24 Ιουλ 2008

Πρωινα γκάζια...

Είπα ότι θα χαλαρώσω μέχρι το 15Αύγουστο, αλλά ... όταν έχεις το "μικρόβιο" να θες να μάθεις και τη κακή συνήθεια να ανοίγεις την τηλεόραση το πρωί με τον καφέ ....

Βλέπω λοιπόν το πρωί στη μια μεριά τον Άκη να μιλάει για τις φωτιές (και να λέει το καταπληκτικό ότι "πρέπει να επέμβει ο στρατός" , λες και αυτό είναι το πρόβλημα!) και από την άλλη τη Μιλένα - μόνιμο εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στα πρωινάδικα τον τελευταίο καιρό να μιλάει επί παντός επιστητού! Από την κομματική πειθαρχία των βουλευτών μέχρι τις προεκλογικές συνεργασίες. Δεν μπορούν επιτέλους να καταλάβουν κάποιοι ότι όταν βλέπουμε τέτοιες φάτσες συνεχώς στα παράθυρα, είναι σαν να παρακολουθούμε συνεχώς επαναλήψεις της "Τόλμης και Γοητείας"? Θα μου πείτε : μα αυτούς καλούν, αυτοί πάνε! Ναι, αλλά και κάποιοι άλλοι που συνεδριάζουν σε νησιά και μοναστήρια, κλείνουν τις πόρτες και δεν αφήνουν κανέναν να μάθει τίποτα! Και μην ακούω τώρα βλακείες του στυλ " αν τα αφήναμε ανοιχτά θα υπήρχε διαστρέβλωση των πάντων και μικροπολιτική εκμετάλλευση" !




Βλέπω και έναν απίστευτο τύπο - μάλλον εκπρόσωπο του ΕΣΥ - ο οποίος πανηγυρίζει για ένα "πρωτοποριακό σύστημα κλεισίματος ραντεβού στα νοσοκομεία" το οποίο λέει θα μειώσει στο ελάχιστο την αναμονή !

Ακούστε!! Λέει πως τις τελευταίες ημέρες εφαρμόστηκε στην καρδιολογική κλινική κάποιων νοσοκομείων με "θεαματικά αποτελέσματα"!! Όταν τον ρώτησαν να γίνει πιο συγκεκριμένος είπε : " άμα πάρεις τηλέφωνο σήμερα θα σου κλειστεί ραντεβού σε ΜΟΛΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ" !! Και εγώ ρίγησα από υπερηφάνεια !!


Διαβάζω σήμερα το πρωί για μια (ακόμη) πρωτοβουλία "προσωπικοτήτων" και συλλογή υπογραφών "για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος". Πέρα από το ότι για το περιεχόμενο και την ουσία του κειμένου θα μπορούσα να πω πάρα πολλά - κυρίως για αυτό το άγχος των υπογραφόντων να "ορίσουν" (ή μάλλον να ξεχωρίσουν τον δικό τους) τον "προοδευτισμό" , θέλω να πως πως βαρέθηκα να διαβάζω και να παρατηρώ τέτοιες "πρωτοβουλίας της πολυθρόνας και της πέννας" ! Δεν μου λένε τίποτα! Μου θυμίζουν μουχλιασμένες πρακτικές της πρώιμης μεταπολιτευτικής Αριστεράς (του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου) που λές και βάζοντας μια υπογραφή κάτω από ένα κείμενο - σούπα, κάναμε την επανάσταση μας και έχουμε πλέον ήσυχη τη συνείδηση μας!

Δράση "σύντροφοι" . Δράση, πρόταση, λύση, διέξοδο! Με ονοματεπώνυμο! Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα!

Διαβάζω τέλος (δεν τόξερα !) ότι έχουμε Εθνικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ! Το οποίο (ζήτωωωωω) συνεδρίασε για 2η (!!!) φορά από την ίδρυση του, γιατί το έλλειμμα εσόδων έφτασε λέει στο 1,7 δις ευρώ! Και αφού σκέφτηκαν όλοι τι να κάνουν, τι να κάνουν .... κατέληξαν σε μια πρωτοποριακή ιδέα ! Να κάνουν διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση για τις αποδείξεις που πρέπει να ζητάνε οι καταναλωτές!

Α ρε Horsecap ....που το σκέφτεσαι αυτά τα ανατρεπτικά? Μου θυμίζεις τις χουντικές διαφημίσεις "προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα" ! Για να σοβαρευτούμε όμως, το θέμα έχει και άλλο "ψωμί" : νέα κρατική "επιχορήγηση" στα ιδιωτικά ΜΜΕ για να συνεχίσουν να παίζουν τον "καταλληλότερο" ως τον ... "καταλληλότερο"!

Ουφ... τα είπα και ησύχασα πάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: