17 Οκτ 2008

Ανατριχίλα ....


Τα διαβάζω και ανατριχιάζω για τον ..."οίκο του Θεού" και τους "υπηρέτες" του.

" ... Ο Ναός της Αναστάσεως διοικείται από έξι ανταγωνιζόμενα χριστιανικά δόγματα- Ελληνορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί, Αρμένιοι Ορθόδοξοι, Κόπτες, Σύροι Ορθόδοξοι και Αιθίοπες- έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε το 1757 επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα κλειδιά της κεντρικής εισόδου τα κρατάει από τον 12ο αιώνα μια μουσουλμανική οικογένεια, επειδή οι χριστιανοί δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον..."
...
" ... Όταν οι Κόπτες μοναχοί, που ήλεγχαν το τμήμα αυτό, πήγαν να προσευχηθούν στην κυρίως εκκλησία και άφησαν την οροφή αφύλακτη, Αιθίοπες μοναχοί άλλαξαν τις κλειδαριές στις εισόδους πριν επιστρέψουν εκείνοι..."
...
" ... Στον καύσωνα του 2002, ο Κόπτης μοναχός που είχε υπηρεσία μετακίνησε την καρέκλα του από το συμφωνημένο σημείο σε μια πιο σκιερή γωνιά. Η κίνησή του θεωρήθηκε από τους Αιθίοπες εχθρικός ελιγμός, με αποτέλεσμα 11 μοναχοί να νοσηλευτούν μετά τη σύγκρουση που επακολούθησε...."
...
" ... τον 19ο αιώνα, μια σκάλα τοποθετήθηκε σε μια μαρκίζα πάνω από την κύρια είσοδο της εκκλησίας. Ένας ιερέας άλλου δόγματος κατηγόρησε αυτόν που την τοποθέτησε για καταπάτηση και ξέσπασε μια διένεξη που δεν έχει ακόμη διευθετηθεί. Η σκάλα παραμένει στο ίδιο σημείο...."
...
" ... η Εκκλησία ανακοίνωσε πως, έπειτα από συζήτηση που διήρκεσε 17 χρόνια, κατέληξε σε απόφαση για το πώς να βαφτεί ένα τμήμα του θόλου στο κεντρικό μέρος του οικοδομήματος...."

2 σχόλια:

ανεστης είπε...

Έτσι μπράβο! Ας σκοτωθούν μεταξύ τους όλοι οι Χριστιανοί για να μεινουμε στη Γη μόνο οι καλοί άνθρωποι

barel είπε...

Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον άθεα που έψαχνε για θρησκεία. Σε όσες θρησκείες πήγε υπήρχε απόλυτη σύμπνια απόψεων και ηρεμία. Μόνο στο Χριστιανισμό σκοτωνόντουσταν μεταξύ τους για το καθετί δημιουργώντας μια απίστευτη χάβρα. Και ο άθεος διάλεξε αυτή τη θρησκεία με τη λογική οτι για να την ακολουθούν αυτοί οι άνθρωποι με δεδομένες τις δυσκολίες κάτι αληθινό θα κρύβει.