13 Οκτ 2008

«Μια γιορτή για τη γιορτή της πόλης μας» στην Κόρινθο


‘’Αφού η ιστορία μας ανήκει, θα υπερασπιστούμε τη Δημοτική Αγορά’’

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένο στην πόλη μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της, με γενικό τίτλο:

«Μια γιορτή για τη γιορτή της πόλης μας»

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς την Πέμπτη 16, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, με στόχο την ανάδειξη της αξίας της ιστορικής μνήμης και την διάσωση και ανακαίνιση της Δημοτικής αγοράς, σαν συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα και την αναπτυξιακή προοπτική του αύριο, για το κέντρο της πόλης.

Η θέση μας είναι πως τα ιστορικά οικοδομήματα δεν τα γκρεμίζουμε, αλλά τα ανακαινίζουμε και τα διαθέτουμε στο κοινό. Πιστεύουμε πως η συλλογική μνήμη μιας πόλης στηρίζεται και στη συντήρηση των ιστορικών οικοδομημάτων της. Η Δημοτική Αγορά Κορίνθου είναι ένα από τα λίγα διασωθέντα δημόσια κτίρια της περιόδου του μεσοπολέμου, μάρτυρας της πρώτης αστικής ανάπτυξης της πόλης. Το κτίριο, τοποθετημένο στον κεντρικό ιστό της πόλης, έχει χάσει - με την δραματική φθορά και τις προσθήκες - την αξία που θα μπορούσε να έχει - μαζί με τα άλλα δημόσια κτίρια-, ως βασικά στοιχεία πολιτισμικής ταυτότητας της πόλης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει σκηνογραφική εγκατάσταση, έκθεση φωτογραφίας και βίντεο-προβολή που θα λειτουργεί από το πρωί ως το βράδυ στο αίθριο της Δημοτικής αγοράς και επιπλέον εκδηλώσεις, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα :

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της Αγοράς.

Επικοινωνία : info@kinisikorinthos.gr Μάγια Φουριώτη 27410-80334 & 6972838789
www.kinisikorinthos.gr
www.kinisikorinthos.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
spallantzas είπε...

τα παραπάνω σχόλια διαγραφτηκαν, επειδή είναι άσχετα με το θέμα του ποστ.