17 Αυγ 2008

Πίσω στην ...ελληνική πραγματικότητα!

Αυτές οι σχεδόν τρεις εβδομάδες "αποχής" πίστευα πως θα μου κάνουν καλό... τουλάχιστον στο τι θέλω να γράφω πια σε αυτό το ιστολόγιο. Και τα ερεθίσματα αυτού του ταξιδιού στην Ευρώπη ήταν πολλά.

Όμως οι πρώτες "ειδήσεις" που είδα και άκουσα στην πρώτη επαφή μου ξανά με την ελληνική πραγματικότητα, με κάνουν σε αυτό το πρώτο ποστ, μετά από 20 ημέρες, να συνεχίζω στο ρυθμό του "θυμού των κάτω". Πάλι δεν πίστευα στα αυτιά μου....

  • Δεν είναι δυνατόν στην Ευρώπη ο σιδηρόδρομος να εξελίσεται όλο και περισσότερο στην κάθε μορφή του, από το απλό τραμ της πόλης, μέχρι τα ταχύτατα ICE που σε πάνε σχεδόν σε ρυθμούς αεροπλάνου (αν βάλεις και τους χρόνους επι- και αποβίβασης ) σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, και στην Ελλάδα το επίσημο κράτος να ανακοινώνει "δραστικές περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ μέχρι το 2010". Δεν είναι δυνατόν στη Βενετία να πηγαίνουν τραίνα κάθε 2 λεπτά και στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή με την Επίδαυρο, τις Μυκήνες κλπ να έχει να έρθει τραίνο εδώ και 5 χρόνια και οι υποσχέσεις να πηγαίνουν από Μάρτη σε Μάρτη. Δεν είναι δυνατόν με 20 ευρώ μια πενταμελής οικογένεια να μπορεί να χρησιμοποιήσει για μια ολοκληρη μέρα (και να μπορεί να πάει πραγματικά και έγκαιρα παντού) ΟΛΑ τα δημόσια μέσα μεταφοράς της περιοχής Βόννης - Κολωνίας και στην Ελλαδάρα να λέμε πως τα "τιμολόγια του ΟΣΕ είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τα ΚΤΕΛ και πρέπει να τα αυξήσουμε"!
  • Δεν είναι δυνατόν στην περιοχή των Άλπεων με τα μεγαλύτερα υδάτινα αποθέματα της κεντρικής Ευρώπης οι κάτοικοι να βγάζουν στις αυλές τους από κουβάδες μέχρι πλαστικές πισίνες για να μαζέψουν το βρόχινο νερό για να ποτίσουν τους κήπους τους και στην Ελλάδα με την τόση έλλειψη νερού να ποτίζουμε συνεχώς χωράφια με νερό από πόσιμες πηγές και παράνομες γεωτρήσεις, την ώρα που το νερό της βρύσης μας είναι πια ...σχεδόν "θαλασσινό"!
  • Δεν είναι δυνατόν σε όλη την Ευρώπη η ανακύκλωση στην πηγή να είναι όχι απλά η καθημερινότητα του κάθε πολίτη, αλλά πλέον τρόπος ζωής του καθενός αλλά και τρόπος λειτουργίας κάθε επιχείρησης (είτε παράγει είτε χρησιμοποιεί ένα προϊόν) και στην Ελλάδα να έχουμε φτάσει στο απόλυτο αδιέξοδο με τις χωματερές , τα πρόστιμα να είναι πια προ των πυλών, και να εμφανίζονται διαφοροι απίθανοι "από μηχανής θεοί" μαζί με ανεύθυνους περιφερειάρχες και να υπόσχονται ότι θα πάρουν τα σκουπίδια και θα τα "εξαφανίσουν"!
  • Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει πια ευρωπαϊκή πόλη - μικρή ή μεγάλη - με ιστορικό κέντρο που να μην έχει "διώξει" το αυτοκίνητο από το κέντρο της και να μην έχει κάνει το ποδήλατο ΤΟ μέσο κίνησης στην πόλη και στην Ελλάδα να αγνοούμε το ποδήλατο εγκληματικά και να υποβαθμίζουμε το μόνο "προϊόν" που μας έχει μείνει να "πουλήσουμε", την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Έχω κι άλλα να σας πω για την Ευρώπη, για τις πολύ χαμηλότερες τιμές στα σουπερ μάρκετ, για τις τιμές των καυσίμων και τη λειτουργία των βενζινάδικων, για το κάπνισμα στους κλειστούς αλλά και τους δημόσιους χώρους και για πολλά άλλα , αλλά θα τα πούμε τις επόμενες μέρες.

Προς το παρόν ... προσαρμόζομαι και εγώ (ξανά) στην Ελλάδα της λειψυδρίας, του Παυλίδη και του Χατζηδάκη, της Χαλκιά και του Βαλβέρδε, του ενιαίου τέλους ακίνητης περιουσίας και του κτηματολογίου.

Καλώς σας (ξανα) βρήκα!

2 σχόλια:

Argos είπε...

Στέφανε δυστυχώς δεν μπορώ να σου ευχηθώ καλως ήρθες. Μπορώ όμως να σου ευχηθώ καλό κουράγιο.

tractatus είπε...

Αντε και καλό...φθινόπωρο ας μη πούμε για το χειμώνα ακόμα ...πάντα στους Ελληνες άρεσαν οι εισαγωγές, άλλωστε...στα δύσκολα....!!!