26 Ιουν 2008

Μήπως πρέπει να ξαναθυμηθούμε το 114?

Ο καλός φίλος και σύντροφος Αποστόλης Κοΐνης, μέλος της νεοεκλεγείσης Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας, γράφει στην τοπική εφημερίδα Αναγνώστης Πελοποννήσου. Χωρίς να συμφωνώ απόλυτα με το σύνολο των απόψεών του για το θέμα, το αναδημοσιεύω διότι καταλήγει σε μια πολύ σωστή κατά τη γνώμη μου πρόσκληση- πρόκληση που πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία του ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου από εδώ και πέρα! Ο Αποστόλης έχει εμπειρία και άποψη και τη λέει. Να δούμε πόσοι θα ακολουθήσουν!

Κάποιοι του έδωσαν τον χαρακτηρισμό «Ο Κουτσόγιωργας του εκσυγχρονισμού». Κάποιοι άλλοι είχαν σχεδόν θεοποιήσει τις «επικοινωνιακές» του ικανότητες… ο «στρατηγός», ο «μέγας εκλογομάγειρας».
Τον Μάρτη του 1996 προήδρευσε σε παρασυναγωγή «εκσυγχρονιστών» σε ταβέρνα χωριού του Άργους. 100 περίπου συμπολίτες μας άκουσαν τον Θ. Τσουκάτο να τους μιλάει πως θα … εκσυγχρονίσουν την Ελληνική κοινωνία…
Ο θαυμασμός τους κράτησε κάποια χρόνια. Ποιος ξεχνάει κάτι μεσημέρια, Μεγάλη Βδομάδα ή καλοκαίρι… τα μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ , σαν ……. , να περιμένουν τον μεγάλο Τσουκάτο, έξω από τα γραφεία, για να δώσει μια συνέντευξη στα κανάλια, καθ’ οδόν προς το χωριό του, το Λεωνίδιο;
Βέβαια μετά από την εκπαραθύρωσή του, από το Σημίτη, έχασε το κύρος του και ούτε ξαναφάνηκε στα μέρη μας. Για να θυμηθούμε, δύο ήταν οι αιτίες: α) Η καταγγελία του Πάγκαλου για τα κότερα και β) η δημοσιοποίηση του ύψους του χαρτοφυλακίου των μετοχών της συζύγου του.
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο, ήταν εκ πρώτης όψεως νομικά αδικήματα. Ο περιορισμός των καθηκόντων του ήταν μια αυστηρή τιμωρία. Ουσιαστικά τον έβγαλε από την πολιτική σκηνή. Κανένας, όμως, ούτε τότε - ούτε τώρα, δεν μίλησε για τις πολιτικές ευθύνες του μέντορά του, του Κώστα Σημίτη. Ο Σημίτης τον νομιμοποίησε και ο ίδιος τον απέσυρε. Ως εκπρόσωπό του πήγαν, οι εκατό ατυχείς συμπολίτες, να τον ακούσουν στην Αργείτικη ταβέρνα.
Τώρα έσκασε στα χέρια του μια βόμβα…. Βόμβα; Ή ο κόσμος τόχε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι…
Υπάρχουν κρυφά Ταμεία στα κόμματα; Τα κρυφά Ταμεία είναι του κόμματος ή των αρχηγών και κάποιων μεγαλοστελεχών; (εμείς δεν παντρευτήκαμε στο Παρίσι!)
Την εποχή που έγινε η υποδοχή του Τσουκάτου στο Άργος, όλα τα μεγάλα «δημοκρατικά» Μ.Μ.Ε. υμνούσαν συνεχώς και αδιαλείπτως τον Σημίτη. Τους αντιπάλους του τους λοιδορούσαν και τους παρουσίαζαν τουλάχιστον ως κουτούς. Ούτε ένα σχόλιο θετικό προς αυτούς.
Λέτε αυτή η ωραία, από τον Τσουκάτο, ενορχηστρωμένη εκστρατεία να έγινε δωρεάν; Δεν ξέρω…. Μπορεί. (Να πούμε και κανα αστείο, για να περνάει η ώρα)
Ας παραδεχτούμε ότι τα «μαύρα» λεφτά έμπαιναν στα κρυφά Ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και τα δύο κόμματα τι τα έκαναν; Ούτε μεγάλες μεταφορές οπαδών έγιναν στις τέσσερις τελευταίες εκλογές, ούτε μεγάλες συγκεντρώσεις, ούτε πολλά επαγγελματικά στελέχη έχουν, έχουν ξεμείνει από γραφεία (πού το πλήθος των γραφείων που είχαν κάποτε!;), ούτε κομματικά έντυπα βγάζουν, ούτε κομματικές αφίσες κολλάν – εδώ και πολλά χρόνια…. Πού πηγαίνουν τα λεφτά; (Τι κάνει τσίου – τσίου στα κεραμίδια; Το πρώτο καναρίνι που θα φύγει από το κλουβί και θα αρχίσει να κελαηδάει). Παρατηρώ απλώς ότι η πολιτική τους προβολή περιορίζεται μόνο από τα ΜΜΕ.
Και καλά. έπρεπε να έρθει η Siemens να μας ανοίξει τα μάτια; Έπρεπε να αφήσουμε τη διαδικασία της «κάθαρσης» στα χέρια μιας Αμερικάνικης εταιρίας δικηγόρων; (Η οποία επιλεκτικά καίει, μόνο όποιους δεν έχει ανάγκη π.χ. τον κατά τα άλλα συμπαθή κ. Τσουκάτο).
Περιέργως, τον νυν Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που εδώ και πολύ καιρό μιλάει για «Εξεταστική Επιτροπή», τα «δημοκρατικά» ΜΜΕ τον βρίζουν συνέχεια. Η υποστήριξη, εκ μέρους εντύπων και καναλιών, όλου του project αποσταθεροποίησής του Παπανδρέου είναι αριστουργηματική. Θα τη ζήλευε ακόμα και ο Τσουκάτος….
Μήπως πρέπει να ξαναθυμηθούμε το 114? Προστάτης του πολιτεύματος είναι ο λαός!Η κάθαρση είναι δική μας υπόθεση!

5 σχόλια:

ritsmas είπε...

Τωρα, ξέρεις αποφευγω τις πολλες τις γνώμες γιατί μπερδευόμαστε αρκετά.
μια καλημερα περασα να πω και να ρωτήσω αν εισαι καλά γενικώς
σε φιλω
χαιρομαι που το Ναυπλιο εξελισσεται και χαιρομαι που εχετε και το Χαρβαρντ εκεί, για ποιούς δεν ξέρω, αλλά και μονον η ιδεα με θέλγει.
ριτς

spallantzas είπε...

@ritsmas
καλώστηνα! για το χάρβαρντ ετοιμάζω κάτι καλό, αλλά το ψάχνω ακόμη. Ούτε και αυτοί που έδωσαν το Ο.Κ. δεν ξέρουν για ποιόν!

Α είχαμε και φεστιβάλ αυτές τις μέρες! Που και αυτό φθίνει σιγά σιγά δυστυχώς! Γιατί που ακούστηκε φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στην μια πλατεία και στην άλλη εκατό μέτρα παραπέρα αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας και μουσική (από λαϊκά και κάτω) στο τέρμα?

Αστα! Μόνο καμιά βουτιά μας έμεινε και αυτή σε μακρινές παραλίες που δεν έχουν ξαπλωστρες με 10 ευρώ και φραππέ με 5!
Φιλιά!

tractatus είπε...

Πάντως για να κάνω μια μικρή παρατήρηση...Κάποιοι πράγματι εισάγουν και αποσύρουν πρόσωπα...κάποιοι που τα εισάγουν και δεν τα αποσύρουν με τίποτα; σου λέει κάτι αυτό; Για θυμίσου....

Οσο για το Harvard ξέρω περισσότερα ίσως...

Τουρνούρι είπε...

Όλοι στα εγκαίνια του Harvard το Σάββατο το βράδυ!!! Θα παρθούν...απουσίες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εξ' αυτού, και όχι μόνο, συνάγεται ότι "τα λεφτά του Τσουκάτου" πήγαν και σε δημοσιογράφους μέσω δεύτερου ταμείου, το οποίο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, και όχι μόνο, γνωρίζουν ότι το διαχειρίζονταν φίλοι του Τσουκάτου από τη διαβόητη Α' Αθήνας. Οι τελευταίοι βρέθηκαν με οικόπεδα σε νησιά και καταθέσεις σε ονόματα συγγενών τους. Αλλά ποιός νοιάζεται γι αυτά. Βέβαια μερικοί εξ' αυτών αναζητούν άσυλο στο Βενιζέλο. Αν τους το δώσει σώθηκε κι αυτός.