31 Μαΐ 2008

www.didyma.gr : Νέα Προσπάθεια Φίμωσης στο διαδίκτυο

Μια νέα υπόθεση φίμωσης στο διαδίκτυο θα προσπαθήσω να κάνω σήμερα ευρύτερα γνωστή μέσα από το ιστολόγιο μου, μια και αφορά μια ιστοσελίδα της περιφέρειας. Πρόκειται για το didyma.gr και την πρόθεση του Δήμου Κρανιδίου να την κλείσει. Η ιστοσελίδα αυτή έχει δημιουργηθεί απο πολίτες των Διδύμων Ερμιονίδας και παρουσιάζει χρήσιμα στοιχεία για την περιοχή αλλά και αναδεικνύει τα προβλήματα της. Αυτό φαίνεται πως δεν αρέσει στον Δήμο Κρανιδίου, ο οποίος με αίτηση του προς την ΕΕΤΤ ζήτησε την διαγραφή του εκχωρηθέντος ονόματος !!! Και αυτό μερικές μέρες μόλις μετά τη δημοσιοποίηση κάποιων "έργων" του Δήμου στο Σαλάντι.
Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες.
Θα παρακαλούσα τους φίλους συνιστολόγους που "περνούν" από το blog μου να διαδώσουν όσο μπορούν το θέμα και να στείλουμε όλοι ένα μαιλ συμπαράστασης στο Γιώργο Μπροδήμα. Νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί δεν πρόκειται απλά για φίμωση στο διαδίκτυο, αλλά για φίμωση της φωνής μιας τοπικής κοινωνίας.

8 σχόλια:

αντωνης είπε...

καλημερα Στεφανε

το αναρτω τωρα κιολας

:)

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Δήμαρχος Κρανιδίου καταφέρει να υφαρπάξει το πεδίο didyma.gr από το νόμιμο κάτοχό του, τότε δεσμεύομαι να αναδημοσιεύω στο δικό μου ιστολόγιο κάθε κείμενο που θα βγάζει ο Γιώργος στο e-didyma.gr. Ελπίζω τη δέσμευση αυτή να κάνουν και άλλοι ιστολόγοι προκειμένου να εκτεθεί ο τσαμπουκάς του κάθε καλαμοκαβαλημένου «υπηρέτη» του λαού.

Δεν μ' ενδιαφέρει τόσο το τι γράφει ο Γιώργος όσο το γεγονός πως ο Δήμος πάει με αναδρομικές ερμηνείες να υφαρπάξει ένα διαδικτυακό πεδίο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε σε κανένα να χειραγωγει το διαδίκτυο.

spallantzas είπε...

@all
χαιρομαι που σιγά σιγά αρχίζουμε και αντιδρούμε. Περιμένω και άλλα "δημοφιλέστερα" από αυτό ιστολόγια να πάρουν θέση! το θέμα είναι πολύ σοβαρό!

Ανώνυμος είπε...

Αλοίμονο αν αφήσουμε τον κάθε βλαχοδήμαρχο να κάνει τον καμπόσο στις τοπικές κοινωνίες και στο διαδίκτυο. Φίλε Στέφανε συνέχισε να μας ενημερώνεις σε blog και facebook. Υπενθυμίζω ότι τα διαδικτυακά εργαλεία για συλλογή υπογραφών είναι ελεύθερα και διαθέσιμα. Θεωρώ ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί τέτοια διαπόμπευση του ονόματός του. Και όπως καταλαβαίνεις τότε θα χρειαστεί να συμπεριληφθεί και το συγκεκριμένο όνομα του δημάρχου.

Rodia είπε...

Εχω μια απορία. Γιατί όταν βάζω συνδέσμους δεν παρουσιάζονται κάτω απο τα ποστ όπως οι σύνδεσμοι των άλλων; Ενώ π.χ. παρουσιάζεται ο σύνδεσμος του Λεωνίδα που έγραψε μετά από μένα, γιατί το δικό μου λινκ δεν φαίνεται; τι κάνω στραβά; Αν ξέρεις Στέφανε, ενημέρωσε... http://rodiat7.blogspot.com/2008/06/blog-post_3501.html

Φυσικά και το παρακολουθώ το θέμα, είναι ενδιαφέρον να δούμε μέχρι πού θα το φτάσει ο κ. Δήμαρχος.

Agobooks είπε...

Θα ήθελα να έχω μια επαφή μαζί του να το κάνουμε θέμα Στο Κόκκινο 105,5 FM!

spallantzas είπε...

@n.ago
στην ιστοσελίδα του υπάρχει μαιλ. μπορείς να απευθυνθείς εκεί απευθείας. αν δεν βγάλεις άκρη , στείλε σε μένα μαιλ.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινώ κι εγώ να δημοσιεύω για το θέμα.
Χαιρετισμούς