25 Ιουλ 2008

Ο θυμός των "κάτω" και ο κυνισμός των "πάνω"


" ... αν δεν αλλάξει η ατζέντα στην πολιτική, εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές αναζητήσεις προγραμματικού – στρατηγικού χαρακτήρα, που απαιτούν γνώσεις και επιστημονικότητα, εμπειρία από την ζωή και την παραγωγική δράση, αν δεν ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής, τότε και το προσωπικό της πολιτικής και των κομμάτων θα είναι «παλιάς κοπής» και ανάλογης για τις σημερινές συνθήκες ποιότητας. Τότε τα κόμματα δεν θα αποκτήσουν τον απαιτούμενο ρόλο στην κοινωνία και τότε τα προβλήματα της τελευταίας θα συσσωρεύονται και θα γίνονται εκρηκτικά, διότι ασφαλώς στο γυαλί των μέσων δεν πρόκειται να λυθούν. Τότε θα εξακολουθεί η πολιτική να κυριαρχείται από έναν άγονο συνδυασμό θυμού και κυνισμού. Θυμού των κάτω και κυνισμού των πάνω...."

Διαβάστε το άρθρο του Ν.Κοτζιά στην αυριανή Αξία, σαν μια απάντηση και στα προηγούμενα δύο ποστ μου.

3 σχόλια:

ritsmas είπε...

Να υποθεσω ότι διάλογος δεν ανοιγει, γιατί ολοι εμεις οι ελληνες δεν ξέρουμε να συζητάμε; Να υποθέσω ότι διάλογος δεν ανοίγει, γιατί ο περισσότερος κόσμος επιλέγει τη δική του σιωπή και κρύβεται πίσω από τον άκρατο ατομισμό και ωφελημισμό του ; Να υποθεσω ότι ο διάλογος προϋποθέτει πρώτον γνώσεις και δεύτερον κρίση ;
Ο κυνισμός και ο θυμός είναι οι άκρες του ίδιου σχοινιού και πολλά εξαρτώνται από την πλευρά που βρισκεσαι κάθε φορά. Ομως δεν είναι στοιχεία διαλόγου αυτά, μιας και το θυμικό όταν παρεμβαίνει, αλλοιώνει την ουσία της συζητησης, της οποιας συζήτησης.

Ανώνυμος είπε...

Αξεπέραστα τα προβλήματα για τον Ναυταθλητικό Όμιλο της Κοιλάδας

Ένα μεγάλο ερωτηματικό μας κατακλύζει όλους στην Κοιλάδα και ιδιαίτερα τα παιδιά του Ναυταθλητικού.

ΓΙΑΤΙ να μην έχουν νερό και ηλεκτρικό στις εγκαταστάσεις τους;

ΓΙΑΤΙ να μην έχουν ένα χώρο να φυλάνε τα σκάφη τους;

ΓΙΑΤΙ οι τοπικοί παράγοντες αδιαφορούν, ενώ θα έπρεπε σύσσωμο το χωριό να στηρίξει την αξιόλογη αυτή προσπάθεια που δίνει διεξόδους και προοπτικές στους νέους μας;

Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τα παιδιά της Κοιλάδας, όπως λέτε, ενεργήστε ΤΩΡΑ. Ζητήστε από το δήμαρχο Κρανιδίου να επιλύσει άμεσα όλα τα προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν στο Ναυταθλητικό Όμιλο Κοιλάδας να λειτουργήσει σωστά.

Κάποιοι στήνουν προβλήτες στην παραλία εν μιά νυκτί για να δένουν τα κοτεράκια τους και τα παιδιά στην Κοιλάδα δεν μπορούν να έχουν της απαραίτητες ΠΑΡΟΧΈΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ Ο ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΌΣ ΌΜΙΛΟΣ;;;; ΝΤΡΟΠΉ.........

Αυτά για τώρα θα επανέλθουμε σύντομα.....
Αναρτήθηκε από π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άραγε κάποιοι που διεκδικούν 'ρόλο' στην σύγχρονη αμήχανη πολιτική πραγματικότητα αναλίσκονται σε εβδομαδιαία 'άσφαιρα' εν πολλοίς αυτάρεσκα άρθρα του τύπου "να οργανωθούμε ρε παιδιά"; Κανείς δεν εμποδίζει κανέναν να αρχίσει το διάλογο, πόσο μάλλον αν έχει στη διάθεσή του ολόκληρο ινστιτούτο και βήμα στον τύπο. Eκτός αν 'διάλογος' είναι να φύγουν οι 'παλιοί' και να έρθουν οι 'καινούργιοι' θέμα που συχνότατα απασχολεί τον αγαπημένο σου συγγραφέα stefan.
Η πολιτική είναι κυρίως θέμα δημοκρατικής ευφυούς καθοδήγησης της κοινωνίας, τα ανέξοδα 'πρέπει' ανήκουν σε άλλες ειδικότητες.

ολίγον καθυστερημένα,
καλό καλοκαίρι

degreece