22 Ιουλ 2008

Σε ρυθμούς διακοπών ...


Διακοπές ξεκινάω την επόμενη εβδομάδα, αλλά από αυτή είμαι ήδη σε ρυθμούς διακοπών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ...κάθομαι ... το αντίθετο μάλιστα ..τρέχω να κλείσω όλες τις εκκρεμότητες του μήνα (εφορίες, ΙΚΑ, επιταγές, μισθοδοσίες και δε συμμαζεύεται).

Και εκτός από αυτά , βαφτίζω το Σάββατο και τον ανιψιό μου τον Αιμίλιο , άρτι αφιχθέντα από την Βόννη! Και πρέπει να "συνοδέψω" όλο το γερμανικό σόι του Γαμπρού μου πού ήρθε για το γεγονός!

Οπότε ο χρόνος για blogging περιορίζεται αισθητά! Άλλωστε και τα θέματα φαίνεται να περιορίζονται αισθητά!

Όσον αφορά αυτά τα οποία αποστρέφομαι τον τελευταίο καιρό ... τι να σχολιάσω ?

  • Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι είναι να γίνει, να γίνει το Σεπτέμβρη. Ορισμένοι επιμένουν ότι θα γίνουν πράματα και θάμματα! Από τα παραδείγματα και τις προβλέψεις που ακούω ... μια τρύπα στο νερό θα γίνει ! Απλά θεωρώ - θεωρούσα πάντοτε - ότι όταν "σπάνε αυγά" κάτι καλό γίνεται. Το ζητούμενο είναι λοιπόν να "σπάσουν αυγά" , όσοι λένε ότι θα γίνουν κοσμογονικές αλλαγές! Πολύ φοβάμαι όμως πως τα "αυγά" κλούβιαναν πλέον!
  • Στη ΝΔ πάλι λένε πως η κατηφόρα του "καταλληλότερου" θα γίνει ελεύθερη πτώση από Σεπτέμβρη! Και ίσως να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τον επόμενο Ιούνιο μαζί με τις ευρωελογές. Μάλιστα κάποιοι "λένε" πως αυτές δεν θα γίνουν με πρωθυπουργό τον Καραμανλή! Προσωπική μου άποψη ότι όλα αυτά είναι μπούρδες, και αν δεν γίνει κάτισυνταρακτικό (που δεν το βλέπω) ο Κωστάκης θα μας κάτσει στο σβέρκο , μαύρος μαύρος για κανα δυο τετραετίες ακόμη!
  • Η είδηση της νέας σαιζόν λένε κάποιοι ότι δεν θα προέλθει από τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά από ένα τρίτο, που δεν πάει το μυαλό μας! Ναι, το ΚΚΕ θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε αλλαγή ηγεσίας και ανανέωση κατά τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο λένε θα αυξήσει την πίεση κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπική μου άποψη : εδω ο κόσμος χάνεται ...βαρκούλες αρμενίζουν.
Κατα τα λοιπά δεν προβλέπεται περαιτέρω αναταραχή στο λεγόμενο "πολιτικό τοπίο". Φωτιές φοβάμαι πως θα έχουμε αρκετές και φέτος, νερό θα έχουμε πολύ λιγότερο φέτος, σκουπίδια εξακολουθούμε να πετάμε όπου βρούμε χωρίς να σκεφτόμαστε την ανακύκλωση, ποδηλατόδρομους δεν θα δούμε και φέτος, επίδομα θέρμανσης μάλλον θα πάρουν από τα Τέμπη και πάνω, ελπίζω το εκκαθαριστικό μου να έρθει όσο το δυνατόν αργότερα! Και ο κ.Καρχιμάκης θα συνεχίσει να μου στέλνει καθημερινά μαιλ με ότι απίθανο ρωτάει κάθε μέρα στη βουλή ή δημοσιεύεται στις εφημερίδες!

Την κάνω λοιπόν για τις επόμενες δυο βδομάδες οικογενειακώς! Θα βρίσκομαι κάπου μεταξύ Αμστερνταμ, Βόννης, Μονάχου και Βενετίας. Θα γεμισω μπαταρίες, και τη φωτογραφική μου μηχανή με εικόνες , που θάθελα να δω και στην Ελλάδα, και θα επιστρέψω δρυμίτερος.

Έκτακτη "εκπομπή" θα υπάρξει μόνο αν συμβεί κάτι συνταρακτικό, που δεν το βλέπω. Παρακαλώ πάντως - κυρίως τους συντρόφους μου - να μην κάνουν την επανάσταση χωρίς εμένα!

Καλο "πράσινο" καλοκαίρι σε όλους!

Υστερόγραφο - Απορία : Τι είναι το ΠΟΣΥΠΛ αγαπητέ σ. Κώστα Σκανδαλίδη? Και γιατί την ομιλία σου στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο την πήρα από ένα μαιλ ενός β' τμηματάρχη της Δ53 Διεύθυνσης Πληροφορικών Συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών?

Ρε μπας και είμαστε ακόμη κυβέρνηση και δεν το ξέρουμε?

3 σχόλια:

philos είπε...

Πάντα άξιος σου εύχομαι για την βάφτιση και να τον χαίρεστε τον ανιψιο!
Και όσο για τις εξελίξεις, έχω μάθει χρόνια να μην κάνω προβλέψεις γιατί αυτές πάντα ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία μας!

Αν σε κάνει να χαρείς λίγο και γω δεν βλέπω για πολύ Κωστάκη ακόμη επάνω. Κλείνει ο κύκλος του σιγα σιγα...

spallantzas είπε...

@philo
αν πρόσεξες, μετέφερα προβλέψεις άλλων, που δεν συμμερίζομαι, όχι τόσο ως προς το αν θα συμβούν, όσο ως προς το αν θα αλλάξει κάτι.
Την αισιοδοξία σου περί Κωστάκη , δεν την συμμερίζομαι! Πολύ δε περισσότερο γιατί δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και ενδιαφέρον για μετά!
ευχαριστώ για τις ευχές!

philos είπε...

Δεν είναι αισιοδοξία η πρόβλεψη μου. Γιατί και γω δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον για μετά!
;)