', της λαμογιάς, των προστίμων, της αποικίας, της απαξίωσης αλλά και του Λαζόπουλου που θα μας κάνει να γελάμε και να ξεχνιώμαστε....