8 Σεπ 2008

Νόμος και ηθική


Γιώργος Βουλγαράκης : " Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό"

Δηλαδή αν έχεις μια off shore εταιρεία, στο όνομα της οποίας έχεις γράψει την "βιλλάρα" σου (ελληνιστί) και την υπόλοιπη ακίνητη (αλλά και κινητή) περιουσία σου, για να γλυτώσεις τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχεις ως υπουργός, έχει νομοθετήσει, αλλά και για να μην πληρώνεις τους φόρους που αναλογούν στα πραγματικά σου εισοδήματα, τότε δεν κάνεις απλά κάτι νόμιμο, αλλά είσαι και ... υπόδειγμα ηθικής συμπεριφοράς!

Ήθελα να ήξερα , αν εγώ δεν πλήρωνα την απαράδεκτη και καταχρηστική προκαταβολή φόρου (55%) που κάθε χρόνο λυμαίνεται άτοκα το κράτος από τα εισοδήματα μου, θα ήμουν απλά "παράνομος" ή και εξαιρετικά ανήθικος?

1 σχόλιο:

Ιορδάνης είπε...

Μετά από όσα είδαμε και ακούσαμε τον καιρό αυτό απορώ πως δεν πήραμε τα όπλα ή και με πέτρες να εκδιώξουμε αυτά τα γεράκια και τους αλητήριους που λιμαίνονται αυτόν το τόπο.
Ειλικρινά λυπάμαι που λέγομαι Ελληνας.
Που θα μας φτάσουν αυτά τα λαμόγια? Βέβαια αυτοί οι αλήτες κοιτούν μόνο την πάρτη τους και οι υπόλοιποι να κάψουν το κεφάλι τους. Να χαρώ εγώ διαφάνεια και αξιοκρατία.
Ευχαριστούμε πολύ κ. Καραμανλή εσας και το συνάφι σας