18 Ιουλ 2008

Μικρά και ασήμαντα της ημέρας ... (για κάποιους)

Μικρό Νο1

Το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου κλείνουν στις 3.00 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες που φτάνουν στο νησί να μην μπορούν να τον επισκεφτούν! Παρά τις διαμαρτυρίες ταξιδιωτικών πρακτόρων και τουριστών, το ΥΠΠΟ απαντάει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένει ανοιχτός ο χώρος και αργότερα γιατί, έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία καραβάκια φεύγουν από το νησί στις 3.00μμ!

Απορία :

Στις Μυκήνες, που δεν πάμε με καραβάκι ... γιατί συμβαίνει ακριβώς το ίδιο? Γιατί μέχρι το τέλος Ιουνίου το μουσείο έκλεινε στις 3.00 μμ ? Και μιλάμε για έναν από 5 τους πιο δημοφιλείς σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου! Δηλαδή πέρα από φήμη είναι και θέμα απώλειας εσόδων.


Μικρό Νο2
20.000.000 ευρώ τον πρώτο μόλις χρόνο εισέπραξε ο Δήμος Παρισιού από εισιτήρια (αλλά και από διαφημίσεις) από την εφαρμογή του μέτρου ενοικίασης ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης. 16.000 ποδήλατα κυκλοφορούν πια με αυτό τον τρόπο στο Παρίσι. Το ίδιο και στην Βαρκελώνη. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ποδήλατο αποφέρει έσοδα πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο ή 2,75 ευρώ την ημέρα. Αν τώρα σε αυτό συνυπολογίσουμε τη μείωση κατανάλωσης καυσίμου από τη μείωση χρήσης των αυτοκινήτων, την μείωση της κυκλοφορίας και την πιο άνετη κίνηση των ΜΜΜ, τότε καταλαβαίνετε το συνολικό όφελος.

Απορία :

Τόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί και σε ελληνικές πόλεις, και πέρα από το αυτονόητο και πρωτεύον που είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη? Και μόνο το ότι το κόστος των ποδηλάτων μπορεί να αποσβεστεί από τους πρώτους τρεις μήνες (και πολύ λέω) θάπρεπε να κάνουν τουλάχιστον τους κκ δημάρχους να το σκεφτούν!

Μικρό Νο3
Κύκλωμα παράνομης μεταφοράς εμπορευμάτων στον ΟΣΕ. Αυτό κι αν είναι είδηση. Δεκάδες βαγόνια πηγαινοέρχονται με εμπορεύματα Αθήνα - Θεσσαλονίκη χωρίς ο ΟΣΕ να είσπράττει ούτε ευρώ!

Όταν εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, το 75% των συνδυασμένων μεταφορών γίνεται φτηνά, σίγουρα και γρήγορα με τον σιδηρόδρομο, στην Ελλάδα η σιδηροδρομική μεταφορά είναι όχι απλά άγνωστη λέξη αλλά και πεδίο μαφιόζικης δραστηριότητας! Και ύστερα απορούμε γιατί οι τιμές των προϊόντων αυξάνουν! Και πρέπει να συγκρουστούν δυο τραίνα για να το μάθουμε! Και μη χειρότερα!

Μικρό Νο4
Ο Παπανδρέου είπε στην Χαλκιδική : "Το κόμμα δεν βάζει πλάτη σε πολιτικές μου πρωτοβουλίες" !!! και λιγο μετά : " Πολιτική ενότητα δε σημαίνει κάθε φορά που παίρνω μια πρωτοβουλία να παίρνω έναν δικό μου, έναν του Βαγγέλη και έναν του Κώστα για να την υλοποιήσω" !!!

Θα έλεγα ... καλλιο αργά παρά ποτέ αυτές οι διαπιστώσεις!

Διέξοδο δεν άκουσα!

Γιατί αν κρίνω από την αντίδραση του κόμματος (ή καλύτερα των "υπο-κομμάτων" ) στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ΚΕΣ (βλ. δήλωση του Βαγγέλη - Χιλαρυ Βενιζέλου και της Αννας - Σεγκολέν Διαμαντοπούλου, αλλά και του Τομέα Παιδείας ... φαντάζομαι θα βγάλει αφίσα με τον Ανδρέα και ο Παναγιωτακόπουλος) σε λίγο θα κυκλοφορήσει ανέκδοτο , παραφράζοντας τη γνωστή διαφήμιση :

Ελληνας Πολιτικός ... με ΚΟΜΜΑ .... με δέκα γράμματα ... ποιος νάναι?

Μικρό Νο5

Στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής λέει οι γιατροί αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να μην κάνουν εφημερίες όλον τον Αύγουστο , γιατί το καθεστώς των εφημεριών έχει "νομικά κενά" !!! Μάλιστα!

Και τι πείραζε ρε παλληκάρια να το κάνετε αυτό ένα μήνα πριν ή ένα μήνα μετά? Η τους υπόλοιπους 10 μήνες του χρόνου?

3 σχόλια:

Argos είπε...

Στέφανε ως γνωστό το δημόσιο κλείνει στις 3:00, δεν θα το χαλάσεις εσύ. Έτσι το βρήκαμε από τους παπούδες μας έτσι θα το συνεχίσουμε. Άσε που θα πρέπει να προσλάβουμε και άλλους υπαλλήλους. Δεν θα μας χαλάσεις εσύ τα ποσοστά ανεργίας. Όσο για τα έσοδα; Τι μας ενδιαφέρει; Όταν χρειαστούμε λεφτά ανεβάζουμε τις τιμές των ΔΕΚΟ, τα Δημοτικά τέλη, τα ποτά, τα τσιγάρα, τα καύσιμα και άμα δεν πιάσουν αυτά βγάζουμε την αστυνομία για έμμεση φορολογία με κλήσεις, πουλάμε και καμιά κρατική επιχείρηση κοψοχρονιά και έχει ο Θεός. Τα έσοδα ας τα δει κανας ιδιώτης όταν αρχίσουμε να πουλάμε την εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων, επίσης κοψοχρονιά, αφού πρώτα αποδείξουμε ότι δεν βγάζουμε πολλά λεφτά επειδή τους έχουμε ανοιχτούς ως τις 3.

Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου με το Παρίσι. Ωραία έχουν ποδήλατα, σκυλάδικα έχουν; Γύρο 4:00 την νύχτα έχουν; Παπαγεωργόπουλο έχουν;
Δεν ξέρει ο Δήμαρχός μας τι είναι καλύτερο για μας και ξέρει ο δήμαρχος Παρισίων;

Δεν σε καταλαβαίνω, αφού υπάρχει λύση. Όταν ιδιωτικοποιήσουμε τον ΟΣΕ δεν θα ξεφεύγει τίποτα. Όλα θα χρεώνονται. Κάνε υπομονή. προς το παρόν η δουλειά μας είναι να ρίξουμε την αξία του τιμήματτος του ΟΣΕ. Όταν τον πουλήσουμε θα λειτουργήσει όπως πρέπει.

Για το τέταρτο δεν έχω σχόλια. Δεν ξέρω τι γίνεται εκει μέσα. Έχω χάσει την μπάλα

spallantzas είπε...

@argos
Σωστοοοοοος! Για δες και το 5ο που πρόσθεσα μόλις! Εξαιρετικά αφιερωμένο! Καλό καλοκαίρι!

Argos είπε...

Για το 5ο φίλε μου, απορώ πολλαπλά μαζί σου.
Γιατί να κάνουν εφημερίες; Ο Αύγουστος δεν είναι ο μήνας για τα μπάνια του λαού; Αυτοί δεν είναι λαός;
Τι σημασία έχει που τα μπάνια γίνονται στην Χαλκιδική.
Στα πλαίσια του προηγούμενου σχολίου μου,νομίζω ότι μόνο με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων θα δούμε μια άσπρη μέρα. Τότε όμως που θα ζητάνε συμπαράσταση θα είναι αργά.